نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
خبراصلی:
«زن مسلمان از پلیس آمریکا بهدلیل برداشتن اجباری حجاب شکایت کرد. این زن شکایتی علیه اداره پلیس فدرال در ایالت تنسی تنظیم کرده و مدعی شده است که حقوق مذهبی او زمانی که مجبور به برداشتن حجاب خود برای عکسی که بعداً نیز در فضای مجازی منتشر شد، نقض شده است»
تحلیل خبر:
ما اکنون و در این برهه تاریخی، شاهد پایمال شدن حقوق زنان مسلمان و توهین به آنها در مهد دموکراسی جهان هستیم. آمریکا همان جایی است که کلینتون در اینباره اظهار کرده است: ترویج آزادی و دموکراسی و حمایت از حقوق بشر در سرتاسر جهان محور اصلی سیاست خارجی ایالات متحده است.
ارزشهای مندرج در اعلامیۀ جهانی حقوق بشر و سایر تعهدات جهانی ومنطقهای با ارزشهایی که قرنها پیش، این کشور بر اساس آن بنا شده است، سازگاری دارند.
ایالات متحده پشتیبان کسانی است که آرزو دارند در آزادی وتحت دولتی دموکراتیک زندگی کنند که از حقوق بشر موردِ تایید جهانی محافظت میکند.
همچنین آمریکا جهت پیشبرد اهداف آزادیخواهانه، از طیف گستردهای از ابزارها، از جمله دیپلماسی دو جانبه، تعامل چند جانبه، کمکهای خارجی، گزارش و اطلاعرسانی عمومی و تحریمهای اقتصادی استفاده میکند.
با توجه به آنچه در مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر آمده است، هر کس بدون هیچگونه تمایزی از قبیل نژاد، رنگ، جنسیت، زبان، مذهب، عقاید سیاسی یا هر عقیده دیگر، منشاء ملی یا اجتماعی، دارایی، تولد یا موقعیتهای دیگر، مستحق تمام حقوق و آزادیهای اجتماعی است.
آیا زن با حجاب مسلمان از زمره این گروه خارج شده است که از ابتداییترین حقوق خود که همان پوشش میباشد منع شده و ماموران آمریکایی با کشیدن حجاب از سرش به او هتک حرمت میکند و از آزادیهای اجتماعی خود محروم میشود؟
سیاستگذاری های فرهنگی مرتبط با حجاب و شعارهای کلیشهای حقوق بشر غرب، علیرغم ادعایی که دارند و خود را سردمدار و ناجی حقوق بشر معرفی میکنند در عمل، با دموکراسی فرهنگی متفاوت هستند.
سیاست لائتیسه در فرانسه که به صورت قانون درآمده و به موجب آن نمایش جلوههای بصری مذهبی را ممنوع ساخته است یا قانونی که در آمریکا پیشنویس شد و تعدادی از دانشگاهها ممنوعیت حجاب را تصویب کردند؛ اجرای این قوانین شعارهای پوچ و پوپولیستی دموکراسی غرب را بیاعتبارتر از قبل میکند.
پس از حملات یازده سپتامبر در کمپین تبلیغاتی بوش، شیوه رفتاری طالبان با زنان به عنوان فرهنگ مسلمانان در قبال زنان معرفی شد و رسانهها از پرداختن به نظرات مخالف طفره رفتند و در دوران ترامپ عرصه بر مسلمانان و بهویژه زنان محجبه تنگتر شد که قانون منع ورود اتباع هشت کشور مسلمان از جمله ایران به خاک آمریکا در این راستا عمل میکند.
امروزه اسلامهراسی به اسلامستیزی تبدیل شده است و حجاب که نماد هویتی زنان مسلمان میباشد به عنوان نماد خشونت و آزار، در رسانهها شناخته شده و جرمانگاری حجاب به تشدید انزوای اجتماعی_اقتصادی زنان مسلمان و ناامنی بیشتر آنها منجر میشود.
در مقاله «ادغام مسلمانان در فرهنگهای غربی» به این موضوع اشاره شده است که سیاستگذاران آمریکایی به دنبال همانندسازی مسلمانان و هضم آنها در فرهنگ غربی هستند تا هویت خود را فراموش کنند.
هنگامی که زنان مسلمان نمیخواهند در فرهنگ غربی ذوب شوند به حفظ پوشش خود اقدام میکنند و با سرکوب مواجه میشوند.
چرا سیاستگذاران آمریکایی با پوشش زنان راهبه مشکلی ندارند و یک راهبه میتواند سر تا پایش را به خاطر باورهای مذهبیاش بپوشاند؟
چرا دختران محجبه در دانشگاه منع تحصیل دارند چون نباید از نمادهای دینی و مذهبی خود استفاده کنند اما کریسمس که یک جشن دینی است اجرا میشود؟ دموکراسی اساسا چه مفهوم و کارکردی در قبال حفظ امنیت و آرامش روانی مسلمانان ایفا میکند؟
آیا آمریکا در مقام ناجی حقوق بشر بوده یا نافی آن؟ آمریکایی که در کشور خود نمیتواند از حق زنان مسلمان دفاع کند به چه دلیل به خاورمیانه یورش برده و ادعای تحقق صلح و آزادیهای از دست رفته را برای زنان آنجا میکند؟
نرگس ونک
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت