نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به دلیل تمایل کمتر زنان برای بستری شدن در مراکز ترک اعتیاد، آمار زنان معتاد در کشورمان چندان مشخص نمی باشد. در استان اصفهان نیز حدود ۱۲۰ هزار معتاد وجود دارد که بین هفت تا ۱۰ درصد آنان بانوان هستند و این استان از نظر شیوع اعتیاد در رتبه ۲۳ کشور قرار دارد
بطور میانگین هزار زن در سال به چهار مرکز اقامتی درمان اعتیاد استان اصفهان مراجعه میکنند. در کل زنان معتاد در زمان مراجعه به مراکز ترک اعتیاد به سه گروه تقسیم می شوند: ۱-زنانی که مصرف کننده تفریحی و تفننی هستند و برای درمان مراجعه نمی کنند(بنابراین جزو آمار محاسبه نمی شوند)، ۲-زنانی که برای درمان به طور داوطلبانه و خودخواسته به مراکز درمان سرپایی مراجعه و داروهای مورد نیاز را تهیه می کنند و ۳-زنانی که توسط پلیس به مراکز ترک اعتیاد معرفی می شوند.
زنان پس از خروج موفق از مراکز و کمپ های درمان اعتیاد با توجه به وضعیت و شرایطی که دارند خدمات مختلف مانند دریافت مدارک شناسنامه ای، تامین سبد غذایی و معیشتی، بستههای بهداشتی و حتی اسکان و اشتغال بهره مند میشوند.
گروه دیگری از زنان بهبود یافته به مراکز توانمند سازی و جامعه پذیری زنان(با ظرفیت ۱۲ نفر در ماه) منتقل میشوند که میتوانند ۶ ماه در این مراکز بطور رایگان اقامت داشته باشند.
برای زنانی که همچنان مصرف کننده مواد هستند نیز امکان اسکان شبانه و دریافت غذای گرم در مرکز سرپناه فراهم شده است. این گروه از زنان در طول اسکان شبانه اجازه مصرف مواد ندارند و صبح ها نیز باید مرکز را ترک کنند.
به زنان معتادی که بهبود پیدا میکنند و تمایل به خود اشتغالی دارند پس از یک سال از پاکی، تسهیلات ارزان قیمت اشتغالزایی به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان اعطا خواهد شد.
به کارفرمایانی که افراد بهبود یافته از اعتیاد را به کار دعوت کنند نیز ۱۵۰ میلیون تومان وام تعلق خواهد گرفت، همچنین ۲۳ درصد حق بیمه نیروهایی بهبود یافته ای که بهکار میگیرند از سوی سازمان بهزیستی پرداخت خواهد شد.
در کنار مراکز ترک و درمان اعتیاد نیز خودروهایی با عنوان “موبایل سنتر” با استقرار در مناطق حاشیه شهر و پاتوقها به معتادان با رفتار پر خطر که علاقه به مراجعه به مراکز ندارند، خدمات مشاوره، روانشناسی و بهداشت و سلامت ارائه میکنند.
تامین هزینه های درمان زنان معتاد، ایجاد و توسعه مراکز اسکان شبانه، تامین غذای گرم برای معتادانِ مراجعه کننده به مراکز کاهش آسیب، توانمند سازی و جامعه پذیری زنان معتاد و فراهم کردن زمینه اشتغال زنان بهبود یافته از اعتیاد را از مهمترین اقدامات انجام شده در این حوزه است. همچنین تیمهای سیار در شهرستانها به پاتوق معتادان مراجعه و خدمت ارائه میکنند.
ایرنا
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت