نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
به گفته عضو هیئتعلمی دانشکده علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی، شهین علیایی زند، والدین امروزی وقتی از کودکشان صدایی بیرون میآید سریع یک گوشی دستش میدهند تا بهجای پستانک او را ساکت کنند.
محققان آژانس سلامت سوئد اعلام کردند که ۲ تا ۵ سالهها باید حداکثر یک ساعت در روز از صفحهنمایش استفاده کنند و کودکان زیر دو سال، بههیچوجه نباید اجازه تماشای صفحهنمایش تلفن همراه یا تلویزیون را داشته باشند.
بنا بر آمارهای غیررسمی، اغلب کودکان ایرانی بیشتر ساعت روز را پای تلفن همراه و تلویزیون نشسته و وابستگی بسیار شدیدی به تلفن همراه دارند.
پیشتر نیز، تماشای تلویزیون یا بازی با تلفنهای هوشمند برای کودکان زیر ۲ سال توسط سازمان جهانی بهداشت به دلیل اختلال در خواب و رشد آنها، اعلام شده بود.
طبق آخرین آمار مرکز تحقیقات صداوسیما، تماشای تلویزیون بیشتر از ۴ ساعت از روز کودکان ایرانی را سپری میکند. خانوادههای ایرانی از ۶ ماهگی تلفن همراه را به دست کودکشان داده و ۶۶ درصد کودکان ایرانی، فراغتشان را با تلفن همراه میگذرانند.
سالهاست در جامعه انسانی، صفحات الکترونیک حضور پررنگ و تأثیرگذاری داشته بهطوریکه کودکان که هنوز زبانباز نکردهاند هم وابسته به تلفن همراه هستند. اما استفاده از این ابزارها به گفته کارشناسان کودک، علاوه بر اختلال در خواب، رشد، اضافهوزن، دیابت، ناراحتیهای قلبی و… یکی از عوامل مهم ابتلای کودکان به اوتیسم است.
به اعتقاد علیرضا تبریزی متخصص کودک، تلفن همراه یک سرگرمکننده جذاب برای کودکان با وجود تصاویر رنگارنگ، بازیهای مختلف، فیلمهای جذاب، اینترنت، و… تبدیل شده است.
اما به گفته حمید مساعدیان متخصص آسیبشناسی، والدین با یک گوشی کودک را ساکت میکنند و این موجب تشویق کودکان، قبل از آشنایی با جذابیت بازیهای حرکتی است.
به توصیه محمدرضا بیگدلی معاونت پژوهشی پژوهشکده علومشناختی و مغز دانشگاه شهید بهشتی، خانوادهها به دلیل آرامکردن کودک و اینکه بتوانند راحت به امور خانه رسیدگی کنند، فرزندشان را از کودکی در دام اعتیاد رسانه گرفتار نکنند. همچنین والدین ساعات استفاده از تلفن همراهشان را کاهش بدهند.
مادر موظف به تأمین نیاز عاطفی کودک بوده، باید بهگونهای فرزند خود را بامحبت سیراب کند که او برای سرگرمی سراغ صفحات الکترونیک نرفته و بامهارت آموزی و شرکتدادن او در کارها، رابطه مادر و فرزند را قویتر کند.
فارس
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت