نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به نقل از خبرگزاری مونت کارلو، وکیل ایتالیایی فرانچسکا آلبانیز، به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی فلسطین منصوب شده است. آلبانیز یکی از دهها کارشناس مستقلی است که توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل برای تهیه گزارش درباره موضوعات جهانی مشخص منصوب میشود.
وی از مدتها پیش سیاستها و رفتارهای اسرائیل با فلسطینیان را مورد انتقاد قرار داده و اخیراً گزارشی منتشر کرده که در آن بیش از ۶۰ شرکت، از جمله شرکتهای آمریکایی، به دلیل حمایت از شهرکسازیهای اسرائیلی در کرانه باختری و مشارکت در عملیات نظامی در غزه مورد انتقاد قرار گرفتهاند.
مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، اعلام کرد که نام آلبانیز به دلیل «ایجاد پیگردهای قضایی غیرمشروع علیه اسرائیلیها در دادگاه کیفری بینالمللی» به فهرست تحریمها اضافه میشود.
فولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، از ایالات متحده خواست که از تصمیم خود عقبنشینی کند و گفت: «حتی در صورت بروز اختلافات شدید، کشورهای عضو سازمان ملل باید به صورت عینی و سازنده مشارکت داشته باشند، نه از طریق اقدامات تنبیهی.»
استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل نیز تحریمها علیه آلبانیز را «سابقهای خطرناک» خواند و افزود که گزارشگران ویژه زیر نظر دبیرکل نیستند و او کنترلی بر آنها ندارد. او تاکید کرد: «تحریمهای یکجانبه علیه گزارشگران یا هر کارشناس دیگری از سازمان ملل غیرقابل قبول است.»
یورگ لاوبر، نماینده دائم سوئیس در سازمان ملل که ریاست دورهای شورای حقوق بشر را بر عهده دارد، نیز از تحریمها ابراز تأسف کرد و از کشورها خواست که «از هرگونه اقدام تهدیدآمیز یا انتقامجویانه علیه کارشناسان سازمان ملل خودداری کنند.»
«در را برای هر دولت دیگری باز میکند»
ماریانا کاتزاروفا، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در روسیه، هشدار داد که این اقدام آمریکا میتواند به الگویی برای دیگر کشورها تبدیل شود. او به رویترز گفت: «این اقدامی کاملاً غیرقابل قبول است و در را برای سایر دولتها باز میکند تا همین کار را انجام دهند… این حملهای است به کل نظام سازمان ملل. کشورهای عضو باید برای محکوم کردن آن وارد عمل شوند.»
گرچه روسیه با مأموریت کاتزاروفا مخالفت کرده و اجازه ورود او به این کشور را نداده، اما تاکنون نام او را بهطور علنی در فهرست تحریمها قرار نداده است.
ایالات متحده پیشتر نیز برخی مسئولان دادگاه کیفری بینالمللی را تحریم کرده بود؛ همان دادگاهی که اخیراً برای بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، و یوآف گالانت، وزیر دفاع پیشین، به ظن ارتکاب جنایات جنگی در غزه، حکم بازداشت صادر کرده است.
در همین حال، دیوان بینالمللی دادگستری نیز در حال بررسی پروندهای است که از سوی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل به اتهام ارتکاب نسلکشی مطرح شده است.
اسرائیل هرگونه ارتکاب جنایات جنگی یا نسلکشی علیه فلسطینیان در جریان جنگ غزه را که از حمله حماس در اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، رد میکند.
لیز ایونسون، مدیر بخش عدالت بینالمللی در دیدهبان حقوق بشر، گفت: «ایالات متحده در حال تخریب معیارها و نهادهایی است که قربانیان نقضهای فاحش حقوق بشر به آنها تکیه دارند.»
کنت راث، رئیس پیشین سازمان دیدهبان حقوق بشر نیز تحریمها را تلاشی برای «بازداشتن از پیگرد جنایات جنگی و نسلکشی اسرائیل در غزه» توصیف کرد.
ایالات متحده که یکی از فعالترین اعضای شورای حقوق بشر بود، در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ از این شورا خارج شد و دلیل آن را «تعصب علیه اسرائیل» عنوان کرد.
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت