تهران؛ شهری که خانواده‌ها آن را می‌سازند

رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران گفت: خانواده می‌تواند به صورت بالقوه یک نهاد بسیار قدرتمند و ارزشمند باشد که مدیریت شهری اختیار، بودجه‌ و قدرتش را به آن واگذار کرده تا مسائل حل شود.

مریم اردبیلی، رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران در رابطه با رویکرد «تهران خانواده» اظهار کرد: این موضوع یک رویکرد مدیریت شهری است که مبتنی بر مجموعه تحول مدیریت شهری در راستای مشارکتی و مردمی شدن و گسترش پایه‌های مدیریت در شهر و در عین حال توجه به گروه‌های میانی با فراگیری گسترده برای تمام اقشار است. اگر فرایند‌های جدید مدیریت شهری مانند جمع سپاری‌های سرمایه گذاری و کاری را با هم جمع کنیم، رویکری به نام «تهران خانواده» معنی پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه خانواده پایدارترین و اصلی‌ترین نهاد عامل است و در دهه‌های اخیر برای ایرانیان ارزش پایداری بوده است، افزود: علی‌رغم تغییراتی که رخ داده است، آسیب‌هایی که خانواده دیده و تغییرات سبک زندگی که عواقبی برای خانواده به دنبال داشته است، «خانواده» همچنان یک پایگاه مهم حل مسئله است.

رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران تصریح کرد: در یک نگاه سطحی به شهر تهران، مشکلاتی مانند ترافیک، آلودگی و مسائلی که غیر قابل حل به نظر می‌رسند، دیده می‌شود؛ اما روی دیگر این شهر حضور ۲ونیم میلیون خانواده است که اگر به هر یک از آن‌ها به‌عنوان واحد حل مسئله نگاه کنیم، شهر تهران ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای حل مسئله دارد.

اردبیلی با بیان اینکه گروه‌های مردمی و گروه‌های جهادی، گروه‌های علمی، هیئت‌ها و سمن‌ها دارای عملکرد خوبی هستند، با این حال قادر به ارتباط همگانی نیستند، تشریح کرد: خانواده تقریبا نقطه اشتراک همه مردم است و در آن نیاز‌های تمام اقشار و افراد جامعه در نظر گرفته می‌شود. خانواده می‌تواند انگاره‌هایی مانند شهر محیط زیستی، شهر دوستدار معلول، شهر دوستدار سالمند و شهر دوستدار کودک را در خودش جای دهد.

وی ادامه داد: خانواده می‌تواند به صورت بالقوه یک نهاد بسیار قدرتمند و ارزشمند باشد که مدیریت شهری اختیار، بودجه‌ و قدرتش را به آن واگذار کرده تا مسائل حل شود. این موضوع فراتر از رویکرد دوستدار خانواده است که فقط می‌خواهد تخفیف‌ها، شرایط و امکانات مثبتی را برای خانواده‌ها ایجاد کند؛ در واقع جایی است که خانواده را به‌عنوان یک بخش جدایی ناپذیر مشارکت‌‌کننده با مدیریت شهری به رسمیت می‌شناسیم که این رویکرد «تهران خانواده» است.

اردبیلی خاطرنشان کرد: اداره رویکرد تهران خانواده در شهرداری تهران در مرکز زنان و خانواده راه‌اندازی شده و لایحه تهران خانواده در راه شورای اسلامی شهر تهران است. اگر تمام این مسائل دست به دست هم دهند، در تمام ارکان مدیریت شهری، مراکز، سازمان‌ها، اداره کل‌ها و معاونت‌ها ذیل حوزه مدیریت شهری، رویکرد خانواده محوری را اجرا و از آن استفاده می‌کنیم.

خبرگزاری میزان