نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
زنان سرپرست خانوار بهطور معمول با مشکلات اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی زیادی مواجه هستند. با استفاده از آمارهای موجود در زمینه فقر، دسترسی به خدمات بهداشتی و وضعیت بازار کار، میتوان نشان داد که بیمه اجتماعی برای زنان سرپرست خانوار میتواند در کاهش این مشکلات موقر باشد.
وضعیت اقتصادی و فقر زنان سرپرست خانوار: براساس آمار مرکز آمار ایران، حدود ۵میلیون زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد که تعداد قابلتوجهی از آنها به دلیل عدم دسترسی به بیمه تامیناجتماعی یا درآمد ثابت، در شرایط اقتصادی بسیار سختی قرار دارند. این زنان بهطور معمول درآمد کمتری نسبت به مردان دارند و از نظر اقتصادی و اجتماعی در وضعیت آسیبپذیری قرار دارند.
تاثیر بیمه اجتماعی
اختصاص ۱۰۰میلیارد تومان از محل هدفمندی یارانهها به بیمه تامیناجتماعی برای زنان سرپرست خانوار، ممکن است به حمایت از این گروه و کاهش فقر آنها کمک کند. بیمه اجتماعی یکی از ابزارهای اصلی در کاهش فقر است، چراکه این زنان با دسترسی به حقوق بازنشستگی، حمایتهای اجتماعی و خدمات درمانی با فشار اقتصادی کمتری مواجه میشوند.
دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی: براساس گزارشهای سازمان جهانی بهداشت، افراد بیمهشده به خدمات بهداشتی و درمانی باکیفیت و ارزانتر دسترسی دارند. در ایران، زنان سرپرست خانوار که به بیمه اجتماعی دسترسی ندارند، معمولا دسترسی کمتری به خدمات درمانی دارند.
تاثیر بیمه بر سلامت
بیمه تامیناجتماعی به زنان سرپرست خانوار اجازه میدهد تا بدون نگرانی نسبت به هزینههای سنگین درمان، به خدمات درمانی دسترسی پیدا کنند. این موضوع میتواند به افزایش کیفیت زندگی آنها منجر شود.
۳.توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در بازار کار: تحقیقات نشان داده است که بیمه تامیناجتماعی میتواند به توانمندسازی زنان و افزایش اشتغال کمک کند. طبق گزارش سازمان تامین اجتماعی، زنان شاغل بیمهشده معمولا به شغلهای با کیفیت بالاتر و امنیت شغلی بیشتری دسترسی دارند.
آمار اشتغال زنان سرپرست خانوار: براساس آمار مرکز آمار ایران، حدود ۲۵درصد از زنان سرپرست خانوار در ایران به صورت رسمی شاغل هستند. این رقم در مقایسه با مردان بسیار کمتر است. اما بیمه اجتماعی میتواند انگیزهای برای زنان برای ورود به بازار کار یا ماندن در آن به وجود آورد، چراکه بیمه بهعنوان یک پشتوانه اجتماعی، امنیت بیشتری را برای آنها ایجاد میکند.
تاثیر بیمه بر اشتغال
با وجود محدودیتهای موجود در بازار کار، بیمه تامین اجتماعی میتواند باعث افزایش انگیزه زنان برای جستوجوی شغل و حضور در بازار کار شود، زیرا از خدمات بهداشتی و بازنشستگی برخوردار خواهند بود.
۴.اثر بیمه اجتماعی بر کاهش هزینههای دولتی و اجتماعی: بیمه اجتماعی بهعنوان یک شبکه حمایتی میتواند از نظر مالی فشار کمتری به دولت وارد کند. بیمهشدگان معمولا کمتر به حمایتهای اجتماعی اضطراری نیاز دارند و در نتیجه، میزان درخواستهای دولتی برای حمایتهای مالی اضطراری کاهش مییابد.
آمار هزینههای درمانی: طبق گزارشها، هزینههای درمانی زنان بدون بیمه در ایران به طور میانگین حدود ۲۰درصد بیشتر از هزینههای درمانی زنان بیمهشده است. این موضوع نشان میدهد که اگر زنان سرپرست خانوار بیمه شوند، هزینههای درمانی به مراتب کاهش پیدا میکند. با وجود موارد بالا اما این سیاست نیز ممکن است مانند هر سیاست اجتماعی دیگری با چالشهایی مواجه شود. کمبود منابع مالی یا عدمتخصیص بهینه منابع مالی تخصیص دادهشده از مواردی است که ممکن است اثربخشی این طرح را تحتالشعاع قرار دهد. همچنین به دلیل اینکه جامعه هدف این طرح جزو اقشار کمبهرهمند جامعه به شمار میروند، باید حد اکثر تلاش را در جهت حذف بوروکراسیهای پیچیده و سادهسازی فرآیندهای پیادهسازی، اجرا و ثبتنام به عمل آورد تا حداکثر جامعه هدف توانایی بهرهمند شدن از آن را داشته باشند. همچنین اجرای این طرح نیازمند اطلاعرسانی گسترده و مستمر و همچنین فرهنگسازی و تبیین مزایای بیمه تامین اجتماعی برای زنان سرپرست خانوار است.
دنیای اقتصاد
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت