حضور زنان در عرصههای اجرایی و مدیریتی نباید نمایشی باشد
دو ماه است که محمد نوذری استاندار قزوین به نمایندگی از دولت پزشکیان در استان مشغول به خدمت شده است. نوذری با شعار توسعه وارد استان شده است و اولویت توسعه قزوین را هم در حوزه گردشگری قرار داده است و به گفته خود، شاخصه اصلی او در انتصابات هم بحث همراستا بودن گزینههای مدیریتی با سیاستهای دولت و اهداف او در توسعه استان است.
استاندار قزوین طی این دو ماه انتصاباتی را در استان رقم زده است، از تغییر معاونتهای خود تا فرمانداران و تعدادی هم مدیران کل که قاطبه آنها هم از گزینههای بومی و از جریان اصلاحات بوده است. البته در این میان یکی چند گزینه غیربومی هم به چشم میخورد.
همانطور که مرسوم است هر دولتی پیش از روی کار آمدن و در شعارهای انتخاباتی خود بر استفاده از مدیرانِ زن در دستگاهها و عرصههای مختلف اذعان میکنند که دولت چهاردهم هم از این ماجرا مستثنی نبوده است. جدا از انتصاب مدیران زن در کابینه دولت نیز انتصاب فرمانداران زن در کردستان و مازنداران در دولت چهاردهم، اتفاقی جدید بود که رقم خورد.
اما حال و روز قزوین در بهکارگیری بانوان در منصبهای مدیریتی چطور است؟ آیا نوذری توانسته تاکنون رضایت ۵۰ درصد از جمعیت استان را که بانوان تشکیل میدهند به دست آورد یا حداقل بابِ میلِ بانوان فعال در ستاد انتخاباتی پزشکیان در استان بوده است؟
در حال حاضر در میان دهها انتصابی که توسط نوذری در استان اتفاق افتاده تنها یک زن توانسته پست مدیریتی را سهم خود کند؛ اکرم نجفی که در دولت روحانی مدیرکل امور روستایی استانداری را بر عهده داشت اکنون در جایگاه مدیرکلی دفتر امور اجتماعی استانداری نشسته و از طرفی هم سرپرستی دفتر امور بانوان و خانواده استانداری را هم در دست گرفته است.
البته جهش به یکباره نجفی از تصدیگری حوزه امور روستایی در دولت روحانی به حوزه امور اجتماعی قدری قابل تامل است و نگاه تخصصگرایی در مدیریتها را زیر سوال میبرد؛ مسئلهای که حتی انتقاد فعالان رسانهای و سیاسی جبهه اصلاحات در استان را هم نسبت به این انتصاب در پی داشت.
آیا با نگاه صرف اینکه بخواهیم تعدادی مدیر زن را در انتصابات جای دهیم و بدون اینکه به سابقه مدیریتی و تخصص گزینه مورد نظر توجه کنیم؛ به توسعه استان کمک کردهایم؟ آن هم در شرایطی که با مسائل و ابطلاعات متعددی در حوزه اجتماعی و حتی بانوان مواجه هستیم.
از طرفی استاندار قزوین در دیدار با جمعی از بانوان فعال در ستاد پزشکیان در استان نیز تاکید کرده است که به همه فرمانداران ابلاغ شده تا هر کدام یک مشاور خانم داشته باشند. او بر این موضوع تاکید کرده است که بانوان در کنار تحصیلات دانشگاهی باید با کسب مهارتهای مختلف خود را توانمند کرده و خود را به سیستم تحمیل کنند؛ نوذری از بانوان فعال خواسته تا حضور پررنگی در انتخابات شوراها و مدیریت شهری داشته باشند.
بدون شک امروز بانوانِ کارآمد و ماهر در حیطههای مختلف مدیریتی در کشور و استان کم نداریم؛ بانوانی که هم از لحاظ علمی و هم کارآمدی حرفی برای گفتن دارند و حتی بسیاری از بانوان قزوین در حوزههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به طور خودجوش و بدون هیچ چشمداشتی فعالیت میکنند و بسیاری از آنها امروز به منبع عظیم تجربه کارهای مدیریتی تبدیل شدهاند که میطلبد در حوزههای مختلف در منصب مدیریتی به کار گرفته شوند. بسیاری از این بانوان نه تنها در سطح استان بلکه در سطح ملی هم خوش درخشیدهاند و الگویی برای زنان کشور هستند.
میطلبد امروز از شعارهای نمایشی در حوزه بانوان و یا انتصابات نمایشی که صرفاً آمار و ارقامی برای انتصاب مدیران خانم داشته باشیم، فاصله بگیریم و با اعتقاد و اعتماد به توانمندی بانوان نیز آنها را در عرصه مدیریتی وارد کنیم.
بدون شک پازل توسعه استان با نگاه همهجانبه به ظرفیتها و توانمندیهای نیروی انسانی فارغ از جنسیت محقق خواهد شد و باید منتظر بمانیم تا در آینده ببینیم بهکارگیری بانوان در پستهای مدیریتی استان به چه سمت و سویی خواهد رفت؛ آیا همچنان باید به شعارهایی که هیچگاه جامه عمل نخواهند پوشید، بسنده کنیم یا بانوان هم در این منصبها خودنمایی خواهند کرد.
باتوجه به چنین نگاهی سوالی که پیش میآید این است که آیا باید در انتصابات تنها به میل و رغبت افراد عمل کرد یا به توانمندی و شایستگی فرد آنهم بدون در نظر گرفتن جنسیت او توجه داشت؟ و آیا صرفا معیار باید برابری تعداد زنان و مردان در انتصابات باشد؟
صبح قزوین
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0