حق طلاق به‌جای مهریه؟

نایب رئیس دوم کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی درباره خبر تصویب قانون جدید مهریه و محدودیت تعداد سکه‌ به 14 عدد گفت: این در حیطه اختیارات کمیسیون نیست و تعیین مهریه موکول به توافق زوجین است.

عثمان سالاری در رابطه با حذف قانون حبس از محکومان مهریه اظهار کرد: این موضوع هنوز قطعی نشده است؛ اقداماتی صورت گرفته و قرار است مجازات‌های جایگزین در نظر گرفته شود؛ یعنی به‌جای زندانی کردن فرد، مثلاً از پابند الکترونیکی استفاده شود. اما هنوز جمع‌بندی و نتیجه‌گیری نهایی انجام نشده است.

سالاری در رابطه با خبر تصویب قانون جدید مهریه و محدودیت تعداد سکه‌ به ۱۴ عدد گفت: این در حیطه اختیارات کمیسیون نیست. تعیین مهریه به توافق زوجین وابسته است. مجلس نمی‌تواند بگوید شما حق ندارید بیشتر از مقدار معینی توافق کنید.

سالاری تصریح کرد: مجلس می‌گوید اگر کسی مهریه‌اش را مطالبه کرد، همسر او زندانی نشود؛ چراکه اگر یک شب را هم در زندان بگذراند، به بنیان خانواده صدمه وارد می‌شود و خانواده از هم فرو می‌پاشد. ما درباره سقف مهریه و تعداد سکه زیاد ورود نمی‌کنیم.

وی افزود: اینکه بگویند تصمیم کمیسیون قضایی این است که زوجین فقط مهریه را تا سقف چهارده عدد تعیین کنند، از اساس کذب است.

نائب رئیس دوم کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر قرار باشد حبس‌زدایی کنیم و اگر کسی ازدواج کرد و بعد نتوانست مهریه زن را تودیع و خود را بریء الذمه کند، باید حقی هم به بانوان داده شود که بتوانند در ازای این اگر ظرف مدتی که همسرشان این تمکن را نداشت و یا نخواست پرداخت کند، حق طلاق برایشان در نظر گرفته شود. دنبال این هستیم که چنین چیزی هم لحاظ شود.

سالاری تشریح کرد: یعنی اگر بنا است تصمیمی در کمیسیون گرفته شود که بعد هم در مجلس به‌عنوان قانون مطرح شود و بقیه موافقت کنند، باید حقوق مسلم و مفروض شرعی و قانونی زن و شوهر لحاظ شود و یک‌طرفه نباشد.

عصرایران