زنان شنیداری ترند

یک گروه بین‌المللی از دانشمندان مطالعه‌ گسترده‌ای را با هدف بررسی تفاوت‌های حس شنوایی بین افراد در گروه‌های جمعیتی در سراسر جهان انجام داده‌اند.

این مطالعه شامل تجزیه و تحلیل چگونگی پاسخ گوش و مغز به صداها در سطوح و فرکانس‌های مختلف با تمرکز بر تأثیر عوامل بیولوژیکی و محیطی بر توانایی‌های شنوایی است.

محققان آزمایش‌های شنوایی را بر روی ۴۵۰ نفر از ۱۳ گروه جمعیتی در سراسر جهان از کشورهایی مانند اکوادور، انگلیس، گابون، آفریقای جنوبی و ازبکستان انجام دادند. این مطالعه بر اندازه‌گیری حساسیت حلزون داخل گوش و چگونگی انتقال سیگنال‌های صوتی به مغز هنگام قرار گرفتن در معرض فرکانس‌های مختلف متمرکز است.

نتایج نشان می‌دهد که زنان به‌طور متوسط ​​۲ دسی‌بل (واحد اندازه‌گیری که برای اندازه‌گیری شدت صدا یا سطح صدا استفاده می‌شود) حساسیت شنوایی بالاتری نسبت به مردان دارند که یک تفاوت ظریف اما تاثیرگذار است. همچنین زنان در آزمون‌های درک گفتار عملکرد بهتری داشتند که نشان می‌دهد مغز آنها توانایی بیشتری در پردازش اطلاعات شنوایی دارد.

پروفسور توری کینگ، محقق شرکت‌کننده از دانشگاه باث توضیح داد که این تفاوت ممکن است ناشی از قرار گرفتن در معرض هورمون‌ها در دوران رشد در رحم باشد، زیرا تفاوت‌های ساختاری جزئی بین مردان و زنان در آناتومی حلزون گوش وجود دارد. با این حال، او اشاره کرد که افزایش حساسیت شنوایی ممکن است همیشه یک مزیت نباشد، چراکه می‌تواند زنان را در برابر صداهای بلند آسیب‌پذیرتر کند که ممکن است بر کیفیت خواب و سلامت قلب و عروق تأثیر بگذارد.

این مطالعه محدود به تأثیر جنسیت نبود، بلکه دریافت که محیط نیز نقش مهمی در تعیین سطح شنوایی دارد. ساکنان مناطق جنگلی حساسیت شنوایی بالاتری نشان دادند که شاید به دلیل نیاز به سازگاری با محیطی پر از صداهای طبیعی یا در نتیجه کاهش سطح آلودگی محیطی در آنها باشد.

در مقابل، ساکنان مناطق مرتفع حساسیت شنوایی کمتری نشان دادند که ممکن است مربوط به تأثیر کاهش فشار هوا یا سازگاری فیزیولوژیکی با سطوح پایین اکسیژن باشد. اما ساکنان شهرها نسبت به فرکانس‌های بالا حساس‌تر بودند، که شاید به دلیل همزیستی آنها با صدای ترافیک با فرکانس پایین باشد.

دکتر پاتریشیا بالارسک، محقق اصلی این مطالعه از مرکز تنوع زیستی و تحقیقات محیطی در تولوز فرانسه تأکید کرد که این نتایج فرضیه‌های فعلی درباره شنوایی را مورد بازنگری قرار می‌دهد و اهمیت عوامل بیولوژیکی و محیطی را در تعیین میزان حساسیت گوش برجسته می‌کند.

وی افزود: درک این عوامل به بهبود برخورد با از دست دادن شنوایی و تفاوت‌های فردی در تحمل صدا کمک خواهد کرد.

این مطالعه در مجله Scientific Reports منتشر شده است.