روایت سرخِ ایثار؛ هلال احمر در خط مقدمِ انسانیت

رئیس جمعیت هلال احمر: امدادگران صحنه‌هایی را خلق کردند که از دیدن آنها لذت بردیم

پیرحسین کولیوند، رئیس سازمان جمعیت هلال احمر، در نشست خبری که در محل این سازمان برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، اظهار داشت: در ایام جنگ تحمیلی، اقتدار و مقاومت ملت ایران بسیار ستودنی است و در این بین، خبرنگاران با تمام وجود به روایتگری و پیگیری اخبار پرداختند که کار آنها جهادی بود و باید بیش از پیش به نقش خبرنگاران دلسوز و آگاه پرداخته شود.

وی افزود: زمانی که رژیم متجاوز صهیونیستی به کشورمان حمله کرد، من در مکه و پیگیر خدمات‌رسانی به زائران خانه خدا بودم، اما به محض مطلع شدن از این اقدام جنایت‌کارانه، همکاران خود در هلال احمر را برای برنامه‌ریزی و خدمت‌رسانی به آسیب‌دیدگان هماهنگ کردم.

کولیوند به تشریح اقدامات انجام شده در جنگ ۱۲ روزه پرداخت و گفت: ما در ماه گذشته اقداماتی پیشگیرانه در قالب آموزش عملیات واکنش سریع به ۷۰ هزار نفر انجام دادیم که در جنگ اخیر از آن استفاده کردیم. همچنین شناسایی ظرفیت‌های استانی، استفاده از سگ‌های زنده یاب، آماده‌سازی بالگرد و بیمارستان‌های سیار از جمله اقدامات در این جنگ بود.

رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: در بحث دیپلماسی و تعاملات بین‌المللی زحمات زیادی کشیده شد و ما تمامی مستندات از حمله جنایت‌کارانه رژیم صهیونیستی و نقض آشکار حقوق بین‌الملل را به مجامع مربوطه ارسال کردیم و به طور جدی پیگیر آن نیز هستیم.

ایجاد شبکه خادم

وی در ادامه به ایجاد شبکه خادم اشاره کرد و گفت: در ایام جنگ ۱۲ روزه، خدمات داوطلبانه مردم و معتمدین محله با هلال‌احمر در قالب کانون‌های مساجد، پایگاه‌های بسیج و دانشجویی انجام شد که تجربه بسیار خوبی بود.

هلال احمر، نخستین نهاد امدادی در جنگ ۱۲ روزه

وی با بیان اینکه هلال احمر نخستین گروهی بود که برای امداد رسانی در جنگ اخیر ظاهر شد، افزود: بیش از ۵۲۰ محل مورد آسیب قرار گرفت و بیش از ۷۰ درصد مجروحان توسط امدادگران هلال احمر نجات یافتند. همچنین عملیات جستجو و پیگیری امور مفقودان، توزیع اقلام، برپایی قرارگاه عملیاتی و انتقال مصدومان و آسیب‌دیدگان از دیگر اقدامات انجام شده جمعیت هلال احمر به شمار می‌رود.

جانفشانی امدادگران هلال احمر از جنس دوران هشت‌ساله دفاع مقدس

وی در ادامه به جانفشانی امدادگران جمعیت داوطلب هلال احمر اشاره کرد و گفت: با وجود صحنه‌ها و اتفاقات دلخراش و جانسوز حملات رژیم صهیونیستی، امدادگران صحنه‌هایی را خلق کردند که از دیدن آنها لذت بردیم. جوانان امدادگر داوطلب که اغلب دهه هفتادی بودند، عاشقانه و داوطلبانه برای کمک به هم‌وطنان خود پیش‌قدم می‌شدند و با وجود تمام خستگی روحی و جسمی، دست از امدادگری برنمی‌داشتند و حتی حاضر نبودند جای خود را با نیروهای تازه‌نفس عوض کنند.

کولیوند در ادامه به نقش زنان امدادگر جمعیت هلال احمر اشاره کرد و گفت: زنان امدادگر با حضور در محل‌های مورد حمله، با جان و دل و بدون ترس فعالیت داشتند و اذعان می‌کنم تیم سحر جمعیت داوطلبان هلال احمر با روحیه زینبی در راستای تاب‌آوری و بالا بردن روحیه و صبر آسیب‌دیدگان بسیار بی‌نظیر بود.

لزوم ساخت پناهگاه در شهر تهران و سایر استان‌ها

کولیوند در پاسخ به پرسش خبرگزاری زنان ایران مبنی بر لزوم ساخت پناهگاه در شهر تهران و سایر استان‌ها، افزود: ایجاد اماکن چندظرفیتی امری ضروری است و باید محیط‌های امنی جهت اسکان اضطراری ایجاد شود. هلال احمر نیز دراین‌خصوص در تلاش است.

راه‌اندازی پویش ملی خانه‌ات آباد

رئیس جمعیت داوطلب هلال‌احمر به اجرای پویش ملی خانه‌ات آباد پرداخت و خاطرنشان کرد: بسیاری از مردم برای کمک به افرادی که خانه‌هایشان توسط رژیم غاصب مورد حمله قرار گرفته بود، به ما مراجعه می‌کردند. ازاین‌رو با راه‌اندازی این پویش سعی داریم کمک‌های مردمی اعم از مادی و اهدای لوازم زندگی به آنها ارائه دهیم، چرا که برخی از افراد که خانه‌هایشان تخریب شده، از نظر مالی شرایط مناسبی ندارند و باید از آنها حمایت کنیم.

خبرگزاری زنان ایران