توسعه صنایع دستی در دستان زنان

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: وظیفه داریم دایره معنایی صنایع‌دستی را وسیع‌تر کنیم تا گردشگران با آن ارتباط بیشتری برقرار کنند.

مریم جلالی، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از غرفه استان‌های نمایشگاه گردشگری بازدید کرد.

وی با اشاره به اهمیت صنایع دستی در گردشگری اظهار کرد: میراث فرهنگی مانند ریشه است و گردشگری همچون آوند این ریشه را به میوه‌ای به نام صنایع دستی متصل می‌کند. صنایع دستی تجلی میراث طبیعی، تاریخی و فرهنگی ما است. خوراک، پوشاک و موسیقی همگی با کمک صنایع دستی به موفقیت می‌رسند. گردشگران در ایران از شهروند آسیایی تا اروپایی وقتی هنر صنایع دستی را مشاهده می‌کند یاد سفرش به ایران می‌افتد. ما وظیفه داریم دایره معنایی صنایع دستی را وسیع‌تر کنیم تا گردشگران ارتباط بیشتری با آن برقرار کنند.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور با بیان اینکه زنان و صنایع دستی ارتباط زیادی با یکدیگر دارند، عنوان کرد: زنان ۷۵درصد از فعالان ما در حوزه صنایع دستی را تشکیل می‌دهند و ۹۵ درصد از مصرف‌کنندگان صنایع دستی نیز زنان هستند. خیلی مواقع به نام اشتغال تولید را از بین بردیم، در حالی‌که صنایع دستی یک اشتغال مولد است، زن ایرانی همیشه تولیدکننده بوده نه مصرف‌کننده و با استفاده از محیط اطرافش اثر هنری خلق کرده است.

وی خاطرنشان کرد: صنایع دستی خانواده محور است، در حالی‌که در صنایع دیگر ما با کودک کار مواجه هستیم اما در صنایع دستی ما با کودک خلاق مواجه می‌شویم.

جلالی با تأکید بر اهمیت تشکل‌ها تصریح کرد: راهی برای توسعه نداریم مگر اینکه «ما» شویم. انفرادی بودن به صنایع دستی آسیب وارد کرده است. تلاش من این است که بتوانیم تشکل‌هایی ایجاد کنیم و مطالبه‌گری کارشناسی انجام دهیم.

خبر آنلاین