رفتار علوی؛ مروری بر سیره رفتاری امام علی(ع) با حضرت فاطمه(ع)

امیرالمومنین(ع) با حفظ احترام به شخصیت زن و توجه کافی به روحیه همسر، محبت و عشق را در حد اعلای خود به ایشان ارزانی داشته تا حضور بانشاط بانوی خانه، ثمره شیرین این نگاه انسانی به زن در خانه باشد.

امام علی علیه السلام در سایه تربیت پیامبر(ص) که برگرفته از تعالیم الهی انسان سازی بود رشد نموده و گنجینه فضایل اخلاقی و نمونه مرد کامل و اسوه مردانگی در همه اعصار است تا با الگو پذیری از شخصیت وارسته و با صلابت، خانواده ها با قوّامیت مردانی متخلّق به اخلاق علوی تشکیل و بر اساس رعایت اصول موثر رفتاری برای رسیدن به اهداف مقدس در کانون گرم خانواده تلاش کنند.

مولای متقیان(ع) با رعایت شاخصه های ارزشمند در ازدواج، هسته جامعه انسانی را به بهترین صورت ممکن پایه گذاری نموده و با در نظر گرفتن رضایت الهی در تعیین مهریه و آماده سازی مقدمات زندگی مشترک، کانون اصلی انسان سازی را به گونه‌ای بنا نهادند که ثمره قابل تکریم آن، ذریه‌ای است که تاریخ شیعه را رقم زده و خانواده‌ آسمانی را به جهانیان معرفی نمودند.

اطلاع نگاشت: سیره رفتاری حضرت علی(ع) در خانه

امیرالمومنین(ع) با حفظ احترام به شخصیت زن و توجه کافی به روحیه همسر، محبت و عشق را در حد اعلای خود به ایشان ارزانی داشته تا حضور بانشاط بانوی خانه، ثمره شیرین این نگاه انسانی به زن در خانه باشد!

ایشان در مقام همسری با در نظرگرفتن شئون وظایف، اصل مشارکت در امور خانه را برقرار نموده و با مشورت پیامبر(ص) به تقسیم کار خانه و اجتماع پرداخته و به تناسب توان جسمی و روحی و با در نظر گرفتن تخصص و حوصله کافی برای انجام آنها به بهترین نحو ممکن، تفاهم منطقی را در رفتار با بانوی اسلام ایجاد می‌نمودند!

احترام متقابل خانواده آسمانی در تربیت فرزندانی نیکو تاثیر شگرفی داشت و نسلی شایسته و الگو را ماندگار کرد تا با تأسی از رفتار پدرانه ایشان، فرزندانی شایسته را تربیت نماییم.

مولای متقیان(ع) در سایه مواظبت و انس با محور خانواده، همکاری و همدلی عدالت محور را رعایت نموده و ایثار و گذشت مردانه برای حفظ ارکان زندگی به پیروان خویش آموختند!

قدر مسلّم، تغییر نگاه به زندگی مشترک در سایه مدارا با همسر و فرزندان حلقه مفقوده مراعات حقوق زن در خانواده است که خلاء معرفتی مردان به معیار رفتارهای مداراگونه موجب ایجاد چالشی می‌گردد که نظام خانواده را به تزلزل و بی‌ثباتی کشانده و بی نظمی را در اجتماع پدید می‌آورد!

امام علی(ع) با اعتماد به حضور موثر همسر گرانقدرشان، اصل مشورت در انجام کارهای خانه و جامعه مسلمانان را حاکم نموده و منزلت ارجمند زن نمونه اسلام را در عصر جاهلیتی که زن را موجودی ضعیف و بی اراده می‌دانستند ارزش‌گذاری نمودند!

بی‌تردید تبیین مولفه های الگوهای رفتاری مردی به قدمت تاریخ بشریت، نیاز به بررسی اجزاء کارآمد سبک زندگی اسلامی خانواده آرمانی بر پایه ایمان به خدا و پیروی از دستورات دینی که قانون متقن خانواده سالم را بنیان نهاده در عصر جدید دارد تا با منظور داشتن حقوق زن و مرد، جایگاه فردی هر یک مشخص شود.

بر این اساس حل موفق مسئله رفتار مرد با همسر و خانواده، مسبوق به تشخیص دقیق حقوق زن در خانواده و حفظ اقتدار مرد به عنوان سرپرست است تا شرط انصاف در انجام مراودات خانواده را در نظر داشته و محیطی سراسر امن و آرامش را ایجاد نمایند تا هر کدام با اقتضاء ظرفیت های روحی و جسمی، عدالت جنسیتی را در جهت زمینه سازی تمدن نوین اسلامی برقرار سازد!