نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
نخستین جشنواره بینالمللی رسانهای خورشید با حضور جمعی از مسئولان در شهر مقدس مشهد آغاز به کار کرد که خبرنگاران زن حاضر این همایش را فرصتی برای زنان خبرنگار جهت تبادل تجربیات عنوان کردند.
امل آمالا، مجری تلویزیون اهل کویت اظهار داشت: برگزاری کنفرانسهایی مانند جشنواره خورشید بسیار حائز اهمیت و تأثیرگذار است، اهمیت بسیار آن به این دلیل است که خانمهای رسانه شرکت کردند و میتوانند ایدههایشان را بیان کنند.
در رسانههای غربی زنان نقش بسیار مهمی دارند ولی در دنیای اسلام و رسانههای شرق نقش زنان بسیار کمرنگ و فاقد اهمیت است اما طی این دو روز من بیش از ۵۰ خانم را دیدم که از رسانههای مختلف آمدهاند و خیلی میتوانند تأثیرگذار باشند و نقش خود را در این زمینه ایفا کنند.
این بسیار فرصت خوبی است که ما با ایران آشنا شویم زیرا که رسانه در این زمینه بیشتر ناعدالتیها را نشان میدهد و ما اکنون خودمان میبینیم که حقیقت بهچهشکل است.
این اولین بار حضور من در مشهد است و خوشبختانه دیدگاه من کاملاً تغییر کرده است، چیزی که فکر میکردم و چیزی که با آن روبهرو شدم با یکدیگر تفاوت دارند. ایران دارای فرهنگی غنی و مردمان خوب و بانوانی توانمند است و من کاملاً تحت تأثیر قرار گرفتم، جنبههای تاریخی و معنوی در مشهد بسیار است.
بانوی خبرنگار اهل چین گفت: از اینکه ایران چنین جشنوارههایی را برگزار میکند بسیار خوشحال هستم، چرا که اگر این جشنوارهها نباشند ما به این آگاهی دست پیدا نمیکنیم.
با بازدیدهایی که دیروز انجام شد متوجه شدم که ایران و چین شباهت فرهنگی بسیاری دارند، برای مثال گل نیلوفر در ایران و چین نماد شفافیت و پاکی است.
چیزی که بسیار جالب است خانمهای ایرانی از نظر شغلی و اجتماعی جایگاههای برابر دارند و اگر به ایران نمیآمدم هرگز متوجه این موضوع نمیشدم. قبل از ورود به ایران فکر میکردم خانمهای ایرانی تنها در خانه حضور دارند و مشغول مراقبت و نگهداری از اعضای خانواده هستند ولی الآن با ورود به ایران متوجه شدم خانمهای ایرانی دارای جایگاههای برابری هستند اگر خودشان بخواهند.
امان شمسالدین، نویسنده کویتی گفت: با نگاه مؤثر زن در جامعه جهانی میتوانیم به حقیقت جایگاه زن و مرد برسیم و بتوانیم تأثیر بسزایی در مخاطبان که عموم مردم جهان هستند، داشته باشیم.
زنان میتوانند نقش مؤثری در دنیای رسانه داشته باشند و به جایگاه حقیقی خود دست یابند. در زمینه نقش زنان در رسانه باید به نقش متکامل زنان در رسانه کنار مردان توجه ویژهای داشته باشیم.
با شناخت یک زن قدرتمند و تأثیرگذار میتوانیم اثرات مثبتی در جامعه جهانی داشته باشیم و نگاه غربگرایانه را که به زن فقط بهعنوان یک وسیله و ابزار نگاه میکند کنار بگذاریم و نقش و حقیقت اصلی زن را به نمایش بگذاریم.
هورا کوبیسی، فعال رسانه از کشور لبنان نیز گفت: از کشور لبنان به ایران آمدهام و در رسانه فلسطین و در حوزه تحلیل سیاسی فعالیت دارم. توقع نداشتم با چنین صحنههایی روبهرو شوم که از اقصی نقاط جهان زنان دور هم جمع شده باشند، این نشان میدهد که در ایران برای زن ارزش قائل هستند.
این جمعی که بهوجود آوردند سبب شده است خطاها و مشکلاتی رفع شود و در آینده تلاش بیشتری خواهند کرد تا حوزه رسانه را پیش ببرند. اتحاد ایجادشده یک پیام را به کل جهان میرساند و باعث میشود تمام کشورها با یکدیگر دوست شوند و این بهترین فرصت است.
اولین بار نیست که به ایران سفر کردهام، تاکنون ٩ سفر به ایران داشتهام و ذهنیت مثبتی نسبت به بانوان ایرانی دارم. بانوی ایرانی عزت نفس دارد و ایران برای آنها این عزت نفس را به وجود آورده است. زنان ایرانی در زمینههای شغلی خود پیشرفت دارند و به جایگاههای بالایی دست یافتند.
زنان موفق میشوند بدون اینکه کسی جلودار آنها باشند. در ایران بانوان میتوانند در همه حوزهها فعالیت داشته باشند.
ممید محمد، کارگردان رادیو و تلویزیون کشور تونس نیز گفت: از نگاه من زن ایرانی دارای توازن است و کنار مردان میتواند ایفای نقش کند؛ این زیباترین تصویری بود که من از زن ایرانی دیدم؛ زن ایرانی قدرت این را دارد که جامعه را تغییر دهد و آن را بسازد؛ قطعاً آنان بسیار قدرتمند هستند.
این جشنواره، از این جهت که من توانستم با تعداد زیادی از زنان و همکارانم آشنا شوم و با آنان ارتباط بگیرم بسیار متمایز است؛ ما توانستیم در رابطه با خانواده و زن بحثهای خوبی داشته باشیم که برای من خیلی جذاب بود.
خرسندم که در ایران و مشهد هستم و تصویر زیبا و نقش و نگارهای این شهر را میبینم؛ این اتفاق برای من قابل تکرار نیست. کارگردان رادیو و تلویزیون از کشور تونس هستم که در حوزه خانواده و فرهنگ، برنامههای زیادی را اجرا کردهام.
نخستین جشنواره بینالمللی رسانهای خورشید با شعار “زنان روشنگری میکنند” بهیاد شهیده راه روشنگری «شیرین ابوعاقله» برنامهریزی شده است که بهدست رژیم اشغالگر قدس به شهادت رسید.
شیرین ابوعاقله (۱۱ مه ۲۰۲۲ ـ ۳ آوریل ۱۹۷۱) خبرنگاری فلسطینی بود که بهمدت ۲۵ سال در شبکه عربیزبان الجزیره فعالیت میکرد. او یکی از خبرنگاران فعال در خاورمیانه بود که اخبار مرتبط با فلسطین را پوشش میداد. در ۱۱ مه ۲۰۲۲ درحالی که مشغول پوشش اخبار حمله نیروهای ارتش اسرائیل به شهر جنین در کرانه باختری بود مورد هدف نیروهای اسرائیلی قرار گرفت و بهدلیل اصابت گلوله به سر جان باخت.
حیات
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت