بانوان نویسنده کتاب‌های تفریظ شده از سوی رهبری، تجلیل شدند

مراسم تجلیل از بانوان نویسنده که آثارشان تقریظ رهبری را داشته‌اند با حضور معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید برگزار شد.
از خدا می‌خواهم تاریخمان را به خوبی منتقل کنیم

خزعلی در این نشست دقایقی به صحبت پرداخت و گفت: حقیقتا اگر قلم زینبی شما زنان نویسنده نبود، اثری از آنچه بر ما گذشته باقی نمی‌ماند. چند سال قبل بعد از واقعه قانا، امام جمعه صیدا که از منطقه اهل سنت بود، گفت این خانواده‌ها ۱۰۰ شهید دادند؛ در حالی که خانواده‌هایشان با آنها زندگی می‌کنند اما ما بسیار بیشتر از این شهید دادیم، ولی چیزی از شهدایمان نگفتیم.

وی ادامه داد: یکی از افرادی که در زندان‌های اسرائیل بود، برای ما می‌گفت: در زندان یکی از اسرائیلی‌ها با عصبانیت به ما می‌گفت که شما از کشته‌ها و کاری که انجام داده‌اید به راحتی نمی‌گذرید.

خزعلی گفت: شهید دادن یک موضوع هست و انتقال آن به آینده بسیار مهمتر است و کمتر از شهادت نیست. از خدا می‌خواهم بتوانیم تاریخمان را به خوبی منتقل کنیم. ای کاش ما هم قدمی برای تثبیت این خاطرات برداریم.

تاریخ و فرهنگ ما با نوشته‌های شما به نسل‌ها منتقل می‌شود

قاضی‌زاده هاشمی هم از جمله سخنرانان این مراسم بود که گفت: خوشحالم که در جمع شما خواهران هستم و سلام و تشکر من از طرف بنیاد شهید است نسبت به خادمان واقعی شهدا. شهیدان بزرگترین انتظارشان از ما ادامه دادن راهشان است.

وقتی وصیت شهدا را می‌خوانیم رویه عمومی‌شان دعوت از خانواده‌ها و عموم مردم برای یک حرکت انقلابی بوده است. ادامه دادن راه آنها یعنی ادامه دادن مکتب فکری‌شان.

رئیس بنیاد شهید ادامه داد: نمی‌دانستم با چه زبانی از شما تشکر کنم؛ زیرا با نوشته‌های شما فرزندان این سرزمین دست‌نوشته‌های شما را تهیه می‌کنند و بسیاری از آنها که آن دوران را درک نکردند با نوشته‌های شما تاریخ خود را می‌شناسند.

کتاب از همه حوزه‌های دیگر بیشتر پیشرفت داشته است که کمک زیادی به انتقال فرهنگ ما به نسل‌های دیگر کرده است. این شما بودید که باعث این کار شدید و امیدوارم همچنان ادامه بدهید.

روحیه و سبک زندگی شهیدپروری باید به جامعه شناسانده شود و این در الگوپذیری جامعه ما خیلی اثر دارد. در دنیا زنان نویسنده بزرگی داریم که بعضا از شخصیت‌های خیالی می‌نویسند، اما شما زنان ارجمند نوشته‌هایتان خیالی نیست و از کسانی می‌نویسید که به قول حاج قاسم شهید زندگی کردند. جوانان امروز ما تشنه این دانستن‌ها هستند.

وی خطاب به زنان نویسنده گفت: ما از اقدامات شما حمایت می‌کنیم و خواهش می‌کنیم علی رغم سختی‌ها، همچنان مجاهدت کنید و کیفیت را نیز بالا ببرید و نسل‌هایی مثل خودتان تربیت کنید.

فرهنگ دفاع مقدس به ما می‌آموزد سختی‌ها را بدون نق زدن تحمل کنیم

مهناز فتاحی، نویسنده کتاب «فرنگیس» نیز در این مراسم گفت: حرکت من به سوی این مراسم نوعی دفاع مقدس بود. مسیر با توجه به برودت هوا و تصادفی که رخ داد به سختی گذشت، اما در راه چیزهایی دیدم که برایم جالب بود. مردم بسیار به همدیگر کمک می‌کردند و ما چون در مسیر ماندیم، خانمی مرا به خانه‌شان برد و با غذای ساده‌ای که داشت از من پذیرایی کرد.

 آنچه در این سفر برایم گذشت، روزهای دفاع را یادآوری کرد. فرهنگ دفاع مقدس به ما می‌آموزد سختی‌ها را بدون نق زدن تحمل کنیم. زندگی ما با دفاع مقدس عجین شده و من نویسندگی را از خیلی سال پیش آغاز کردم. ما زنان نویسنده شب‌ها نوشتن را آغاز می‌کنیم؛ وقتی همه خوابند، چرا که نباید به کارهای دیگر خانه خللی ایجاد شود.

جلسه امروز برای من اهمیت دارد، زیرا می‌فهمیم آثارمان فراموش نشدنی است. البته برخی از کتب ما که حدود سه سال از زندگی‌مان را صرف آن کردیم با یک بار چاپ به دست فراموشی سپرده شده است.

این نویسنده کتاب دفاع مقدس از احساس در دیدار با رهبری گفت: به ایشان گفتم خوشحالم شما رهبر کتابخوانی هستید و این جلسات با شما ما را دلگرم می‌کند و با انرژی بیشتری روانه خانه می‌شویم.

 برخی آثار من برای ساخت فیلم انتخاب شده، اما نمی‌دانم چرا جلوتر که می‌رود کار متوقف می‌شود؛ در حالی که می‌گویند سوژه برای ساخت فیلم کم است.

تجلیل از بانوان نویسنده

در پایان این مراسم، آثار محبوبه معراجی پور، زینب عرفانیان، مریم امینی همسر شهید آوینی، معصومه سپهری، معصومه آباد، اکرم اسلامی، وجیهه سامانی، مادر شهیدان سعید و علی رضایی، اشرف بانو پارسای احمدی، سیده اعظم حسینی، فاطمه سادات میرعالی، زینب مولایی، مهناز فتاحی، بهناز ضرابی‌زاده، فاطمه دوستکامی و زهره یزدان پناه مورد تجلیل قرار گرفت.

فارس