نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
نویسنده مقاله با بررسی موقعیت رخداده در انتخابات ۱۴۰۳، تلاش در مطرحکردن مختصات اصلی تحول انتخاباتی داشته و با نماد قراردادن جهان خانم قصاب، بهعنوان نشانی از تغییر رویکرد دهه هشتادیها در همه ابعاد زندگی، موقعیت رئیسجمهور منتخب را با بیش از ۱۰ بحران اصلی کشور و لزوم تقویت این نهال نوپا از جانب حاکمیت سیاسی احزاب و نهادهای مدنی بیان نموده، و در پاسخ به این سؤال که انتخابات ۱۴۰۳ ایران را از چه موقعیتی به چه موقعیت دیگری منتقل کرده که حتی تندروها هم فرصت یک اشتباه دیگر ندارند؟ نکاتی را یادآور میشویم:
در صورت کارشکنی تندروها در مسیر تحقق وعدههای دولت چهاردهم، چهبسا شانسی برای رقمزدن انتخابات دوباره وجود نداشته باشد.
باتوجهبه تغییر ریل حکمرانی کشور به نظر میرسد که حاکمیت سیاسی برخلاف نتیجه عملی استراتژی تندروها، دنبال مهار کامل اپوزیسیون برانداز بوده و مایل به برنده کردن دشمن در بازی باخت _باخت اصلاحطلبان با حاکمیت سیاسی نیست.
درحالیکه دشمنان نظام در انتظار برگشتن فضای قبل و بعد از انتخابات سیزدهم هستند؛ اما در حوزه داخلی، حاکمیت سیاسی با درکی درست، حاکم شدن فضای برد _برد یا باخت_ باخت را رقم زده است.
انتخابات ۱۴۰۳، نشانه بارزی است از آشنایی حاکمیت سیاسی با تغییرات دنیای پسامدرن که سالهاست نسیم آن به ایران رسیده است.
جامعه دیروز منازعاتی و اقتصاد غارتی، به مسئولان و مردم امکان تحلیلی منسجم از غرب فکری اقتصادی نداد و باور نداشتیم بعد از خروج از دالان کووید ۱۹، با شکل دیگری از جامعه که وجه درخشان آن همین خانم قصاب که برخی تندروها چهره زشت جامعه غربزده تفسیر میکنند، روبرو میشویم.
تأمین معیشت و جهانیشدن
از طرفی حوزه ساختاری، از منظر بیکاری ۵۰ درصد زنان جامعه سنتی بر نمیتابد و از سوی دیگر، بر اساس هزینههای سبد خانوار مسئولیت باسلیقه مردان امکانپذیر نیست.
چنین وضعیتی برای نیروهای هواخواه سنت، تناقض محسوب میشود چرا که آنان نیاموختند یکی از عناصر جهانیسازی اقتصادی، آزادسازی و خصوصیسازی است که موجب تغییرات بنیادین در بافتار زندگی فردی، اجتماعی و خانوادگی همه بهویژه زنان میشود.
مسئولان همچنین، در امر تأمین معیشت به ترکیب جهان دیجیتالیسم در کنار تغییر جهان سنتی که موجب ایجاد فرصتهایی برای ابراز هویت و توانمندی فردی است، و در کنار هم قادر شدند زمانی فرابرسد که زنان به شغل کاملاً مردانه، زمخت و خشن قصابی بپردازند دقت نداشتهاند.
علی صاحب الحواشی این پدیده را مورد بررسی قرار داده، به نمود دیگری از پیامدهای زلزله اجتماعی در ایران که مرزهای عرفی تفکیک جنسیتی نقشهای اجتماعی در عرصه حرفهها را شکسته، در این چهار دهه اخیر پرداخته است.
پارادایم جدیدی که به نظر میرسد، مسئولان بهتدریج به آن آگاهی یافته و تندروها بهدشواری با آن خو میگیرند، پارادایم فرهنگی است که از نظر آلن تورن، ناظر بر مرگ مردان جامعه و تولد جامعه زنان است.
چنین رویکردی، الزاماتی چون اعتمادسازی برای توسعه کشور، خروج از شرایط امنیتی و نظامی و تعامل با جهان خارج و ائتلاف بر روی مسائل مشترک کشور نیاز داشته، و میتواند فرصتهای بیشماری را برای کشور خواهان پیشرفت از جمله ایران فراهم کند.
در این شرایط اگر دولتها به جهانیشدن شهروند، و ورود به عصر دولتهای مجازی با شهروندان مجازی توجه نکنند، موجب بیثباتی بیشتر و جنگ شده و جامعهای دوقطبی با تشدید فرایند پس رفت آن، به وجود خواهد آمد.
عملکرد تندروها که باعث بحران ناکارآمدی و بحران فرهنگی_ ارزشی، به دلیل برداشتهای شاذ آنان از دین شده، سبب پرورش وقوع انقلابهای مدنی شهری به همراه منازعات انقلابی اجتماعی در درون جامعه شده است.
انتخابات ۱۴۰۳ در دالان تعلیق، بسته به اینکه آقای پزشکیان تا چه حد توفیق عمل به برنامههای خود داشته باشد، میتواند جمعیت نیروی فصلالخطاب در برابر توطئههای دشمن را، با شرایط نارضایتی از طرح نور به کارکردی عکس مبدل نموده و درگیری با شیوههای فیزیکی با نسل خانم قصاب، همه چیز را ویران میکند.
اساساً تندروی، اجازه مطرحشدن استراتژی علمی در ایران را نداده و اغلب با ایدئولوژیک شدن حوزههای دانشگاهی و علمی، روند مهاجرت ۱۵۰ هزار نفر دانشآموختگان کشور با ضرر ۳۰۰ میلیارددلاری، بهعنوان فرار مغزها را تشدید نمود.
این غافلگیری عمدتاً بهواسطه عدم ارتقاء نظام رسانه خصوصی و دولتی کشور، نهادهای مدنی و حزبی و کارکنان اصناف کارگری، به جایگاه سیاسی مقامات رسمی نمایندگان مجلس و قوای دیگر ایجاد شد.
دختر قصاب ما، بهعنوان یک نماد اخلاقیات نوین، تاریخی، فرهنگ ارزشها و ترجیحات است که رسماً جای علایق مرکزی مانند قدرت، طبقه ایدئولوژی و رفتار سیاسی را خواهند گرفت.
از اولویتهای نظام سیاسی، بهویژه کشورهایی که رقیب جدی چین و آمریکا برای کسب قدرت نرم هستند، در جهانی که هوش مصنوعی و امر مصنوعی حرف نخست را زده و درهمتنیدگی آنان به امری حیاتی تبدیل شده، انجام مطالعه بر روی سبک و زیباییشناسی سیاسی را مهم میشمارد.
ولی حاکمیت سیاسی با رویآوردن به قدرت سخت، امکان تبیین پسوپیش رخدادها و حوادث را از دانشگاه و کارشناسان میگیرد.
در پاسخ به سؤال تغییر دستاوردهای انتخابات ۱۴۰۳ بیتوجهی به ضرورتهای مطرحی که نماد آن دختر قصاب است، باید صبر کنیم تا در آینده نزدیک، تاریخ ایران ورق خورده و چگونگی تغییر را به تماشا بنشینیم.
خبر آنلاین
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت