زنان در دوران قاعدگی با چه مشکلات گوارشی مواجهند؟

برای بسیاری از زنان، خونریزی کمترین مشکل پریود آنهاست. علامت کمتر شناخته شده در دوران قاعدگی مشکلات دفع در دوران پریود است.

همه می‌دانیم که قاعدگی می‌تواند درد، گرفتگی عضلات، آکنه، نوسانات خلقی را به همراه داشته باشد اما یک موضوع کمتر شناخته شده در دوران قاعدگی مشکلات دفع در دوران پریود است. بنابراین نیوزویک در مورد آن به دو متخصص تغذیه مراجعه کرد.

هیفتن دکترای تخصص تغذیه، به نیوزویک گفت: بسیاری از مراجعان گزارش می‌دهند که روزی که پریودشان شروع می‌شود، دچار مشکلات گوارشی علی‌الخصوص دفع می‌شوند. مشکلات مدفوع در دوران پریود عمدتا به مواد شیمیایی درگیر در گرفتگی عضلات به نام پروستاگلاندین مرتبط است.

لورا ساترن، متخصص تغذیه در دانشگاه لندن می‌گوید: گرفتگی‌هایی که در دوره قاعدگی خود احساس می‌کنیم، گرفتگی‌های عضلانی هستند که برای کمک به بدن ما در ریختن پوشش داخلی رحم طراحی شده‌اند. همان مواد شیمیایی که باعث گرفتگی رحم می‌شود باعث گرفتگی گوارشی شده که می تواند منجر به مشکلات گوارشی شود.

او توضیح داد که پروستاگلاندین‌هایی که توسط بدن برای تحریک گرفتگی‌ها تولید می‌شوند، به صورت موضعی در ناحیه لگن آزاد می‌شوند و رحم و سیستم گوارشی را به صورت انقباض و التهاب موضعی تحت تأثیر قرار می‌دهند. ساترن اضافه کرد که تغییرات روده همچنین می تواند با تغییرات رژیم غذایی که قبل یا در طول دوره اتفاق می افتد مرتبط باشد.

او گفت: شما در این دوران ممکن است اشتهای کاذب داشته باشید که باعث شود بیشتر از حد معمول غذا بخورید. افراد در این دوران میل به غذاهایی دارند که اغلب سرشار از قند یا غذاهای فرآوری شده هستند که می‌تواند باعث اختلالات گوارشی شود.

ساترن گفت: استرس و درد مرتبط با قاعدگی ممکن است بر هضم غذا نیز تأثیر بگذارد. اما یک عنصر هورمونی نیز در این مورد وجود دارد، به ویژه در مورد پروژسترون سطح پروژسترون در دو هفته منتهی به پریود بالا است، اما با شروع پریود کاهش می‌یابد. هافتین گفت که پروژسترون می تواند باعث شل شدن عضلات گوارشی شود. به عبارت دیگر، هضم غذا در هفته‌های منتهی به پریود کندتر می‌شود، و سپس در طول پریود سرعت می‌گیرد، که ممکن است به این معنی باشد که روده مسدود شده و سپس همه چیز آزاد می‌شود.

ساترن گفت که سطوح پایین پروژسترون در طول دوره نیز می تواند تأثیر منفی بر خلق و خو داشته باشد و منجر به هوس های غذایی و استرس بیشتر شود که هر دو به ناراحتی روده کمک می کند. هر دو درمانگر تغذیه گفتند راه های زیادی وجود دارد که زنان می توانند این علائم  را بهبود ببخشند و احتمال و شدت مدفوع پریود را کاهش دهند.

ساترن گفت: سعی کنید مقدار زیادی فیبر را در رژیم غذایی خود جای دهید. دانه ها عالی هستند؛ چیا و کتان آسیاب شده برای حرکات روده و تعادل هورمونی بسیار عالی عمل می‌کنند. سعی کنید تا حد امکان از قند و غذاهای فوق فرآوری شده پرهیز کنید، زیرا همه اینها ناراحتی گوارشی را افزایش می‌دهد.

وی افزود که یک مکمل فیبر ملایم، چند هفته قبل از پریود، می تواند برای برخی از زنان موثر باشد. همچنین با خوردن مقدار زیادی از غذاهای غنی از آنتی اکسیدان مانند میوه ها و سبزیجات، خواب کافی با کیفیت بالا، گذراندن زمان در طبیعت، انجام حرکات ملایم و خوردن منابع غذایی امگا ۳، مانند ماهی، می‌توان عملکرد دستگاه گوارش را در زمان پریود بهبود بخشد.

 نیوزویک