نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
خبر اصلی:
«یازده نوامبر از سال ۲۰۰۹ به ابتکار شرکت چینی علی بابا روز مجردها نامیده شد و این شرکت از طریق فروش ویژه بلیط هایش با عنوان تبلیغاتی «هدیه به خود» برای مخاطبین مجرد فروشهای میلیارد دلاری کرد. داستان این نامگذاری از سال ۱۹۹۳ از چهار دانشجوی پسر دانشگاه نانجینگ چین آغاز شد که برای خروج از یکواختی مجردی تصمیم گرفتند یک روز در ماه نوامبر را به نام روز مجردها نامگذاری کرده و به خود افتخار کنند. این نامگذاری سرانجام با گسترش شبکههای اجتماعی گسترش جهانی یافت به طوری که ضربالمثلهایی نیز در جهت مذمت ازدواج و مدح مجردی در فرهنگ های مختلف بسیاری از کشورها گسترش یافت.»
تحلیل خبر:
در فرهنگ اسلامی ازدواج به عنوان سنت پیامبر اکرم(ص) شاخته میشود و بنای مقدس، قابل تکریم و پسندیدهای در اسلام است زیرا بقای نسل بشر و ایجاد شعوب انسانی را در قالب نهاد امن خانواده ایجاد میکند.
شاید بیراه نباشد اگر بگوییم ازدواج محل تولد خانواده است. با تمام این تفاسیراما در اسلام و فرهنگ اسلامی تجرد داغ ننگینی بر پیشانی افرادی که بنابردلایلی نتوانستند ازدواج نمایند نبوده است و مانع رشد معرفتی افراد نیز نگشته است.
حضرت عیسی، حضرت یحیی، حضرت مریم، حضرت معصومه از جمله مردان و زنانی بودند که شرایط ازدواج برای آنان فراهم نگشت اما با این وجود تجرد نیزسبب سلب امکان رشد معنوی آنان نگشت. نکته حائز اهمیت در رابطه با تکریم تجرد در چند سال اخیر به واسطه ۱۱ نوامبر اما نه در تکریم شخصیت انسانی افراد مجرد که در رخدادهای حاشیهای این تاریخ است که مهمتر از متن آن شده است.
در حواشی تکریم ۱۱ نوامبر شاهد ضرب المثلهایی در فرهنگهایی میباشیم که اگرچه در ظاهر بن مایهی برخی از آنها آمیخته با طنز باشد اما انگارهای مسموم در پس پرده آنها نهفته است که اشتراک تمام آنها در راستای تقویت خودخواهی انسان مدرن با مارک تقلبی «آزادی» است.
برای مثال ضرب المثلی لهستانی میگوید: «زن قبل از ازدواج گریه میکند و مرد بعد از آن گریه میکند.»؛ ضرب المثل ایرلندی میگوید: «با مهریه باد از بین میرود اما زشتی برجای میماند»؛ ضرب المثلی فنلاندی میگوید: «ازدواج مزرعهای پر خار است».
کفه سنگین این مثلها اغلب بر روی زن سنگینی میکند به گونهای که چنین بر اذهان القا میکند که گویی زن یک باراضافهای بوده است که با ازدواج بر مرد تحمیل میشود و در نهایت ازدواج یک شرایط سخت و غیرعقلانی است که جز سختی برای زن و مرد ندارد.
گویی که سازندگان این ضرب المثل در زندگی مشترک خود هیچگونه لحظات شاد و خوشایند که لبریز از آرامشی خاطرانگیز بودهاست را تجربه نکردهاند. تصویرسازی منفی از ازدواج به مناسبت روز مجردها علاوه بر آنکه بر جنگ جنسیتی میان زوجها میتواند منجر گردد؛ به ایجاد رابطه متعهدانه در چارچوب ازدواج و تشکیل خانوادهای بادوام نیز آسیب میرساند.
به فرموده رئیس جمهور شهید، سید ابراهیم رئیسی نیاز است تا جهان جنبش خانواده را برای احیای ارزش این نهاد مقدس ایجاد نماید، اگرچه نباید این حرکت در راستای تحقیر جوانانی باشد که تجرد را بنابر اقتضائات زیستشان برگزیدهاند! یکی از گامهای مهم و بنیادین در احیای خانواده و ایجاد این جنبش اصلاح ادبیات و گفتمانهای ضد خانواده و اصلاح ادبیات رادیکالی است که مستعد ایجاد جنگ بین جنسیتی است میباشد. به امید اعتلای خانواده.
ترجمه خبراصلی: فاطمه انیسی
تحلیل خبر: صغری عاشوری
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت