نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
معاون امور بانوان و خانواده رئیسجمهور اظهار داشت:
کسبوکارهای خانوادگی، عاملی برای ارتقاء و تقویت بنیان خانواده هستند، بنابراین سیاستها و رویکردهای ما باید بر توسعه این نوع کسبوکارها متمرکز شود.
در جلسهای مشترک با حضور معاون رئیسجمهور در امور بانوان و خانواده و جمعی از مدیران و مشاوران انجمن ترویج کسبوکارهای خانوادگی، فعالیتهای این انجمن و اندیشکده کسبوکار خانوادگی دانشگاه تهران مورد بررسی قرار گرفت.
زهرا بهروزآذر در این نشست با اشاره به ارزشهای نهفته در کسبوکارهای خانوادگی گفت: «امسال به عنوان سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده است و اولویت ما این است که چگونه میتوانیم این سرمایهگذاری را به بهترین نحو انجام دهیم. ما با انواع مختلفی از سرمایهها مواجه هستیم، اما تنها یک نوع سرمایه وجود دارد که به طور خاص در محیط خانواده شکل میگیرد و آن «سرمایه اجتماعی عاطفی» است که در کسبوکارهای خانوادگی به وجود میآید و تقویت میشود.»
وی افزود: «این نوع سرمایه، در هیچ یک از فعالیتهای اقتصادی دیگر قابل مشاهده نیست و تنها در بستر خانواده متولد و رشد میکند. در بسیاری از مواقع، صاحبان کسبوکارهای خانوادگی حتی حاضرند به خاطر حفظ روابط خانوادگی و آبرو، از منافع اقتصادی خود صرفنظر کنند. این خودتنظیمی اخلاقی موجب شده که آنها برای حفظ اعتبار خانوادگیشان، از رفتارهای انحصارطلبانه یا غیرقانونی دوری کنند. همین امر باعث بقای این کسبوکارها شده است، بهطوریکه امروز شاهدیم ۷۰ درصد تولید ناخالص داخلی جهان توسط کسبوکارهای خانوادگی تأمین میشود.»
معاون رئیسجمهور در امور بانوان و خانواده ادامه داد: «کشور ما دارای سابقهای غنی در این زمینه است. افراد در اشکال مختلف، مشغول به کار در کسبوکارهای خانوادگی هستند. برخی از این کسبوکارها به طور خاص خانوادگیاند؛ مثلاً کارگاهی که در جشنواره فجر امسال از آن حمایت کردیم، متعلق به شخصی است که این صنعت چاقوسازی را از نسلهای گذشته حفظ کرده و ادامه میدهد. همچنین، کسبوکارهایی وجود دارند که به کارآفرینان بزرگ تبدیل شده و برندهای ملی را شکل دادهاند.»
وی به اصل ۱۰ قانون اساسی اشاره کرد و بیان کرد: «به عقیده ما، کسبوکارهای خانوادگی نه تنها به تقویت بنیان خانواده کمک میکنند، بلکه موتور محرکهای برای رشد اقتصادی، حل مشکلات ملی و ایجاد توسعه پایدار نیز به شمار میآیند؛ بنابراین، سیاستها و رویکردهای ما باید بر توسعه این نوع کسبوکارها متمرکز باشد و این مأموریت را معاونت امور بانوان و خانواده دنبال خواهد کرد.»
بهروزآذر با پیشنهاد تشکیل میز مشترکی میان دولت، جامعه مدنی و بخش خصوصی خاطرنشان کرد: «با همکاری اندیشکده و انجمن میتوانیم این میز را با رویکرد حقوقی، پژوهشی و ترویجی راهاندازی کنیم. در صورت نیاز، حتی میتوانیم طرحی برای حمایت از کسبوکارهای خانوادگی تهیه کنیم که این طرح باید با مشارکت تمامی ذینفعان به نگارش درآید و صرفاً از طرف دولت نباشد.»
معاون رئیسجمهور در امور بانوان و خانواده بر آمادگی دولت برای همکاری با نهادهای مدنی تأکید کرد و گفت: «ما در کنار شما هستیم تا به نسخهای بهتر از خودتان تبدیل شوید، نه اینکه جای شما را بگیریم.»
مهر
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت