تولید غذا روی دوش زنان روستایی

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: زنان روستایی و عشایری در تولید غذا و حفظ منابع طبیعی نقش مهمی دارند و بیش از نیمی از فعالیت‌های مرتبط با امنیت غذایی و ترمیم محیط‌ زیست توسط زنان انجام می‌شود.

شینا انصاری، در همایش «روز جهانی غذا» و «نهمین همایش روز جهانی زنان روستایی و عشایری» که در محل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد، با تأکید بر نقش حیاتی زنان روستایی در اقتصاد کشور اظهار کرد: زنان روستایی از ارکان اصلی توسعه پایدار محسوب می‌شوند و در عرصه‌های مدیریت محیط‌ زیست و منابع طبیعی، صنایع‌ دستی، دامداری و کشاورزی نقش مؤثری ایفا می‌کنند.

وی با اشاره به نتایج مطالعات انجام‌شده افزود: بین ۵۰ تا ۷۰ درصد از فعالیت‌های مرتبط با ترمیم محیط‌ زیست و تولید غذا، توسط زنان عشایری و روستایی انجام می‌شود. این زنان نه‌تنها تولیدکنندگان مواد غذایی هستند، بلکه مروّجان حفاظت از محیط‌ زیست و مصرف بهینه منابع طبیعی نیز محسوب می‌شوند.

معاون رئیس ‌جمهور یکی از جلوه‌های مهم مشارکت اقتصادی زنان روستایی را تاسیس «صندوق‌های سرمایه‌گذاری خرد» عنوان کرد و گفت: این صندوق‌ها نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی دارند و فقط یک ابزار مالی نیستند، بلکه نشان‌دهنده تلاش، باور و اعتماد زنان به توسعه کشاورزی پایدار است.

وی ادامه داد: راه‌اندازی مشاغل سبز، فعالیت‌های سازگار با محیط زیست و کسب‌وکارهای خرد از جمله ثمرات این صندوق‌ها است که به توسعه روستاها و توانمندسازی زنان کمک کرده است.

انصاری با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست برای زنان روستایی فقط یک مسئولیت نیست بلکه بخشی از هویت آن‌ها محسوب می‌شود، تصریح کرد: زنان روستایی و عشایری با شناخت دقیق ارزش منابع طبیعی، مدافعان واقعی طبیعت محسوب می‌شوند و با تکیه بر دانش بومی، برای بهره‌برداری بهینه از آب و احیای حاصل‌خیزی خاک تلاش می‌کنند.

خبرگزاری تسنیم