نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
روستای اوره از توابع بخش مرکزی شهر نطنز است و به دلیل قرار گرفتن در یکی از درههای کوه کرکس از زیبایی چشم نوازی برخوردار است.
سال ۱۴۰۲ به همت یک بانوی فرهنگدوست در طبقه اول دهیاری روستای اوره، کتابخانهای تاسیس شد که حالا با ۱۲ هزار جلد کتاب فعالیت میکند.
کتابخانهای کوچک در روستای اوره با فعالیتهای فرهنگی متنوع، به پایگاهی برای کتابخوانی، رشد اجتماعی و همدلی مردم روستا تبدیل شده است؛ مرکزی که با تلاشهای خستگیناپذیر کتابدار آن، محبوبه زائری، جان تازهای به قلب این روستای کوهستانی بخشیده است.
این کتابخانه که با تلاش اهالی و بهخصوص زنان روستا راهاندازی شده، در حال حاضر میزبان گروههای مختلف سنی بهویژه زنان خانهدار، کودکان و نوجوانان است. فعالیتهایی مانند کاردستی، قصهگویی، فعالیتهای هنری، اجرای بازیهای بومی و محلی و دورهمیهای کتابخوانی چهرهای زنده به این کتابخانه مردمی داده است.
محبوبه زائری، کتابدار و بنیانگذار این مرکز فرهنگی اظهار کرد: هر گاه عشق به خدمت با برنامهریزی و احساس مسئولیت همراه میشود، میتوان کارهای بزرگی انجام داد. تلاش کردم کتابخانهای بسازم که برای همه مردم روستا مفید باشد.
وی افزود: از ابتدای فعالیتم در کتابخانه اوره، ارتباط مؤثر با مردم جزو فعالیتهایی است که انجام میدهیم و خوشبختانه شاهد حضور گسترده گروههای مختلف در این فضا هستیم.
زهرا، دختر ۱۲ سالهای که یکی از اعضای فعال کتابخانه است، درباره این کانون فرهنگی گفت: کتابخانه برای من مثل خانه دوم است. اینجا با دوستانم قصه میشنویم، کتاب میخوانیم و چیزهای زیادی یاد میگیریم.
یکی از بانوان خانهدار روستا هم با اشاره به تأثیر کتابخانه بر زندگی خود اظهار کرد: در کنار بچهها، ما زنها هم به کتاب علاقه پیدا کردیم. در جلسات قصهگویی شرکت میکنیم و حتی کتابهای تربیتی و آشپزی میخوانیم. این تجربه برایمان بسیار ارزشمند است.
کتابخانه امید اوره، اگرچه به صورت رسمی در فهرست کتابخانههای عمومی کشور به ثبت نرسیده، اما با همت این بانوی فعال و مردم، عملکردی فراتر از بسیاری کتابخانههای رسمی دارد. این کتابخانه به محلی برای افزایش سطح سواد فرهنگی، ایجاد روحیه مشارکت و تقویت تعاملات اجتماعی در بین اهالی تبدیل شده است.
زائری با اشاره به مشکلات پیش رو گفت: انتظار داریم نهاد کتابخانههای عمومی کشور به این مجموعه توجه کند و آن را بهعنوان کتابخانه عمومی روستا به رسمیت بشناسد.
در شرایطی که بسیاری از مناطق محروم کشور از زیرساختهای فرهنگی بیبهرهاند، نمونهای مانند کتابخانه اوره با ۱۲ هزار جلد کتاب، نشاندهنده آن است که با تلاش و اراده مردمی، میتوان فرهنگ را به محیط خانواده بازگرداند.
فارس
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت