زنان در اولویت؛ از حمایت های دولتی تا انتصابات مدیریتی

معاون رئیس‌ جمهور در امور زنان و خانواده گفت: یکی از مشکلات جدی زنان برای راه‌اندازی کسب‌وکارهای خانگی، اخذ ضمانت بانکی است.

زهرا بهروز آذر در نشستی با بانوان فعال استان خراسان رضوی اظهار کرد: باور ما در دولت سیزدهم این است که اگر بخواهیم به قله‌های پیشرفت دست یابیم، باید با دو بال، یکی زنان و دیگری مردان، به سوی آینده پرواز کنیم. در غیر این صورت یا پروازی رخ نخواهد داد یا پروازی با خطا خواهیم داشت.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به سیره و رفتار اهل بیت (ع) خاطرنشان کرد: این موارد نباید فقط در حد کلام باقی بماند، بلکه باید در رفتار و نگاه ما نیز بروز داشته باشد و تلاش کنیم در مسیری حرکت کنیم که مورد رضایت ائمه اطهار باشد.

وی با اشاره به برگزاری نشست با فعالان استان، تصریح کرد: رئیس جمهور در تمام نشست‌ها، به‌خصوص جلساتی که استانداران حضور دارند، تأکید می‌کنند که باید از ظرفیت جوانان، زنان و اقوام استفاده شود. امروز بیش از ۱۵ انتصاب در حوزه زنان توسط شخص رئیس جمهور انجام شده و برای اولین بار، چهار زن در هیئت دولت مشغول به خدمت هستند؛ درحالی‌که پیش از این تعداد زنان در هیئت دولت‌ها بین یک تا دو نفر بود.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تاکید کرد: برای اولین بار در ۴۰ سال اخیر، سخنگوی دولت یک بانو است و این اتفاق دستاوردی است که نباید آن را تنها به دولت محدود دانست. این نتیجه تلاش تمام زنانی است که در این مسیر حرکت کردند، همچنین مردانی که به این حضور باور داشتند.

بهروزآذر در ادامه گفت: دولت و نظام جمهوری اسلامی ایران طبق قانون اساسی تلاش می‌کنند مسیر حضور زنان را تسهیل کنند و مشکلات را شناسایی و برطرف کنند. البته در این مسیر ایراداتی نیز وجود دارد و ما ادعایی نداریم، اما ناامید هم نیستیم.

معاون رئیس ‌جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: تأکید معاون اول رئیس‌ جمهور نیز بر این است که موقعیت‌هایی که به زنان اعطا می‌شود، تشریفاتی نباشد. حضور به‌عنوان مشاور لازم است، اما باید جایگاه های مهم‌تری نیز به زنان واگذار شود. با همین نگاه، امروز برخی از مهم‌ترین حوزه‌های مدیریتی کشور به بانوان سپرده شده است، به‌عنوان مثال رئیس سازمان استاندارد، رئیس سازمان محیط زیست و رئیس سازمان خصوصی‌سازی همگی زنان هستند.

وی افزود: این موقعیت‌ها تشریفاتی نیستند، بلکه حاصل اعتمادسازی و شایستگی زنان کشور هستند.

معاون رئیس ‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به مشکلات ، اضافه کرد: در بعضی از استان‌ها، موقعیت‌هایی مثل فرمانداری به زنان پیشنهاد شده اما برخی نپذیرفته‌اند، چراکه ترجیح داده‌اند انعطاف‌پذیری و تعادل زندگی شخصی خود را حفظ کنند.

وی تاکید کرد: باید نگاه دوطرفه‌ای داشت؛ از یک طرف زنان باید برای این موقعیت‌ها آمادگی کسب کنند و بتوانند در صورت پیشنهاد، هماهنگی لازم را بین مسئولیت‌های اجتماعی و شخصی خود برقرار کنند و از طرف دیگر، مردان هم باید بیش از گذشته زمینه حضور زنان در عرصه‌های مختلف را فراهم کنند.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به تمرکز دولت چهاردهم بر توانمندسازی اقتصادی زنان، تصریح کرد: در ستاد مشاغل خانگی، بیش از ۷۰ درصد از مشاغل در اختیار بانوان قرار دارد و دولت برای این بخش تسهیلات خاصی در نظر گرفته است. ما کسب‌وکارهای پشتیبان را طراحی کرده‌ایم؛ کسب‌وکارهایی که زنجیره‌ای از بانوان شاغل در خانه‌ها را تحت پوشش قرار می‌دهند و از حمایت مالی بیشتری برخوردارند. قول می‌دهم این مسیر برای زنان بیش از پیش تسهیل شود؛ چه برای زنانی که به‌صورت فردی فعالیت می‌کنند و چه آن‌ها که در زنجیره‌های بزرگ‌تری مشغول به فعالیت‌های اقتصادی هستند.

پایگاه خبری پیام خانواده