حضور زنان در همه عرصه بدون محدودیت

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به حضور قابل توجه زنان در عرصه هنر گفت: امیدواریم در راه رفع موانع برای زنان در عرصه‌های هنری کمک‌کننده باشیم و بانوان فرصت پیدا کنند در بسترهایی که برای آنها فراهم می‌شود، حضور یابند.

زهرا بهروزآذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در آیین افتتاح دوازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران اظهار کرد: بسیار خوشحال هستم که این دوسالانه با حضور جمع کثیری از هنرمندان برگزار شده است. ۷۰۰ اثر به این دوسالانه ارسال شده و بیش از ۱۲۰ اثر به نمایشگاه راه پیدا کرده‌اند که بیش‌ از ۷۵ درصد از هنرمندان، زنان هستند که اتفاق مبارکی است و نشان می‌دهد که زنان با نگاه مادرانه و روحیه خلاقانه خود تا چه اندازه می‌توانند این ویژگی‌ها را در عرصه هنر شکوفا کنند و از سوی دیگر، این آمارها مسئولیت‌های ما را نیز افزایش می‌دهد.

وی گفت: دوازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران فرصتی برای بیان احساسات، افکار و روایت‌های اصیل است و از سوی دیگر نشان می‌دهد که زنان محدود نیستند و در همه عرصه‌ها می‌توانند حضور پیدا کنند. در حال حاضر شاهد هستیم که زنان ما در عرصه‌های علم و دانشگاه بسیار پیشرفت کرده‌اند و بیش از ۶۱ درصد از ورودی‌های دانشگاه‌ها زنان هستند و در رشته‌های استم که علم ریاضی، مهندسی و تکنولوژی را شامل می‌شود، بیشترین فارغ‌التحصیلان زنان هستند.

بهروزآذر افزود: این نمایشگاه نشان می‌دهد که زنان در عرصه‌های هنری مانند سرامیک که بیش از هفت هزار سال قدمت دارد و پیشینیان ما در آن فعال بوده‌اند، همچنان فعال هستند و می‌درخشند. امیدواریم کمکی باشیم تا موانعی که هست برطرف شود و توانمندی‌های زنان نشان داده شود و همه بانوان فرصت پیدا کنند تا در بسترهایی که برای آنها فراهم می‌شود، حضور داشته باشند و هم افراد شبیه به خودشان را به این جمع اضافه کنند و تعدادشان روز به روز افزایش پیدا کند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: با توجه به افزایش حضور زنان در عرصه هنر، نمی‌خواهیم تعداد مردان در این حوزه کاهش پیدا کند. خوشحالیم که تعداد زنان در حوزه‌های هنری روز به روز در حال افزایش است، اما می‌دانیم هنر یک ابزار برای بیان احساسات و عواطف است و به نگاه خلاق نیاز دارد. مردان نیز باید در این عرصه‌ها همچنان فعالیت کنند و اگر این تعادل جنسیتی حفظ شود بسیار زیباتر است. هر دو در کنار هم و دوشادوش هم می‌توانند به کار و‌ تلاش بپردازند.

بهروزآذر بیان کرد: یکی از مهمترین دغدغه‌های ما توانمندسازی اقتصادی بانوان است. در برنامه هفتم نیز بر این موضوع تاکید کرده‌ایم که یکی از این حوزه‌ها صنایع دستی است. یکی از ۲۹۰ رشته صنایع دستی، موضوع سفال و سرامیک است. اگرچه مراسم امروز جنبه هنری دارد، اما سفال و سرامیک در مناطقی از کشور جنبه کاربردی دارد. تلاش می‌کنیم برای جنبه‌های هنری و کاربردی هنر سفال و سرامیک و توانمندسازی اقتصادی زنان در این حوزه‌ها برنامه‌هایی داشته باشیم.

دیدگاه نیوز