نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
میلاد عظیمالشأن امام زمان (عج) رفاقتی دیرینه با دلهای عاشق و منتظر دارد تا در این روزها بتوانند ارادت خود را چه به لحاظ انس قلبها ابراز کنند و چه اینکه بخواهند در مسیر ظهور به دنبال اهدافی باشند که گرهگشای عصر غیبت باشد.
در عصر غیبت که دوره پنهانزیستی امام زمان (عج) است، معتقدان به مهدویت برای زمینهسازی و نیل به جامعه موعود جهانی، دارای رسالتها و مسئولیتهای خطیری هستند که با پایبندی و اجرای آنها میتوانند زمینهساز ظهور آن حضرت باشند. در این میان نقش زنان نقشی مهم و تاثیرگذار بوده است. مسئولیتی که شاید علاوه بر خودسازی دیگرسازی و تربیت نسل منتظر هم در زنان از اهمیت بسزایی برخوردار است.
پایگاه خبری تحلیلی جهانبانو، از اینرو و بنابر مسئولیت دیگرسازی و متربیبودن بانوان در موکبهای طریقالمهدی به موکبی رسید که نامش روشنا بود.
حلقههای میانی روشنا وابسته به قرارگاه قرب بقیهالله با همکاری بانوان محلهشان که حالا در کل کشور راهاندازی شده طبق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی درصدد آگاهی بخشی در زمینه جوانی جمعیت، فرزندآوری، تعلیم و تربیت، جهاد تبیین، واسطهگری ازدواج و مشاغل خانگی بانوان فعالیت میکنند.
با سرکار خانم باوی در این زمینه به گفتگو نشستیم؛
ضمن تبریک ولادت حضرت بقیةاللهالاعظم (عج) ما مجموعه حلقههای میانی هستیم. نظر حضرت آقا در گام دوم انقلاب روی حرکت عمومی برای جامعهسازی اسلامی بود. برای اینکه بتوانیم به تمدن نوین اسلامی برسیم، باید یک مدل جامعه اسلامی را به جهان نشان بدهیم. برای رسیدن به این جامعه اسلامی، بهترین راهی که مد نظر ایشان است این استکه گروههای کوچک محلهمحور تشکیل شود. انبوه گروههای کوچک محلهمحور، میتواند ضمن اینکه ویژگیهای خاص خود را از جهت سرعت و انضباط دارند و اینکه بتوانند تشکیلاتی عمل کرده و جبههسازی کنند، میتوانند به تدریج مشکلات جامعه را حل کنند.
رهبر انقلاب جملهای را فرمودند: «حضور مردم در همه مسائل، حلکننده مشکلات است». این یک حرکت عمومی است که باید در جامعه ایجاد شود. به واسطه این بیان حلقههای میانی تشکیل شدند. این حلقهها از بین خواهرانی است که مؤمن، انقلابی و متعهد هستند؛ ولی تأثیرگذار نیستند، منفعل هستند، نقشآفرینی و میدانداری نمیکنند. ما اینها را شناسایی میکنیم و با توجه به تواناییها و ظرفیتهایی که خودشان دارند، گروههایی را تشکیل میدهند و فعالیتهای خودشان را دارند.
با توجه به مشکلاتی که در جامعه وجود دارد، این فعالیتها تقریباً در ۸ کارگروه انجام میشود.
به نظر حضرت آقا خانواده سلول مرکزی جامعه است و زن، محور این خانواده محسوب میشود. بنابراین ما باید کاری کنیم که الگوی سوم زن مسلمان را نشان بدهیم. غیر از تواناییهایی که خواهران دارند و میتوانند در همه زمینهها نشان بدهند، ما هم با توجه به تواناییهایی که دارند برای آنها زمینهسازی هم میکنیم. پشتیبانی هم میکنیم؛ نه از آن جهت که بخواهیم از بالا روش و راهی را برای آنها ایجاد کنیم بلکه خودشان تواناییهایشان را به مرحله ظهور میرسانند.
مثلاً به واسطه جمعیت و به واسطه این گروهسازی، کارگروه محلی که خیلی هم میتواند تشویقی و تأثیری باشد، این بوده که خواهری در محله زایمان کرده، خواهران دیگر جمع شدهاند و برای او کاچی درست کردهاند، هدیه گرفتهاند و به عیادت او رفتهاند. این یک تشویق برای فرزندآوری است.
یا افرادی اعلام آمادگی میکنند که خواهری که بچه دارد و به کارهایش نمیرسد، اینها در خانهداری به او کمک میکنند. یا خیلی روشهای دیگر که میتواند در محلهها جریان داشته باشد و ما را خیلی کمک میکند. ویژگی و صفت مهم جامعه اسلامی «أَشِدَّاء عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاء بَيْنَهُمْ» است. مردم مسلمان نسبت به دشمنان شدید و محکم و غیر انعطافپذیر هستند، ولی نسبت به خودشان به شدت مهربان و رئوف هستند، همدلی دارند و همیاری میکنند.
این نقشی است که باید در جامعه ما رواج پیدا کند. این مهم ایجاد نمیشود، مگر اینکه تمام کسانی که به اسلام، دین و شیعه علاقه دارند، این حرکت و این میدانداری را ایجاد کنند. رهبر انقلاب فرمودند: «خانمها خانهداری را با خانهنشینی اشتباه نکنند». هر خانمی با هر ظرفیتی که دارد باید به میدان برود و بتواند به اندازه خود تأثیرگذار باشد.
تقریباً ۱۰روزی خواهران در حسینیه جمع شدند و برای آمادهسازی این غرفه فرهنگی تلاش کردند. یک پک فرزندآوری داشتیم و برای آن بنری را تهیه کردیم. روی بنر نوشته: «هر فرزند صالح گلی از گلهای بهشت است». یک دکور خیلی قشنگی هم انجام دادیم. گهواره ای گذاشته بودیم. زوج های جوان و یا زوج هایی را که یک بچه داشتند را دعوت میکردیم. مشاور جمعیت را هم هماهنگ کرده بودیم که آمده بودند و در مورد فرزندآوری با این زوج ها صحبت کردیم که بسیار مؤثر بود. خیلی از خانمهایی که بچهدار نمیشدند و حتی ۲ یا ۳ فرزند داشتند، انگیزهای پیدا کردند تا در جوانی جمعیت سهیم باشند.
در بحث عفاف و حجاب کارت هایی را تهیه کردیم که از آیه قرآن بهره گرفتیم که میفرماید: «وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِب». از پیامهای تصویری حجاب بهره بردیم و در این ۲روز به صورت چهره به چهره، امر به معروف کردیم. خواهرانی را روبروی آینه میآوردیم و ضمن اینکه داشتند روسری خود را درست میکردند، با آنها در حال صحبت هم بودیم که انشاءالله تأثیرگذاری بیشتر باشد.
گفتنی است که حلقههای میانی روشنا در طول سال همچون یک منتظر واقعی، خود را آماده میکنند تا لیاقت حضور در حکومت منتظر را که شاخصة آن بر مبنای اخلاق اسلامی و دینی است، داشته باشند.
گزارشگر: مهتا صانعی
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت