روز جهانی خشونت علیه زنان غزه!

25 نوامبر، روز جهانی منع خشونت علیه زنان نامگذاری شده است؛ در حالی که زنان در بسیاری از کشورهای جهان همچنان تحت ظلم، ستم و خشونت قرار دارند؛ این وضعیت در مناطق جنگی همچون غزه بسیار وخیم است.

امسال روز جهانی منع خشونت علیه زنان درحالی برگزار می‌شود که با گذشت چند دهه از شعارها پیرامون رعایت حقوق زنان، آنها همچنان در بسیاری از کشورها از کمترین حقوق قانونی و حق زیست برخوردارند و بزرگترین قربانیان جنگ محسوب می‌شوند چنانکه اکنون شرایط زنان فلسطینی دل هر آزاده‌ای را می‌رنجاند.

در این راستا «اسماعیل بقایی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در شبکه ایکس نوشت: «در روز بین‌المللی منع خشونت علیه زنان، به یاد خشونت شدید ناشی از چند دهه اشغالگری بی‌رحمانه و نسل‌کشی استعماری در فلسطین اشغالی باشیم.» بقایی سطح و شدت خشونت علیه زنان و دختران در غزه  را بی‌سابقه و تکان‌دهنده توصیف کرد و گفت: «طی یک سال اخیر ده‌ها هزار نفر از زنان و دختران فلسطینی کشته یا زخمی شده‌اند و کل مادران و زنان و دختران غزه در معرض گرسنگی و کوچ اجباری مکرر هستند.»

با گذشت بیش از یکسال از جنگ غزه شرایط زنان و کودکان در فلسطین اشغالی بحرانی است. «ریم السالم» گزارشگر سازمان ملل در امور خشونت علیه زنان دراین زمینه در گزارشی تأکید کرد: تعدادی از کارکنان میدانی واژه‌های مناسبی را برای توصیف وضعیت فلسطینی‌ها در غزه و درد و رنج و رعب و وحشتی که در غزه وجود دارد، پیدا نمی‌کنند. اسرائیل در غزه زنان و کودکان را هدف قرار می‌دهد. بیش از ۷۰ درصد کشته شدگان فلسطینی زنان و کودکان هستند. آنها در معرض جنایت های جنگی هستند به این دلیل که فلسطینی و زن هستند.

زنان غزه شرایط سختی را تجربه می‌کنند و بسیاری از آنها همسرانشان و فرزندانشان را از دست داده‌اند. بسیاری در معرض گرسنگی هستند و اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه داده نمی‌شود. زنان باردار در غزه مجبور هستند در سایه بمباران و کمبود خدمات پزشکی وضع حمل کنند. آنها در معرض رفتارهای غیر انسانی و توهین آمیز قرار دارند.

 گزارشگران سازمان ملل همچنین نسبت به رفتارهای غیرانسانی و توهین آمیز اسرائیل با زنان و دختران فلسطینی ابراز نگرانی کرده‌اند. شبکه «الجزیره» چندی پیش به نقل از یک شهروند فلسطینیِ تحت محاصره در مجتمع پزشکی «الشفاء» در نوار غزه فاش کرد که نیروهای اسرائیلی به چند زن فلسطینی در این مجتمع پزشکی تجاوز کرده‌اند و سپس آن‌ها را به شهادت رسانده‌اند.

گزارش‌های موثقی نیز درباره اعدام زنان فلسطینی با کودکانشان و بازداشت اجباری و انتقال فلسطینی‌ها به بازداشتگاه‌ها در کرانه باختری و اراضی اشغالی توسط گزارشگران بین‌المللی منتشر شده است.

خشونت علیه زنان در دیگر کشورها چون افغانستان نیز شدت گرفته است. « ترنم سعیدی» رئیس شبکۀ مشارکت سیاسی زنان افغان می‌گوید: امسال زنان افغان در حالی ۲۵ نوامبر را گرامی می‌دارند که با خشونت‌های فزاینده، تحقیر اجتماعی و بی‌عدالتی‌های سیستماتیک مواجه هستند.

زنان در اروپا و آمریکا نیز تحت خشونت و نابرابری قرار دارند به طوری که از چند روز قبل بسیاری از زنان در فرانسه و ایتالیا برگزاری تظاهرات اعتراضی را آغاز کرده‌اند. تظاهرکنندگان در شهرهای رم، پاریس، مارسی و لیل به همه اشکال خشونت علیه زنان شامل جنسی، جسمی، روانی و اقتصادی اعتراض کردند.

در آمریکا نیز زنان و دختران به ویژه مهاجران و رنگین پوستان شرایط سختی را تجربه می‌کنند. گزارش‌ها نشان می‌دهد به ‌طور متوسط از هر سه زن در آمریکا یک نفر قربانی خشونت خانگی است؛ در عین حال، از هر ۲ زن، یک زن در مقطعی از زندگی مشترک خود، خشونت خانگی را تجربه می‌کند.

بنابراین،خشونت علیه زنان و دختران همچنان یکی از فراگیرترین موارد نقض حقوق بشر در جهان است که سکوت در قبال آن و همچنین بی‌کیفر ماندن این خشونت‌ها، سبب شده است تا این روند همچنان ادامه یابد.

ایران پرس