نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
کارگاه “زن در قرآن” در روز نخست پنجمین نشست حضوری مسئولان امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه، با سخنرانی حجتالاسلام مجید دهقان عضو هیئتعلمی پژوهشکده زن و خانواده برگزار شد.
دهقان در این نشست عنوان کرد: زن در ترجمه بهتنهایی فهم نمیشود و نیاز به دو گام، برای بررسی دقیق مطالعه شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعهای که قرآن در آن نازل شده و سیاست جنسیتی قرآن در جامعه عرب داشته و از طرفی دانستن بهرهای که در موضوع زن از مباحث قرآنی و چگونگی بهبود آسیبهای این حوزه خواهیم برد از اهمیت برخوردارند.
دهقان با توصیف زن و مرد در جامعه عرب اضافه کرد: با وجود قبیله محور بودن جامعه عرب و مستقل نبودن معنای خانواده، ورود قرآن با ادبیات پدر، مادر، فرزند، به معنای انسانی بوده است.
وی در ادامه افزود: قرآن بسیاری از واژههایی که آن زمان برای زنان استفاده میشده را منسوخ نموده و واژههایی که بار انسانی و کرامت گونه داشت را جایگزین نموده است.
عضو هیئتعلمی پژوهشکده زن و خانواده یادآور شد: با مهم بودن زن در قرآن، متوجه حساسیت قرآن نسبت به مسئله زنان جدا از مادر یا همسر بودن، خواهیم شد. درحالیکه قبیلهگرایی آن زمان و تصمیمگیری اصلی توسط بزرگان قبیله و تولید نسل با ازدواج، از اهمیت خاصی برخوردار بودهاند.
ایشان متذکر شد: به دلیل قرارداشتن قدرت و زور در دست مردان، با مخاطب قراردادن آنان توسط قرآن، سیاست جنسیتی از طریق اصلاح مردانگی و حل مشکل مردان پیش رفته است.
همچنین عنوان کرد: تأکید قرآن بر نگاه مردان به زنان، مبتنی بر میل رد و بر شاخص عدالت بوده و سیاست حذف مردانگی در خانواده در سیاست برابری جنسیتی دنیای غرب وجود داشته و باعث کشیدهشدن شکستهای آنان به فضای کاری شده است؛ بنابراین، برای نهادینهشدن رویکرد محبتآمیز احترام گونه انسانی به زن، نیاز به آموزش پسران و مردان داریم.
آنا
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت