بانوی انقلاب؛ شاخص تراز گفتمان جمهوری اسلامی

نقش مثال زدنی همسران مردان بزرگ و اثرگذار در تاریخ اسلام از باررزترین تحولاتی است که گفتمان جمهوری اسلامی ایران با پرداختن به سیره رفتاری بانوی انقلاب، ظهور و بروز متقن و کاملی پیدا کرده و به عنوان نقطه عطف نظام ارزش گذار به مقام زن به حساب می‌آید.

با بررسی محتوای آیات در باب زن تراز در جامعه‌ای با رنگ و بوی اسلام در می‌یابیم که اعتلاء بخشیدن منزلت زن در مقولاتی چون ارزش‌های ناب اسلامی، بستر خانواده دالّ گفتمانی پیوند انحصاری زن اجتماعی است.

نقش مثال زدنی همسران مردان بزرگ و اثرگذار در تاریخ اسلام از باررزترین تحولاتی است که گفتمان جمهوری اسلامی ایران با پرداختن به سیره رفتاری بانوی انقلاب، ظهور و بروز متقن و کاملی پیدا کرده و به عنوان نقطه عطف نظام ارزش گذار به مقام زن به حساب می‌آید.

بانو خدیجه ثقفی که فزند آیت الله ثقفی نوری از عالمان زمانه خود و مادری از خانواده متجدد قاجاری به شمار می‌آید در سال ۱۲۹۲ در تهران دیده به جهان گشود و با نبوغ ذاتی و منحصر به‌فرد خود پله‌های ترقی علم و عمل را در سایه معلومات علمی پدرو مادرش در محیط خانه آموخت.

وقتی دختر نوجوان عاشق دنیای شعر ترجیع بند عاشقانه زندگی مردی از تباردار بر دوشان حلاج صفت شد حتی عدم رضایت ایشان از ازدواج با مرد طلبه‌ای که در قم سکونت دارد هم مانع جواب مثبت بعد از چهار بار خواستگاری از “قدس ایران” خدیجه صفت نشد و بالاخره در سال ۱۳۰۸ ه.ش با آگاهی کامل از محرومیت مادی و تبعات ساده زیستی زاهدانه همسری که رهبری تحول گفتمانی اسلام در تاریخ اصالت آفرین ایران را بر پایه فهم‌ موشکافانه و دقیق دین اسلام در زندگی خود سرلوحه قرار داده ایشان را در انتخاب تعالی بخش دچار تردید نکرد.

مشارکت زن‌مومنه در جهاد مسیر الی‌الله با فعالیت‌های سیاسی زعامت انقلاب اسلامی ۱۴ سال هجرت به عراق باتحمل بدی آب و هوا و دوری از خانواده پدری را حتی با تحمل داغ جانسوز فرزند برومندشان در غربت رقم زد.

ایشان با تجلی صبر و از خودگذشتگی هدفمند علاوه بر رسالت انسان پروری در تربیت ۵ فرزند در شرایطی سخت با مهاجرت به فرانسه بستر حضور اثرگذار مردی از سلاله نور را با اندیشه نوگرایانه فراهم نمود.

مدیر مدبّر بیت ساده ولی در کمال نظم امام (ره) شاخصه‌های بانوی تراز انقلاب اسلامی را با طینتی بیگانه با بار رذایل اخلاقی با مطالعه و فعالیت‌های علمی و عملی به دور از مشی توصیه شده از سوی بنیانگذار انقلاب اسلامی کسب و تقویت نمودند و در زندگی توأم با قناعت در سایه تقوا مسئول بودن زن را در سیر و سلوک معنوی مرد به دوراز هدر نمودن نیرو برای تامین معیشت مطلوب تر همسر با نمونه بارز عینی انسانی الهی پیوند زدند.

شاهد مثال تاثیرگذاری برخورد لذت بخش محبت با احترام در دیدگاه یک مرجع دینی، چهره مبارزه طلبی زنانه را با تحمل مرارت‌های سال‌های اول انقلاب و حضور در دفاع مقدس ۸ ساله برای جهانیان به گونه ای ترسیم نمود که نمادی از صبر زینبی در برابر شدائد دنیا به شمار آمده و با رحلت جانسوز یار دیرینه راه ایشان را تداوم بخشیده و با موقعیت شناسی خاص، رویکرد مطرح ترین شخصیت معاصر برای سهم زنان در ارتقای همه جانبه جامعه را به منصه ظهور رساندند.

سرانجام الگو کمال آفرین جامعه زنان بعد از تحمل دوره کسالت ۷ماهه در آستانه بهار سال ۱۳۸۸ در جوار روح بلند معمار کبیر اندیشه‌های والای هویت انسانی و اسلامی زنان به مثابه رهبران نهضتی که به تمدن جهانی مهدویت متصل خواهند شد، آرام گرفت.