دوگانه رسانه های معاند؛ جنجال سازی مترو تهران و سکوت در برابر قتل زنان آمریکا

رسانه‌های جهان، با استناد به ادعاهای مغشوش رسانه‌های ضدایرانی به ماجرای دختری ۱۶ ساله به نام «آرمیتا گراوند» پرداخته‌اند که در متروی تهران بیهوش شده و به کما رفته است.

ساعت هفت صبح روز یکشنبه نهم مهر ماه یک دختر دانش آموز ۱۶ ساله وارد قطار شد که به دلیل افت فشار بیهوش شد و این فرد در حال حاضر در یکی از بیمارستان‌های تهران تحت درمان است. طبق تصاویر منتشر شده، ادعاهای رسانه‌های ضدایرانی با واقعیت به هیچ وجه همخوانی ندارد.

این هیاهوی رسانه‌ای در حالی است که سوابق و مستندات خبری از موارد متعدد قتل زنان به دست پلیس آمریکا حکایت دارد، اما اغلب نامی از آن‌ها منتشر نمی‌شود و رسانه‌ها هم اخبار آن را به درستی منعکس نمی‌کند، اما حادثه‌ای در ایران که در دوربین‌های مداربسته ثبت و ضبط شده و خانواده او نیز به آن اذعان دارند، محل توجه سوال برانگیز و سوگیرانه رسانه‌های غربی قرار می‌گیرد.

ماجرای شلیک به زن باردار سیاه‌پوست

برای مثال «تاکیا یانگ» زنی ۲۱ ساله بود که در ۲۴ اوت و در حالی که در خودرو خود بیرون یک فروشگاه مواد غذایی در شهر بلِندون واقع در ایالت اوهایو بود هدف گلوله پلیس قرار گرفت.

ویدئوهای مربوط به این حادثه نشان می‌دهد که ماموران تلاش می‌کنند از او به دلیل آنچه «دزدی از فروشگاه» عنوان شده، بازجویی کنند.

در ویدئویی که پس از حادثه منتشر شد، یکی از افسرانی که جلوی ماشین این زن جوان که باردار هم بوده است در حالت ایستاده دیده می‌شود که مستقیماً به سمت او شلیک می‌کند. این ویدئو ۲ افسر را نشان می‌دهد که حدود یک دقیقه قبل از شلیک گلوله با خانم یانگ صحبت می‌کنند و از او می‌خواهند که از ماشین خود پیاده شود اما قربانی که پیداست ترسیده، از این کار امتناع می‌کند.

یکی از افسرانی که در جلوی ماشین دیده می‌شود، دست چپش را روی کاپوت قرار داده و اسلحه‌اش را در دست دیگرش گرفته است و به زن شلیک می‌کند. افسران مدعی‌اند که آن‌ها تلاش کردند تا کمک‌های پزشکی انجام دهند، اما نه او و نه فرزند متولد نشده اش از تیراندازی جان سالم به در نبردند.

این زن مادر ۲ فرزند دیگر، ۲ پسر ۶ و سه ساله هم بوده است و قرار بوده فرزند سوم خود را در ماه نوامبر به دنیا بیاورد. خانواده قربانی پس از تماشای ویدئوی حادثه تاکید کردند که شلیک افسر پلیس به خانم یانگ کاملاً بی‌دلیل و اقدامی مجرمانه بوده است که می‌توانسته از انجام آن پرهیز کند.

اما سوابق پلیس آمریکا سرشار از موارد این چنینی است که در آن‌ها، به‌ویژه شهروندان رنگین پوست آمریکایی هدف ضرب‌وشتم، خشونت و گلوله‌های پلیس قرار می‌گیرند، درحالی‌که تقریبا هیچ‌گاه برای این رفتار غیرقانونی و تبعیض‌آمیز خود مجازات نمی‌شوند.

زیر گرفتن دانشجوی ۲۳ ساله و تمسخر او

«جاهنوی کاندولا» زن جوان دیگری است که در ژانویه گذشته مقابل دانشگاه محل تحصیل خود در سیاتل در اثر برخورد یک ماشین گشت‌زنی پلیس کشته می‌شود.

سپس ویدئویی در رابطه با این حادثه ناگوار در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که یک مامور پلیس در حال خندیدن به ماجرا و تمسخر این دختر ۲۳ ساله هندی است. در این ویدئو شنیده می‌شود که افسر به این نکته اشاره می‌کند که زندگی این دانشجوی هندی «ارزش محدود» داشته و شهر باید «فقط یک چک برای آن بنویسد».

به نوشته سیاتل تایمز، به نقل از گزارش تحقیقات پلیس، ماموری که ماشین را رانندگی می‌کرد با سرعت ۷۴ مایل در ساعت (۱۱۹ کیلومتر در ساعت) حرکت می‌کرد و جسد این دانشجوی جوان پس از برخورد بیش از ۱۰۰ فوت (۳۰ متر) پرتاب شده بود.

سپس مامور او در برای بررسی حادثه فراخوانده می‌شود که دوربین نصب شده روی بدنش صدای تماسی را که با همکارش برقرار می‌کند، ضبط کرد. شنیده می‌شود که افسر قبل از خنده می‌گوید: «اما او مرده است». قبل از اینکه دوباره بخندد می‌گوید: «نه، این یک فرد معمولی است. آره، فقط یک چک بنویس».

قتل ۲۵۰ زن در آمریکا توسط پلیس در پنج سال

روزنامه واشنگتن تایمز پیشتر در سال ۲۰۲۰ در گزارشی نوشت که پلیس آمریکا از سال ۲۰۱۵، یعنی تنها در طول پنج سال نزدیک به ۲۵۰ زن را به ضرب گلوله کشته است کن ۸۹ نفر از آنها در خانه‌هایشان یا محل سکونت‌هایی که گاهی اوقات در آن اقامت داشتند، کشته شدند.

«برونا تیلور» زن سیاه‌پوست ۲۶ ساله نیز یکی از این قربانیان بود که در مارس ۲۰۲۰ در نتیجه تیراندازی مرگبار پلیس لوئیزویل کشته شد و مرگ او واکنش‌های زیادی را در میان جامعه آمریکایی، ازجمله کارزار «نام او را صدا بزن» در شبکه‌های اجتماعی (#SayHerName) در پی داشت.

از زمانی که واشنگتن پست در سال ۲۰۱۵ ردیابی تیراندازی‌های مرگبار توسط پلیس را آغاز کرد، افسران از مجموع بیش از ۵۶۰۰ نفر قربانی، ۲۴۷ زن را به ضرب گلوله کشتند.

اما به نوشته واشنگتن پست اسامی این زنان اغلب به اندازه مردان شناخته شده نیست. مرگ آن‌ها در بسیاری از موارد سوالات مشابهی را در مورد استفاده از سلاح‌های مرگبار توسط پلیس و به‌ویژه استفاده از آن علیه سیاهپوستان آمریکایی ایجاد می‌کند.

این روزنامه در بررسی‌های خود یک تیراندازی مرگبار دیگر را پیدا کرد که کاملاً با پرونده تیلور مطابقت داشت – یک زن سیاهپوست غیرمسلح که در جریان یورش به خانه‌اش کشته شد، در حالی که  نامزد او قصد داشت به پلیس شلیک کند.

به نوشته واشنگتن‌پست، در میان زنانی که در بازه زمانی بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ به دست پلیس آمریکا کشته شدند، ۴۸ نفر سیاه پوست و تعداد زیادی از آن‌ها نیز غیر مسلح بودند.

ایسنا