نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مصطفی شاهرضایی اظهار کرد: ساختار بدن زنان بهگونهای طراحی شده است که قادر به تحمل چالشهایی چون زایمان باشد، زیرا مفاصل و استخوانهای آنها دارای انعطاف و کشش بالایی هستند. این ویژگیها موجب شده که مفاصل زنان دامنه حرکتی بیشتری داشته باشند، اما این خاصیت همیشه به نفع آنها نیست و گاهی آنها را در معرض آسیبپذیری بیشتری قرار میدهد. به همین دلیل، زنان بیشتر از مردان به دردهای مفصلی، از جمله زانو درد دچار میشوند.
وی با اشاره به اینکه یکی از علل اصلی زانو درد در زنان، آرتروز زانو است که از شایعترین عوامل زانو درد در این گروه است، یادآور شد: شیوع آرتروز زانو در زنان دو برابر مردان است.
این فلوشیپ جراحی زانو و استاد تمام دانشگاه بیان کرد: در دوران یائسگی، سطح هورمونهای زنانه، بهویژه استروژن، کاهش مییابد. استروژن بر غضروف بین استخوانهای مفصل زانو تأثیر میگذارد و از التهاب و آسیبهای غضروفی جلوگیری میکند. کاهش سطح استروژن پس از یائسگی، به ضعف ساختار غضروفی منجر میشود و خطر ابتلا به آرتروز زانو را افزایش میدهد؛ حتی اگر از درمان جایگزین هورمونی استفاده شود.
شاهرضایی ادامه داد: حفظ وزن مناسب برای جلوگیری از درد زانو اهمیت فراوانی دارد. چاقی میتواند فشار زیادی بر مفاصل زانو وارد کند و به عوارضی مانند آرتروز منجر شود. رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم میتواند تأثیرگذار باشد.
به گفته وی، انجام تمرینات و ورزشهای مناسب مانند فعالیتهای کاردیو، تقویت عضلات پشت بازو و ران و تمرینات انعطافپذیری میتواند به بهبود و تقویت مفاصل زانو کمک کرده و از بروز زانو درد جلوگیری کند.
شهربانو
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت