نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
همانطور که میدانید، افراد به انتخاب خود در سنین مختلف ازدواج میکنند؛ بنابراین نمیتوان یک سن خاص را بهعنوان سن مناسب ازدواج تعیین کرد، اما تأخیر در ازدواج نیز عوارض و مشکلاتی به همراه دارد. بهعنوانمثال، افراد در سنین بالاتر کمتر با یکدیگر سازگار میشوند یا با افزایش سن، توانایی جنسی کاهش مییابد که هر یک از این موارد میتواند مشکلات بزرگی در زندگی ایجاد کند. بااینحال، بسیاری از جوانان در حال حاضر بر این باورند که ازدواج در سنین بالاتر بهتر است و مزایای بیشتری برای آنها به همراه دارد.
اما کدام یک از این دیدگاهها صحیح است؟ آیا ازدواج دیرهنگام اشتباه است یا میتوان از مشکلات ناشی از تأخیر در ازدواج و مجرد ماندن چشمپوشی کرد و یک زندگی مشترک موفق را تجربه کرد؟
علی همتیار در گفتوگو با ایسنا، یکی از عوامل اصلی تأخیر جوانان در ازدواج را مسائل اقتصادی دانست و گفت: اگر مشکلات اقتصادی حل شود، بسیاری از روابط دختر و پسر که بهصورت دوستی شکل میگیرد، به ازدواج تبدیل میشود و فرد به دنبال روابط خارج از چارچوب ازدواج نخواهد بود و میتواند به یک ازدواج پایدار دست یابد.
وی در مورد معایب ازدواج دیرهنگام اظهار کرد: ازدواج یکی از وظایف اساسی و مهم در مراحل زندگی انسان است و افزایش سن ازدواج مانع از رشد و پیشرفت فرد میشود؛ بنابراین، پرداختن به موضوع ازدواج و اینکه جوانان چگونه و با چه شناختی ازدواج کنند، از مسائل مهم است.
وی با بیان اینکه موضوع ازدواج بهموقع از نظر سلامت روانی اهمیت دارد، افزود: اصولاً از نظر فیزیولوژیکی، چه دختر و چه پسر در سن خاصی به هورمونها نیاز دارند و این نیاز باید تأمین شود و زمانی که فرد نیاز خود را پیدا میکند، به ازدواج پایدار میرسد.
این روانشناس تأکید کرد: اگر فرد به دلیل مسائل اجتماعی و اقتصادی، ازدواج را به تأخیر بیندازد، در تأمین نیازهای اساسی خود که جزء نیازهای اصلی جامعه محسوب میشود، دچار مشکل خواهد شد و تمام جنبههای زندگی فرد تحتتأثیر قرار میگیرد.
این کارشناس ارشد روانشناسی ابتلا به بیماریهای جسمی و روانی را یکی دیگر از پیامدهای ازدواج دیرهنگام دانست و ادامه داد: این به معنای آن نیست که فرد باید زود ازدواج کند و از آسیبهای ازدواج زودهنگام رنج ببرد، بلکه باید ابتدا بین زوجین شناختی حاصل شود که این شناخت باید بین ۳ تا ۶ ماه طول بکشد و از نظر سن ازدواج، تحصیلات، شرایط شغلی، خانوادگی، اجتماعی و مذهبی باید همکفو باشند.
همتیار گفت: تجربیات نشان داده که بسیاری از جوانان ازدواج را به سن ۳۰ سالگی موکول میکنند. بهعنوانمثال، دختر و پسر ۱۸ساله هستند و پسر بعد از ادامه تحصیل و خدمت سربازی و پیداکردن شغل مناسب در ۳۰ سالگی تصمیم به ازدواج میگیرد و دختر نیز بعد از اتمام تحصیل و ورود به بازار کار به سن ۳۰ سالگی میرسد.
وی ادامه داد: تأخیر در ازدواج تا سن ۳۰ سالگی و بعد از آن برای پسران بهمنظور رسیدن به شغل مناسب و کسب درآمد برای اداره زندگی اهمیت دارد، اما برای دختران ممکن است چالشبرانگیز باشد؛ زیرا با افزایش سن، شانس ازدواج آنها کاهش مییابد و برخی ممکن است به شرایط تجرد قطعی برسند.
مشاور خانواده، سن بالای بارداری در زنان، نقصهای ژنتیکی مانند سندرم دان و خطرات بارداری را از عواقب ازدواج دیرهنگام دانست و اظهار کرد: امروزه بسیاری از مسائل از جمله افزایش آمار طلاق، مهریههای بالا و عدم تفاهم اخلاقی بین زوجین و تبعات آن، موجب ترس جوانان از ازدواج شده است که این موضوع باید در جامعه فرهنگسازی شود.
همتیار خاطرنشان کرد: بسیاری از آدابورسوم ما در ازدواج نادرست بوده و جوانان را از ازدواج دور میکند.
ایسنا
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت