بیداری ناگهانی زنان در نیمه شب

بررسی‌های جدید علمی از محققان بریتانیایی نشان می‌دهد که زنان معمولاً در نیمه‌شب به‌طور ناگهانی بیدار می‌شوند و به راحتی نمی‌توانند دوباره به خواب بروند.

بررسی‌های جدید علمی محققان بریتانیایی نشان می‌دهد که زنان معمولاً به‌طور ناگهانی در نیمه‌شب بیدار می‌شوند و به سادگی نمی‌توانند دوباره به خواب بروند.

 به گفته این محققان، یکی از دلایل رایج بی‌خوابی در زنان، مشکلات ناشی از یائسگی است که در حال حاضر حدود ۱۳ میلیون زن در بریتانیا در دوره یائسگی یا پیش‌یائسگی قرار دارند.

متوسط سن یائسگی ۵۱ سال است، اما معمولاً بین ۴۵ تا ۵۵ سالگی و در سه مرحله پیش‌یائسگی، یائسگی و پس‌یائسگی اتفاق می‌افتد.

حدود ۵ درصد از زنان در سنین ۴۰ تا ۴۵ سالگی در مرحله پیش‌یائسگی هستند و یک درصد دیگر نیز دچار نارسایی زودرس تخمدان می‌شوند.

بسیاری از زنانی که در دوره یائسگی یا پیش‌یائسگی هستند، با نوعی بی‌خوابی مواجه‌اند. تحقیقات نشان داده است که ساعت ۳:۲۹ صبح، رایج‌ترین زمان بیدار شدن زنان بریتانیایی شرکت‌کننده در این مطالعه است.

زنان در دوران یائسگی علائم مختلفی از جمله کمبود خواب را تجربه می‌کنند که تأثیر منفی بر خلق‌وخو و سلامت جسمانی آن‌ها دارد.

 در این تحقیق، ۵۳ درصد از زنانی که نیمه‌شب بیدار می‌شدند، ترجیح می‌دادند در رختخواب بمانند تا دوباره خوابشان ببرد. ۳۰ درصد دیگر به خواندن کتاب، استفاده از شبکه‌های اجتماعی یا تماشای تلویزیون می‌پرداختند و ۱۷ درصد به ساعت بزرگی که جلویشان بود خیره می‌شدند.

محققان هشدار می‌دهند که کمبود خواب می‌تواند فرد را در «چرخه معیوب بی‌خوابی» قرار دهد و انرژی مغز را هدر دهد. یکی از زنان بریتانیایی که مدال طلای المپیک را کسب کرده و در این تحقیق شرکت داشت، گفت که بیدار شدن در ساعت ۳ صبح به عادت او تبدیل شده و این موضوع باعث خستگی زیاد او در روز بعد می‌شود.

 او اعتراف کرد که هنوز هم تنها ۵ تا ۶ ساعت خواب شبانه دارد و برای جلوگیری از بیدار شدن در ساعت ۳ صبح، خیلی دیر به رختخواب می‌رود.

محققان توصیه می‌کنند برای داشتن خواب شبانه بهتر، از مصرف مواد محرک مانند الکل، کافئین یا نیکوتین قبل از خواب پرهیز شود و همچنین از وعده‌های غذایی سنگین درست قبل از خواب خودداری گردد تا عوارض دوران یائسگی کاهش یابد.

یاقوت