نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
رانا داجانی در اردن از پدری فلسطینی اهل بیت المقدس و مادری سوری اهل حلب به دنیا آمد.
رعنا دجانی یک دکترای بیولوژی مولکولی متولد اردن، متخصص ژنتیک و یک کارآفرین اجتماعی شناخته شده در سطح جهانی است.
دجانی که یکی از تأثیرگذارترین محققین جهان اسلام به شمار میرود، در سال ۲۰۱۵ در میان ۱۰۰ زن تأثیرگذار عرب در رتبه دوازدهم قرار گرفت و در همان سال به دلیل مشارکت در تالار مشاهیر شناختهشدهترین زنان علمی روی کره زمین معرفی شد
رانا داجانی، زیستشناس مولکولی اردنی، با تأمل در سفر آکادمیک خود، مشاهده میکند که حضور ناکافی زنان در علم یک «پدیده جهانی» است در همهی کشورهای غربی و شرقی وجود دارد.
داجانی در سال ۱۳۸۴ دکترای خود را دریافت کرد. مدرک بیولوژی مولکولی از دانشگاه آیووا، در ایالات متحده. او در سال ۲۰۰۶ به وطن بازگشت و به عنوان استادیار در هاشم مشغول به کار شد.
او در هنگام تحصیل خود ازدواج کرد و پس از اینکه داجانی مادر سه فرزند شد، شوهرش که سرهنگ نیروی هوایی اردن بود، در سال ۱۹۹۹ از او خواست تا برای تحصیل در مقطع دکترا در دانشگاه آیووا برای بورسیه فولبرایت اقدام کند.
او بلافاصله برای بورسیه درخواست کرد و در امتحانات خود شرکت کرد. در روز مصاحبه، او کوچکترین دخترش را به دنیا آورد و در حالی که او مشغول درس خواندن بود از بچه ها مراقبت میکرد
او میگویدکه پدرش او و خواهرانش را به خواندن تشویق می کرد و هر روز عصر با او درباره آنچه خوانده بودند بحث می کردند.
ما عاشق خواندن هستیم
دجانی ابتکاری به نام «ما خواندن را دوست داریم» ایجاد کرد که در آن در مسجد محلهاش در امان برای بچههای محله با صدای بلند کتاب خواند. این ابتکار در بیش از ۶۰ کشور در سراسر جهان گسترش یافت و بیش از ۷۰۰۰ داوطلب را برای تبدیل شدن به “سفیران کتابخوانی” آموزش داده است. هدف این پروژه آموزش کودکان به خواندن برای لذت بردن و قابل دسترس کردن کتاب و کتابخوانی برای کودکان در هر جامعه، از جمله کمپ های پناهندگان است. دجانی گفت که این امر به ویژه تأثیر مثبتی در پناهندگان داشته است.
دجانی رهبر فعال چندین انجمن علمی بوده است. او به مدت سه سال به عنوان رئیس بخش ملی اردن سازمان زنان در علم برای جهان در حال توسعه (OWSD) خدمت کرده است.
از سال ۲۰۱۹، او همچنین رئیس انجمن پیشرفت علم و فناوری در جهان عرب (SASTA)، یک شبکه غیرانتفاعی مستقر در ایالات متحده است که توسط دانشمندان عرب خارج از کشور تأسیس شده است. وی همچنین در سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ مدیر مرکز مطالعات دانشگاه هاشمی بود.
در سال ۲۰۲۰، داجانی توسط کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد، به عنوان برنده جایزه پناهندگان نانسن برای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا مورد تقدیر قرار گرفت. این جایزه تلاشهای بشردوستانه او را از طریق We Love Reading به رسمیت میشناسد.
به نظر می رسه که این جور خانمها خیلی کم در رسانه ها معرفی شده اند و باید بیشتر بشه
بله همینطوره معرفی زنان برجسته و مسلمان، گام بلندی در معرفی چهره واقعی اسلام و مبارزه با اسلام هراسی می باشد.
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت