بیشترین بار کار خانگی در جهان بر عهده زنان است

پژوهشی از دانشگاه آلبرتا نشان می‌دهد زنان حتی پس از سال‌ها زندگی مشترک همچنان مسئولیت بیشتر کارهای خانه را بر عهده دارند. این موضوع شکاف جنسیتی پایداری را نشان می‌دهد که در سال‌های تربیت فرزندان نیز تشدید می‌شود.

 پژوهشی جدید از دانشگاه آلبرتا نشان می‌دهد که زنان حتی پس از سال‌ها زندگی مشترک، همچنان بار اصلی کارهای خانگی را بر عهده دارند. این موضوع شکاف جنسیتی نابرابری را آشکار می‌کند که همچنان پابرجاست. این مطالعه که بر روی ۵۲۰ نفر، به صورت مساوی بین زنان و مردان، انجام شده است، نشان می‌دهد شکاف بزرگ در تقسیم کارهای خانه که در سن ۲۵ سالگی وجود داشته، تا میانسالی نیز تغییر نکرده است.

همچنین در سال‌های تربیت فرزندان، حجم کارهای خانگی زنان افزایش یافته است. متیو جانسون، پژوهشگر و نویسنده اصلی این مطالعه، می‌گوید: برای زوج‌هایی که می‌خواهند این شکاف را کاهش دهند، این یک چالش است. زیرا زمانی که این الگوها در اوایل رابطه شکل می‌گیرند، معمولا به همان صورت باقی می‌مانند.

 این پژوهش که در مجله روانشناسی خانواده منتشر شده، یکی از اولین مطالعاتی است که مسیرهای تقسیم کار خانگی بین زنان و مردان را از اوایل بزرگسالی تا میانسالی، طی ۲۵ سال بررسی می‌کند. محققان سهم زنان و مردان در آشپزی، تمیز کردن آشپزخانه، خرید مواد غذایی، نظافت خانه، شستشوی لباس و سایر کارهای خانه را از سن ۲۵ تا ۵۰ سال تحلیل کردند.

مطالعه نشان داد که زنان در همه مراحل، بیشتر از مردان کارهای خانگی را انجام می‌دهند و هیچ وظیفه‌ای به طور کامل یا برابر بین مردان و زنان تقسیم نشده است. حتی در سال‌های تربیت فرزندان، سهم مردان در انجام کارها کمتر از حد معمول بود. جانسون می‌گوید این یافته‌ها با نظریه‌های جنسیتی مطابقت دارد که والدگری نقش‌های جنسیتی سنتی را تقویت می‌کند.

با این حال، عواملی مانند مرخصی زایمان برای زنان پیش از سال ۱۹۹۰ نیز ممکن است بر این شکاف تأثیر گذاشته باشد. او تأکید می‌کند که در برخی روابط، ممکن است زوج‌ها مشکلی با تقسیم کارهای خانه نداشته باشند و تحقیقات بیشتری برای بررسی این موضوع مورد نیاز است. همچنین عواملی مانند محیط کاری، سن فرزندان و شرایط اقتصادی می‌توانند بر تقسیم وظایف تاثیرگذار باشند.

Phys