نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهانبانو، اولین جلسه از دوره آموزشی پژوهشی با عنوان «تحولات پزشکی در حوزه خانواده» در روز دوشنبه ۱۵ بهمن ماه ۱۴۰۳ به همت حوزه علمیه قائم چیذر برگزار شد.
این جلسه با ارائه استاد محترم خانم دکتر میرخانی، بر بحث پیشرفتهای پزشکی، به خصوص فناوریهای تولیدمثل، و تأثیرات آنها بر حقوق خانواده تمرکز داشت.
هدف از تشکیل این جلسه، تعامل میان پیشرفتهای پزشکی، به ویژه در زمینه فناوریهای تولید مثل و مسائل حقوقی مرتبط با آنها که خیلی مورد توجه قرار گرفت.
در ابتدای جلسه با سرکار خانم دکتر میرخانی (استاد حوزه و دانشگاه) به بررسی مشکلات ناباروری پرداختند که یکی از مسائل جدی در جوامع مختلف است و در سالهای اخیر توجه ویژهای به راهکارهای علمی برای درمان آن شده است.
میرخانی استفاده از فناوریهای نوین پزشکی، نظیر تلقیح مصنوعی و رحم اجارهای را به عنوان راهکارهایی برای کمک به زوجین نابارور معرفی کرد و گفت: این روشها توانستهاند دستاوردهای قابل توجهی در درمان ناباروری به همراه داشته باشند و امکان داشتن فرزند را برای بسیاری از زوجها فراهم آورند.
میرخانی تاریخچه فناوریهای کمک به باروری (ART) را نیز در این جلسه مورد بحث قرار داد و بیان کرد: این فناوریها از نیمه دوم قرن بیستم آغاز شده و با تولد اولین نوزاد آزمایشگاهی در سال ۱۹۷۸، نقطه عطفی در علم پزشکی به شمار میرود.
وی افزود: تاکنون میلیونها تولد در سراسر جهان از طریق این روشها ثبت شده است که این امر نشاندهنده اهمیت این تحولات در جوامع مختلف است. با این حال، استفاده از این فناوریها نیازمند ملاحظات دقیق حقوقی، اخلاقی و فقهی است تا از بروز مشکلات و چالشهای مختلف جلوگیری شود.
استاد حوزه و دانشگاه همچنین به ملاحظات حقوقی و اخلاقی و فقهی مربوط به استفاده از ART پرداخت و عنوان کرد: چالشهایی نظیر حقوق والدین و کودکان متولد شده از طریق این روشها، مشروعیت ازدواجهایی از طریق رحم اجارهای و مسائل مرتبط با مالکیت حقوقی کودکان، از جمله مسائلی هستند که باید مورد بررسی قرار بگیرند. بسیاری از این مسائل هنوز در بسیاری از کشورها نیاز به اصلاح و تدوین قوانین جدید دارند تا حقوق تمامی طرفهای دخیل در این فرآیندها، از جمله والدین و کودک، تأمین شود.
میرخانی با ورود به بحثهای فقهی واحکام وضعی تلقیح مصنوعی و رحم اجارهای اظهار داشت: دیدگاههای مختلف فقهی در رابطه با تلقیح مصنوعی و رحم اجارهای باید بررسی شود تا نظرات مختلف فقهی در خصوص جواز یا عدم جواز این روشها کاملا مشخص شود.
آنچه مسلم است نشان دهنده این است که در جوامع مختلف، نگرشهای مذهبی و فرهنگی تأثیر زیادی بر پذیرش یا رد این فناوریها دارند و لازم است که با توجه به اصول اسلامی، تصمیمات حقوقی و پزشکی اتخاذ شود.
در پایان جلسه، سرکار خانم دکتر میرخانی بر لزوم رویکردی متوازن و جامع تأکید کردند تا بتواند ضمن احترام به پیشرفتهای علمی و پزشکی، به اصول اسلامی و اخلاقی نیز پایبند باشد.
میر خانی گفت: تأکید بر این نکته مهم است که تحولات پزشکی نباید بهطور یکجانبه و بدون در نظرگرفتن ملاحظات حقوقی و فرهنگی اعمال شوند. لازم است که راهکارهای پزشکی بهطور همزمان با در نظرگرفتن ابعاد انسانی، اخلاقی و فقهی، بهگونهای تدوین و اجرا شود که بتواند سلامت نسل، که از اصول اساسی و مهم دین است، تضمین شود.
گزارشگر: زهرا سعادتتنظیم گزارش: مهتا صانعی
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت