دست ادب بر سینه، تسبیح در مشت

این روایت، تنها بیانگر دل‌تنگی نیست، بلکه داستانی از ایمان، صبر و امید در خانه‌ای است که شهادت، نقطه آغاز تازه‌ای برای آن به شمار می‌رود.

پاسدار امیر حسین طاووسی، مسئول عملیات معاونت فرهنگی هنری سازمان بسیج مستضعفین کشور، در حمله هوایی رژیم صهیونیستی در دوم تیرماه امسال به فیض شهادت نائل آمد. از این شهید بزرگوار دو فرزند پسر به نام‌های محمد مهدی و محمد هادی به یادگار مانده است.

جمعی از مدیران بسیج جامعه زنان کشور به همراه رؤیا حیدرزاده، رئیس این سازمان، با حضور در منزل شهید در یکی از محله‌های قدیمی تهران نزدیک به امامزاده ابوعبدالله، با سمیه حشمتی، همسر جوان و مقاوم این شهید، دیدار و گفت‌وگو کردند.

روایت همسر شهید طاووسی از روزی که امیرحسین را از زیر قرآن رد نکرد

همسر شهید طاووسی با اشاره به قرآنی که در کنار تصویر شهید قرار دارد، گفت: دوم تیر تنها روزی بود که بعد از حمله رژیم صهیونیستی، همسرم را از زیر قرآن رد نکردم و این برای من حکمتی است که بارها و بارها برایش دلیل می‌آورم. یکی از دلایل این است که قرار بود امیر حسین در این روز به آرزوی خود یعنی شهادت برسد.

خانم حشمتی ادامه داد: پیشواز خط تلفن همسرش گواهی بر دل بستگی او به شهادت بود و یکی از تصاویر پروفایلش در فضای مجازی – قبل از تجاوز رژیم صهیونیستی – با این مضمون بود: «عاشق مبارزه با اسرائیلم». او به آرزویش رسید.

همسر شهید طاووسی به حال و هوای این روزهای خانه اشاره کرد و از دل‌تنگی‌های خود و فرزندانش گفت؛ دل‌تنگی که تنها با خاطرات همسرش در گوشه و کنار خانه تسکین می‌یابد. از روحیه رجزخوانی محمد هادی تا یقین مهدی به زنده بودن شهدا و اینکه بابا حرف‌هایشان را می‌شنود.

وی از ساعتی گفت که اسرائیل یکی از مکان‌های نظامی نزدیک به منزلشان را بمباران کرده بود و او با شتاب فقط فرصت کرده بود بچه‌ها را برای آرامش دلش، زیر لحاف و متکای خوابیده استتار کند و به حکم حال بد دل و قلب پریشان یقین داشت که محل کار همسرش را هم زده‌اند.

چشم‌انتظار مأموریتی بی‌پایان؛ روایت همسر شهید از دلتنگی و صبوری

این همسر شهید دفاع مقدس در حالی که مردمک چشم‌هایش دور قاب عکس همسرش پروانه‌وار می‌چرخید، ادامه داد: امیرحسین از شهید و شهادت برای من و بچه‌ها زیاد صحبت می‌کرد و هر دو پسرها آمادگی روحی برای وقوع این حادثه داشتند، اما وقتی در معراج شهدا با پیکر زخمی پدر روبه‌رو شدند، گفتند: «بابا شهید شود اما نمی‌خواستیم زخمی باشد.»

این بانوی مقاوم که به نظر دهه هفتادی می‌رسید، بیان کرد: صحبت از شهادت در خانه می‌شد؛ اما بعد از شهادت نه و دل‌تنگی و کمبودهای پدر نه! همسرم همیشه می‌گفت: «اگر من طوری شدم، در همین امامزاده ابوعبدالله دفنم کنید» و حالا مزارش مأمنی برای دلتنگی من و بچه‌هاست.

سمیه خانم که به گفته خودش نزدیک به یازده سال زندگی مشترک با شهید داشته است، توجه به بیت‌المال، دائم‌الذکر بودن، دستگیری و مشکل‌گشایی از دیگران، توجه به فعالیت‌های فرهنگی و عشق به شهادت و مبارزه با صهیونیسم را از ویژگی‌های شهید برشمرد و گفت: همه امیدم این است که خدا به قلب بچه‌ها قوت دهد تا با شهادت پدر کنار بیایند نه اینکه عادت کنند. خودم هنوز حالتی دارم که گویی همسرم مأموریتی طولانی دارد و چشم‌انتظار آمدنش هستم!

دست ادب بر سینه و تسبیح در دست؛ آخرین تصویر از شهید طاووسی

خانم حشمتی در حالی که خاطرات یازده سال زندگی مشترک را ورق می‌زد و گل‌هایش را برای ما تعریف می‌کرد، گفت: همان‌طور که گفتم همسرم زیاد ذکر می‌گفت، حتی وقتی رانندگی می‌کرد صلوات می‌فرستاد. وقتی پیکر مطهرش را از زیر آوار بیرون کشیدند، یک‌دستش به‌رسم ادب بر سینه و تسبیحش در دست دیگرش بود… همسرم در آن لحظه‌های سخت هم ذکر می‌گفت و من هم او را چند روز بعد از شهادت در خواب دیدم که ذکر می‌گفت و پروانه‌ها به دورش می‌چرخیدند.

هدیه‌ای از آسمان؛ لباس سقایی هدیه شهید طاووسی

خواهر همسر شهید طاووسی نیز ضمن خوش آمد گویی به مهمانان با بیان اینکه شهید برای او برادری کرده است، گفت: «عاشورا بود که با همسرم به قصد خرید لباس سقایی برای پسرمان می‌خواستیم ابتدا به حرم عبدالعظیم حسنی برویم و بعد هم زیارت مزار شهید طاووسی. اما همسرم نظرش را تغییر داد و گفت: ابتدا به مزار برویم و بعد خرید کنیم… چند دقیقه‌ای از رسیدن ما به مزار شهید طاووسی نگذشته بود که خانمی به سمت من آمد و گفت: «اگر لباس سقایی به فرزندتان هدیه کنم، ناراحت نمی‌شوید؟ و قبول می‌کنید؟» به نظرم آن لباس هدیه آقا امیرحسین بود و من به یادگار نگهش داشته‌ام.

اجر شهادت همسران شهدا در نزد خدا محفوظ است

در ادامه این دیدار، رؤیا حیدرزاده، مسئول بسیج جامعه زنان کشور، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و آرزوی علو درجات برای آنها گفت: «اجر شهادت برای شما همسران شهدا در نزد خدای متعال محفوظ است، چرا که شما با همدلی و همراهی راه را برای تعالی و رشد همسران خود هموار کرده‌اید و اینک هم مسئولیت تربیت فرزندان شهدا را بر عهده دارید که خود آجری مضاعف است.»

خبرگزاری زنان ایران