بانوی شاعر پاکستانی: زبان فارسی، زبان بیداری ما شد

بانوی شاعر پاکستانی گفت: به‌عنوان یک پاکستانی، شخصیت آیت‌الله ابراهیم رئیسی برایم بسیار قابل تحسین بود و آرزو می‌کردم که در کشور ما نیز مسئولین قضایی از سیره ایشان پیروی کنند.

سیده فاطمه شیرازی از زنان شاعر و طلبه پاکستانی که در وصف شهید آیت الله رئیسی شعر سروده است، به انگیزه خود در این حوزه اشاره کرد:

لطفا خودتون را معرفی بفرمایید؟

نام من سیده فاطمه شیرازی است و از کشور پاکستان هستم. حدود هشت سال پیش در حوزه علمیه جامعه‌الزهرا سلام‌الله‌علیها در شهر قم ثبت‌نام کردم.

زبان فارسی را چگونه یاد گرفتید؟

وقتی در جامعه‌الزهرا(س) شهر قم ثبت‌نام کردم، در آنجا یادگیری زبان فارسی را آغاز کردم و زبان فارسی برایم بسیار زیبا و دلنشین بود.

قبل از آن، به زبان اردو شعر می‌سرودم، اما بعد از شروع آموزش فارسی، با شاعران بزرگی همچون حافظ، مولانا و سعدی آشنا شدم و به مطالعه آثار آن‌ها پرداختم. سپس به تدریج با شاعران معاصر هم آشنا شدم و علاقه‌ام به ادبیات فارسی روز به روز افزایش پیدا کرد. در همان زمان، چند شعر به زبان فارسی سرودم که بسیار مورد توجه مسئول مدرسه قرار گرفت. ایشان آن اشعار را به مدیر جامعه‌الزهرا (س) نشان دادند و ایشان هم مرا بسیار تشویق کرد و بر ادامه و تقویت این مسیر در شعر فارسی تأکید کرد. بعد از آن، در کلاس‌های عروض و وزن‌شناسی شعر فارسی با خانم مهربانو طوسی، شرکت کردم.

چه کسانی مشوق شما در یادگیری زبان فارسی بودند؟ آیا آثار منتشر شده هم دارید؟

در ایران از طرف محافل ادبی، بسیار تشویق شدم و به جلسات مختلفی دعوت شدم که در آن‌ها اشعارم را به زبان فارسی و اردو ارائه دادم. همچنین در بسیاری از صفحات اجتماعی و انجمن‌های ادبی، اشعاری با موضوع آیینی منتشر کردم. تا به امروز توفیق انتشار کتابی مستقل نداشته‌ام، اما اگر خدا بخواهد به زودی مجموعه‌ای از اشعار فارسی‌ و اردو را جمع‌آوری و به صورت کتاب منتشر می‌کنم.

هدف شما از سرودن شعر به زبان فارسی درباره شهید رئیسی چه بود؟

شاعر همیشه برای بزرگداشت و تکریم شخصیت‌های برجسته‌ای شعر می‌سراید که در تاریخ نقش مهمی ایفا کرده‌اند، با صداقت و ایثار زیسته‌اند و از انسانیت سخن گفته‌اند. من نیز به‌عنوان یک شاعر و نویسنده، احساس تکلیف کردم و آن را انجام دادم.

در پایان می‌شود لطفا قطعه‌ای از اشعارتان را بخوانید؟

قصه‌ی عشق باز خوانی شد

نام آن مرد، جاودانی شد

خدمت خلق بود آیینش

از زمین بود و آسمانی شد

خبرگزاری حوزه