نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
عبدالله قبادی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج در هشتاد و چهارمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: کارآفرینی بانوان در استان کهگیلویه و بویراحمد علیرغم ظرفیتهای موجود، با مشکلات مختلفی مواجه است.
وی افزود: موانع اجتماعی و فرهنگی و بهویژه نگاههای جنسیتی و باورهای سنتی مبنی بر اینکه کار زنان محدود به خانه است، یکی از بزرگترین موانع برای ورود زنان به عرصه کارآفرینی است. الگوهای موفقی از زنان کارآفرین در جامعه وجود دارد و این عامل انگیزه و اعتماد به نفس زنان برای شروع کسبوکار را کاهش میدهد.
قبادی تصریح کرد: دسترسی محدود به منابع اقتصادی و کمبود سرمایه، یکی از مشکلات اصلی برای زنان کارآفرین است. بسیاری از زنان به دلیل برخوردار نبودن از ضامن یا وثیقه نمیتوانند از تسهیلات بانکی استفاده کنند. مشکلات فروش محصولات تولید شده توسط زنان از دیگر موانع اقتصادی است.
قبادی عدم وجود زیرساختهای مناسب را از دیگر مشکلات کارآفرینی زنان دانست و گفت: نبود زیرساختهای مناسب برای فعالیتهای اقتصادی، مانند مراکز رشد و کارگاهها از مشکلات پیش روی کارآفرینی بانوان است و کمبود آموزشهای تخصصی زنان از دیگر مشکلات در این حوزه است. بسیاری از زنان به دلیل کمبود آموزشهای تخصصی در حوزههای بازاریابی، مالی و مدیریتی با مشکلاتی در اداره کسبوکار روبرو میشوند.
قبادی با اشاره به اینکه نبود آگاهی کافی از قوانین و مقررات مربوط به کسبوکار، میتواند منجر به اتخاذ تصمیمات اشتباه و بروز مشکلات حقوقی شود، گفت: پیچیدگی قوانین و مقررات مربوط به ثبت شرکت و اخذ مجوزهای لازم، یکی از موانع قانونی برای زنان کارآفرین است.
رئیس اتاق یاسوج با اشاره به وجود قوانین تبعیضآمیز تصریح کرد: وجود برخی قوانین تبعیضآمیز علیه زنان، میتواند مانع از مشارکت برابر آنها در فعالیتهای اقتصادی شود. برگزاری برنامهها و کارگاههای آموزشی برای تغییر دیدگاهها نسبت به نقش زنان در جامعه، ترویج فرهنگ کارآفرینی در میان زنان، ارائه تسهیلات بانکی با شرایط آسانتر به بانوان کارآفرین و ایجاد صندوقهای ضمانت و حمایت از طرحهای اشتغالزایی زنان میتواند مفید باشد.
قبادی بر برگزاری دورههای آموزشی تخصصی در زمینههای مختلف کسبوکار مانند بازاریابی، مالی و مدیریت تأکید کرد و گفت: حمایت از شرکت در نمایشگاهها، رویدادهای تجاری و ایجاد بازارچههای محلی برای فروش محصولات تولید شده توسط زنان میتواند گره از برخی مشکلات باز کند.
قبادی بیان کرد: سادهسازی روند ثبت شرکت و اخذ مجوزهای لازم، ایجاد پنجره واحد خدمات برای تسهیل امور اداری زنان و ایجاد شبکههای حمایتی برای زنان کارآفرین با هدف ایجاد همکاری، رفع مشکلات مشترک و تبادل تجربیات انجام میشود.
یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست اظهار کرد: زنان کارآفرین برای گسترش تولید و کسبوکار در استان از حمایت ویژه اقتصادی بهرهمند میشوند. زنان نیمی از جامعه را تشکیل میدهند که در دو دهه گذشته سهم آنها در آموزش عالی قابل توجه بوده است.
وی افزود: دولت چهاردهم برنامه دارد که مسئولیتهای بیشتری را بر عهده زنان قرار دهد، چراکه هرگاه مسئولیتی به آنها سپرده شده بهخوبی از عهده انجام آن برآمدهاند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نقشآفرینی بانوان کارآفرین در حوزههای اقتصادی گفت: در این حوزه با مشکلات و برخی موانع روبرو هستیم و زنان استان نقش کمتری در شاخصهای اقتصادی دارند. کمبود سرمایه یکی از مشکلات پیش روی کارآفرینی و اشتغال است. زنان کارآفرین باید در پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی خرد در اولویت قرار گیرند.
وی عدم دسترسی زنان به بازار برای عرضه و فروش محصولات تولید شده را از دیگر مشکلات در حوزه اشتغال زنان دانست و بیان کرد: شرایط دسترسی زنان به بازارهای هدف مدنظر دستگاههای متولی و حوزه اقتصادی استان قرار داشته باشد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر شناسایی قوانین و دستورالعملهای مخل تولید و اشتغال تأکید کرد و افزود: برخی از دستگاهها در این رابطه وقت گذاشتند و نسبت به شناسایی و تدبیر برای برطرف کردن این دستورالعملها اقدام کردند و لازم است سایر دستگاهها نیز در این خصوص اقدام کنند.
رحمانی با اشاره به اختصاص مبلغ دو هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای سرمایهگذاری و رونق تولید خاطرنشان کرد: در این خصوص نیز طرحهای مربوط به کارآفرینی بانوان دیده شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد از پیشنهاد ایجاد تشکل زنان کارآفرین با محوریت دفتر امور زنان و خانواده استانداری استقبال کرد و گفت: زنان کارآفرین باید در پرداخت تسهیلات بانکی در اولویت قرار گیرند.
اتاق ایران آنلاین
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت