برای اولین‌بار؛ آمار تولد زیر یک میلیون

معاون وزیر بهداشت: با وجود بالا بودن میانگین سن ازدواج،روند فرزندآوری کاهش یافته است.

معاون وزیر بهداشت اعلام کرد که در سال‌های اخیر، تعداد زایمان‌های سوم در کشور افزایش‌یافته است. بااین‌حال، او تأکید کرد که باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که آمار زایمان‌های اول و دوم مادران به‌عنوان اهداف کلیدی، افزایش یابد.

علیرضا رئیسی در سومین نشست ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت که در وزارت بهداشت برگزار شد، به آمارهای مرکز ملی آمار و سازمان ثبت‌احوال اشاره کرد و گفت: بر اساس مدل‌سازی‌ها، تعداد موالید کشور در سال جاری برای نخستین‌بار در ۴۵ سال گذشته (پس از پیروزی انقلاب) به یک میلیون نفر نخواهد رسید.

وی افزود: جمعیت و نرخ سالمندی در کشور در حال افزایش است و پیش‌بینی می‌شود که تا ۳۰ سال آینده، ۲۵ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل دهند. همچنین، تعداد ازدواج‌ها در سال‌های اخیر کاهش‌یافته است.

رئیسی به افزایش میانگین سن و کاهش آمار ازدواج اشاره کرد و گفت: میانگین سن ازدواج در مردان به ۲۷.۴ سال و در زنان به ۲۳ سال رسیده است. این آمار در تهران به حدود ۳۰ سال می‌رسد و نیاز به مداخله جدی دارد.

وی ادامه داد: اگر زنی در سن ۳۰ سالگی ازدواج کند و پس از ۴ تا ۵ سال اولین فرزند خود را به دنیا آورد، سن مادر به ۳۵ سال خواهد رسید و اگر فرزند دوم را در ۴۰ سالگی به دنیا بیاورد، به طور طبیعی روند فرزندآوری کاهش خواهد یافت؛ بنابراین، باید میانگین سن ازدواج را کاهش دهیم.

رئیسی همچنین به ثابت ماندن نرخ طلاق در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: هرچند که تعداد مطلق طلاق‌ها در کشور همچنان بالا و قابل‌توجه است.

معاون وزیر بهداشت تأکید کرد: برای افزایش زایمان‌های اول و دوم، باید بر کاهش سن ازدواج، افزایش فرزندآوری و کاهش فاصله سنی بین فرزندان تمرکز کنیم.

وی در پایان بیان کرد که میانگین سن پدران در زمان تولد فرزند اول به ۳۲.۱ سال و سن مادران به ۲۷.۴ سال رسیده است. همچنین، آمار فوت در کشور بعد از کرونا به حدود ۴۲۰ هزار نفر در سال رسیده و با افزایش سالمندی، این آمار نیز بیشتر خواهد شد.

عصر ایران