توجه به نقش مهم زنان در تربیت سیاسی مردم متدین

دکتر جمیله علم الهدی در دومین دوره مراسم اهدای نشان «مشهدالرضا(ع)» گفت: تربیت سیاسی در بین مردم متدین مهمتر از بخشهای دیگر فعالیت سیاسی است و باید به نقش زنان در این حوزه توجه کرد.

دومین دوره مراسم اهدای نشان «مشهد‌الرضا(ع)» روز گذشته دهم دی‌ماه ۱۴۰۳ در سالن شهدای سلامت با معرفی افراد برتر در هشت حوزه تخصصی و با حضور چهره‌های تاثیرگذار شهر مشهد و همزمان با روز ملی مشهد برگزار شد‌.

دبیرخانه جایزه نشان مشهد الرضا (ع) ۳ نفر را برای دریافت این نشان انتخاب و همچنین به ۲۳ نفر منتخب در ۸ کارگروه دیپلم افتخار اهدا کرد.

در این مراسم، علاوه بر اهدای دیپلم افتخار به برگزیدگان بخش‌های مختلف، نشان ویژه مشهدالرضا(ع) به  رئیس جمهور فقید، سیدابراهیم رئیسی اهدا و توسط همسر ایشان، دکتر جمیله علم‌الهدی، دریافت شد.

همچنین دیپلم افتخار کارگروه علم و فناوری نشان مشهدالرضا(ع) نیز به خانم علم‌الهدی، اهدا شد.

در این رویداد محمدرضا قلندر شریف شهردار مشهد، مهدی ناصحی رئیس شورای شهر مشهد و دکتر جمیله علم‌الهدی عضو هیئت علمی دانشکده علوم تربیتی دانشگاه شهید بهشتی و همسر شهید رئیسی به بیان سخنان خود پرداختند.

  • ۱۲۰ سال رشد و تکامل سیاسی مردم از زمان شیخ فضل‌الله

نوری تا شهید رئیسی

دکتر علم‌الهدی در این رویداد با اشاره به تحت شعاع بودن مقاومت در دو سیاست دینی و الحادی گفت: آنچه انقلاب اسلامی شمرده شده و به بیان مقام معظم رهبری امروز مقاومت نامیده می‌شود، در کشاکش دو سیاست دینی و الحادی شکل گرفته است.

او ضمن اشاره به بازنمایی تکامل سیاسی مردم در تشییع پیکر شهید رئیسی گفت: از زمان شهادت شیخ فضل‌الله نوری تا شهادت آیت‌الله رئیسی یعنی در این فاصله بیش از ۱۲۰ سال به خوبی رشد و تکامل سیاسی مردم مشاهده می شود. او گفت این دو نوع مواجهه مردم با سیاست دینی نشانه بلوغ و رشد یافتن است. در حماسه تشییع پیکر شهید رئیسی همه متوجه رشد و تکامل سیاسی مردم شدند.

  • قدرت در سیاست دینی در خدمت حقیقت و در سایر سیاست‌ها در جهت منافع است

در ادامه خانم علم‌الهدی قدرت در سیاست دینی را در خدمت حقیقت عنوان کرد و افزود: قدرت در سیاست دینی در خدمت حقیقت است در حالی که در سیاست سکولار چه سنتی و چه مدرن در خدمت منفعت، یعنی در خدمت منافع گروهی، حزبی، نژادی و صنفی است.

همسر شهید رئیسی با ذکر آیه ۵۴ سوره نور، حقیقت سیاست دینی را توحید دانست و با اشاره به استفاده مردم برای رسیدن به قدرت در سیاست‌های غیردینی گفت: سیاست‌گذاران غیر متدین و غیر متعهد در صدد کسب و حفظ قدرت هستند و جریان حاکمیت را در کشور‌های مختلف جهت استخدام مردم برای رسیدن به قدرت پیش

می‌برند، اما سیاست دینی در خدمت حقیقت است و حقیقت چیزی به جز توحید نیست. آيه ۵۴ سوره نور که بیان مستقیم و صریح برای اطاعت از خدا و  اطاعت از رسول دارد جهت استدلال می‌فرماید “ان تطیعوه تهتدوا” یعنی هدف و غایت اطاعت از رسول و خداوند، هدایت مردم است.

  • هیچ یک از جریان‌ها غیر از جریان اسلامی قدرت تقابل و مقاومت در برابر سلطه جهانی را ندارد

این استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی، جریان اسلامی را تنها جریانی دانست که توانایی مقاومت در برابر نظام سلطه را دارد و گفت: در حال حاضر نظام سلطه وحشتناکی ایجاد شده که امروز شرایط را بر مردم جهان بسیار سخت کرده و تنها جریان اسلامی است که در مقابل آن مقاومت می‌کند. این جریان تنها جریان مقاومت در برابر نظام سلطه جهانی است که به استثمار انسان، زمین، طبیعت و حتی تاریخ و اجتماع می‌پردازد. یعنی نظری ها و مکاتب مختلف و جريان‌های دیگر هیچ یک توان تقابل و مقاومت در برابر سلطه جهانی را ندارند.

  • مردم ایران و مردم سرزمین های مقاومت نشان دادند نیاز به قیم ندارند

به اعتقاد خانم علم‌الهدی تصور روشنفکران و فعالان سیاسی این است که مردم توده نفهمی هستند که احتیاج به مراقبت‌ دارند و به مراقبت‌های توده‌ای و انبوه یا حزبی و گروهی نیاز دارند، اما انقلاب

اسلامی بیش از ۱۲۰ سال است که نشان می دهد مردم در حال رشد و تکامل هستند و مردم ایران و مردم سرزمین های مقاومت نشان دادند نیاز به قیم، ندارند.

  • توجه به نقش مهم زنان در تربیت سیاسی مردم متدین

او علت صبر مردم را ایمان به ولایت دانست و به این نکته که تربیت سیاسی افراد در خانواده و توسط والدین انجام می‌شود، اشاره کرد: مردم اگر صبوری می‌کنند به خاطر ایمان به ولایت است به همین دلیل تربیت سیاسی در بین مردم متدین مهم‌تر از بخش‌های دیگر فعالیت سیاسی است و باید به نقش زنان در این حوزه توجه کرد. چنانکه امام در یک بیان استعاره ای فرمودند یاران من در گهواره اند و مردم و به خصوص بانوان متوجه این اشاره شدند. تربیت سیاسی توسط خانواده و با ایفای نقش مادران و پدران رخ می‌دهد. خانواده ها از ابتدا فرزندان خود را با قیام امام حسین و با ابولفضل و با ائمه آشنا می‌کنند.

خانم علم‌الهدی تاثیرگذارترین قدرت را باور و اعتقاد افراد عنوان کرد و افزود: برخی فلاسفه از جمله راسل می گوید پایدارترین و تاثیر گذارترین قدرت در بین قدرت‌های اجتماعی و سیاسی، قدرت باور و اعتقاد است که در گهواره شکل می‌گیرد.

دکتر علم‌الهدی، عضو هیئت علمی دانشکده علوم تربیتی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه سخنان خود با بیان برخی از ویژگی‌های آیت‌الله رئیسی از شهید جمهور یاد کرد.

  • شهید رئیسی سرباز رهبری بودند نه رقیب

او شهید رئیسی را نمونه‌ای از صعود پله‌های تکامل اجتماعی دانست و با اشاره به ویژگی تقواپیشگی ایشان در رفتار اجتماعی، گفت: شهید رئیسی توانست به آنچه آرزوی جوانان است، به قدرت، ثروت و شهرت جهانی برسد، اما لحظه‌ای از تقواپیشگی دوری نکرد و شاید بهترین شکل تقوا را در اطاعت از رهبری فریاد کشید. همواره خود را سرباز رهبری می‌دانست، نه رقیب. خود را گزینه بدیل قدرت ندانست و تلاش کرد مدام پیروی از رهبری را به دیگران و آشکار و نهان بیاموزد.

  • پیروی از رهبری و ولایت، شعار مورد علاقه شهید رئیسی

دکتر علم‌الهدی در پایان ضمن ابراز امیدواری از الگو گرفتن جوانان از منش شهید رئیسی در ولایتمداری گفت: اگر امروز شهید رئیسی بود حتما دوست داشت به شعار پیروی از رهبری و ولایت تاکید شود. امیدوارم جوانان با سیره شخصی و سیاسی وی آشنا شوند و به عنوان یک الگوی کامل از او یاد بگیرند. گرچه این روز‌ها سختی‌های زیادی بر مردم ما و کشور‌های منطقه وارد می‌شود، اما مسیر شهید رئیسی همچنان بدون هیچ نوع گسست و شکستی با توانایی کامل به دست جوانان، زنان بزرگوار و مردان سخت‌کوش ادامه خواهد یافت.