نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
یافتههای جدید محققان نشان میدهد که هورمون جنسی استروژن ممکن است دلیل این مسئله باشد که زنان بیشتر از مردان به آریتمی، یا همان ضربان قلب نامنظم، مبتلا میشوند.
محققان دانشگاه لینشوپینگ در سوئد به بررسی بیماری خاصی به نام سندرم QT طولانی پرداختند که در آن قلب برای اتمام هر ضربان زمان بیشتری نسبت به حد طبیعی صرف میکند. این سندرم معمولاً به علت تغییرات ارثی یا جهشهایی در یکی از کانالهای یونی قلب به وجود میآید و نسبتاً نادر است، بهطوریکه از هر ۲۵۰۰ نفر یک نفر به آن مبتلا میشود.
از نظر علمی، کانالهای یونی شامل منافذ کوچکی هستند که از غشاهای سلول عبور کرده و جریان یونهای باردار الکتریکی را در داخل و خارج سلول تنظیم میکنند. برخی از این کانالها به عنوان شتابدهنده و برخی دیگر به عنوان ترمز عمل میکنند. این کانالها به طور مشترک هر یک از ۲.۵ میلیارد ضربان قلبی که ما در طول زندگیمان داریم را تنظیم میکنند.
سارا لین، دانشیار دپارتمان علوم زیست پزشکی و بالینی در دانشگاه لینشوپینگ، در این خصوص گفت: ما در تلاش هستیم تا بفهمیم کدام مواد در بدن بر عملکرد کانالهای یونی تأثیر میگذارند. اگر بتوانیم درک بهتری از نحوه کارکرد این ساختارها پیدا کنیم، شاید بتوانیم بفهمیم که چرا برخی افراد بیشتر در معرض خطر قرار دارند و برخی دیگر کمتر.
این تیم تحقیقاتی با استفاده از تخمهای قورباغه، نوع انسانی کانال یونی را در تخمهایی که این کانال را ندارند، وارد کردند. سپس محققان فعالترین شکل هورمون جنسی استروژن به نام استرادیول را اضافه کرده و عملکرد کانال یونی را اندازهگیری کردند.
نتایج بررسیها نشان داد که استروژن میتواند عملکرد کانال یونی را مختل کند. این یافتهها نشان میدهد که این هورمون ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از آریتمی را افزایش دهد، در حالی که سایر هورمونهای جنسی تأثیری بر بروز بینظمی در ضربان قلب نداشتند.
محققان تأکید میکنند که یادآوری اثرات مثبت استروژن بسیار اهمیت دارد. با این حال، برای زنان با خطر ارثی افزایش LQTS، استروژن احتمالاً میتواند یک عامل خطر باشد.
آفتاب
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت