تحلیل خبر؛

خطای محاسباتی در سنجش امنیت

امنیت اجتماعی کشورها، خصوصا زنانی که به عنوان مسافر به آن کشورها سفر می‌کنند ملاکی بر امن بودن یا ناامن بودن آن کشورها برای زنان محسوب می‌شود.

خبر اصلی:


«به گزارش خبرگزاری نیوزوییک؛ بر اساس یافته‌های یک موسسه پژوهشی در واشنگتن دی‌سی ضریب ایمنی برای زنانی که به خارج از کشور سفر می‌کنند، در سراسر دنیا بهبود یافته است.

اندی نیوتن، استاد دانشگاه ناتینگهام، در رابطه با عواملی که در مورد ایمن بودن یک کشور برای سفر یک زنِ تنها در یک کشور نقش دارند، به نیوزویک گفت که به طور کلی «تفاوت‌های ظریف زیادی وجود دارد».

از جمله عوامل محیطی مانند دید و روشنایی خیابان، فرهنگ و عرف حاکم بر جامعه، امنیت برای بازدارندگی مجرمین، واکنش پلیس، قانونگذاری و اجرا، منابع و زیرساخت‌ها برای حمایت از زنان در محیط کار و جامعه.

در واقع علت اصلی خشونت علیه زنان و سایر تهدیدات برای امنیت آنها، هنجارهای تبعیض‌آمیز است. بر اساس گزارش موسسه جورج تاون، دانمارک، سوئیس و سوئد بالاترین رتبه را در زمینه امنیت و امنیت زنان داشتند، در حالی که پایین‌ترین رتبه‌ها مربوط به افغانستان، یمن و آفریقای مرکزی است.»

تحلیل خبر:

امنیت امروزه یکی از مهمترین دغدغه‌های جوامع انسانی محسوب می‌شود و از آنجا که زنان قشر آسیب‌پذیری در جوامع مختلف محسوب می‌شوند و میل به آسیب رساندن به آنها به قصد و نیت‌های مختلف وجود دارد، لذا شاخصی برای سنجش امنیت اجتماعی جوامع نیز محسوب می‌شوند.

زنان، شاخصی برای سنجیدن امنیت کشورها
شاید همین امر نیز سبب شده است تا امنیت اجتماعی کشوری برای زنان، خصوصا زنانی که به عنوان مسافر به آن کشورها سفر می‌کنند ملاکی بر امن بودن یا ناامن بودن آن کشورها محسوب شوند.

در خبر ارائه شده از نیوزوییک قیاس نابرابر و مغرضانه‌ای میان کشورهای جهان برای رتبه‌بندی کردن امنیت اجتماعی این جوامع برای زنان صورت گرفته است.

کشورهای اروپایی که در صدر کشورهای امن برای زنان قرار دارند به دلیل آنکه کشورهایشان دست‌مایه‌‌ی استعمارگری همسایه‌گان اروپایی‌شان نشدند و طعم جنگ‌های طولانی و آزمایشات عدیده‌ی سلاح‌های هسته‌ای و شیمیایی خفیف و نیمه خفیف را مردمان‌شان نچشیده‌اند.

فقر، وحشت، قحطی و تحقیر، جان  مردمان‌شان را نگرفته است. تبلیغات منفی علیه‌شان نبوده و طبیعی است که خیل گردشگران و مقصد مسافران بسیاری باشند.

همین امر به نسبت کشورهای غرب آسیا و به خصوص خاورمیانه که غالبا جنگ و سلاح‌های مختلف جنگی و با تبلیغات مسموم رسانه‌های اروپایی و آمریکایی چهره‌ی ترسناکی را برای مردمان جهان از آنها ساخته است! به یمن پایگاه‌های آمریکایی در خاورمیانه بسیاری از مردمان نجیب این منطقه امنیت ندارند چه برسد به زنان گردشگر اروپایی!

انگاره‌ای که رسانه‌های خارجی در اذهان مردمان خاورمیانه می‌کارند انگاره دروغ بودن اخبار مخابره شده از رسانه‌های این منطقه و رسانه‌های رسمی کشورهای مستقل منطقه از نظام تسخیرکننده آمریکاست. اما آنچه از نیوزوییک شاهد بودیم تغییر دادن خبر و خبرسازی رسانه‌ای در راستای خدمت به رژیم اشغالگر قدس بوده است.

صغری عاشوری