تحلیل خبر؛

بازگشت به خویشتن، نیاز ضروری زن مسلمان امروز

زنان مسلمان اگر به تاریخ اسلام رجوع کرده و آن را مطالعه کنند، می‌توانند علاوه بر حفظ حقوق شهروندی، اجتماعی و اقتصادی خود موجب تغییر و تحولات سیاسی شوند.

خبر اصلی: 

«سردار محمدرضا مهدوی در مراسم افتتاحیه دوره توانمندسازی راویان جایگاه زن در اسلام و تربیت کارشناس مطالعات زن و خانواده بسیج جامعه زنان استان خراسان جنوبی گفت: نقش زنان همواره در پیشرفت جامعه نقشی بی‌بدیلی بوده است تا به امروز که نقش زنان در دفاع مقدس، سازندگی کشور، مسائل تربیتی و آموزشی و پیشرفت‌های عرصه‌های مختلف علمی که وجود دارد نقش بسیار ارزنده، کارساز، مؤثر و هدایت گرانه در جامعه است.

ما با قهرمانان و افراد مطرحی در جامعه روبرو هستیم که همه تربیت‌شدگان دامن زنان پاک و مومنه هستند در حالی که در غرب به عنوان ابزار تبلیغاتی و در عرصه اقتصادی به شکل کالا به زنان نگاه می‌شود و دشمن تلاش دارد هویت زن اسلامی را کمرنگ کند یا از بین ببرد چون در مقابل منافع آنچه در غرب و استکبار از زن برداشت دارند قرار گرفته است.

از نگاه اسلام زن در جبهه تعالی انسان گام برمی‌دارد و از طرفی دیدگاه غرب در مورد زنان وجود دارد که دو جبهه حق و باطل در مقابل یکدیگر قرار گرفتند. شما با حرکت‌های خودتان در جهت مبارزه با ظلم منافع غرب و استکبار را به خطر انداخته‌اید و آنها با هر چیز که با منافعشان در تضاد باشد مقابله می‌کنند».

تحلیل خبر: 

تا قبل از انقلاب اسلامی ایران، مسائلی مانند تضییع حقوق زن مسلمان در کشورهای غربی کمتر مورد توجه قرار می‌گرفت، به این دلیل که سبک زندگی غربی در کشورهای شرقی و به‌ خصوص در کشورهای اسلامی با شدت، تبلیغ و ترویج می‌شد و لذا مانعی بر سر راه ترویج سبک زندگی غربی وجود نداشت.

اما پس از وقوع انقلاب اسلامی ایران و اقبال ملت‌های مسلمان منطقه به اسلام که این اقبال مخصوصا در رونق گرفتن حجاب در برخی از کشورها مانند لبنان که تا قبل از انقلاب اسلامی، چندان مورد توجه نبود، به وقوع پیوست.

از آن زمان تا به امروز سبک زندگی اسلامی برای زنان به‌ عنوان یک سبک زندگی در تقابل با سبک زندگی غربی قرار گرفته و از سوی تمدن غرب به‌عنوان تهدیدی جدی قلمداد می‌شود.

متاسفانه سبک زندگی غربی همچنان در برخی از کشورهای اسلامی تبلیغ می‌شود، تا جایی که در عربستان سعودی، به‌ عنوان کشوری که مهد اسلام است و ندای وحی اولین بار در این سرزمین طنین انداز شده است، در مهرماه سال ۹۸ قانون حجاب تغییرات عمده‌ای پیدا کرد و امروز حتی در مدینه، پایگاه اسلام هم حجاب امری الزامی نیست.

با این حال این تغییرات باعث نشده است که زنان به حقوق اساسی خود دست یابند. براساس مطالعات سازمان غیر دولتی «النهضه» شکاف جنسیتی در پرداخت دستمزد در عربستان سعودی حدود ۴۹ درصد است، چنانکه کارفرمای یک شرکت بزرگ در عربستان در مصاحبه با خبرگزاری رویترز اعلام کرد که ترجیح می دهد زنان را استخدام کند، زیرا آنها دو برابر بیشتر کار می‌کنند و نصف مردان حقوق را می‌گیرند.

درحالی‌که زنان مسلمان اگر به تاریخ اسلام رجوع کرده و آن را مطالعه کنند، می‌توانند علاوه بر حفظ حقوق شهروندی، اجتماعی و اقتصادی خود موجب تغییر و تحولات سیاسی شوند.

با نگاهی اجمالی به تاریخ صدر اسلام درمی‌یابیم که زنان از همان آغازین روزهای بعثت پیامبر اکرم (ص) جزء اولین ایمان آورندگان به پیامبر بودند. حضرت خدیجه (س) اولین نفری بود که به پیامبر ایمان آورد. همچنین در مدت ۳ سال دعوت پنهانی پیامبر تنها ۳۰ نفر ایمان آورده بودند که تعداد قابل توجهی از آنها را زنان تشکیل می‌دادند.

اولین شهید اسلام سمیه، مادر عمار، صحابی گرانقدر پیامبر اکرم (ص) بود که اندکی قبل از همسر خود بر اثر شکنجه مشرکان از دنیا رفت.

در سایر حوادث صدر اسلام مانند مهاجرت مسلمانان به حبشه، بیعت دوم عقبه، همراهی زنان مسلمان برای مداوای مجروحان در جنگ احد و همراهی زنان مسلمان به صورت داوطلبانه در جنگ خیبر برای مداوای مجروحین و اعطای غنائم به آن‌ها توسط پیامبر از دیگر نکات قابل افتخار در تاریخ اسلام است که زنان مسلمان در طول هزار سالی که پس از پیامبر گرامی اسلام بر آن‌ها گذشته و به‌ خصوص در دوران معاصر و رویارویی با تمدن غرب که در راستای زیر سوال بردن ارزش‌های الهی ادیان و ارزش‌های اسلامی می‌کوشد، می‌توانند این بزرگ زنان را اسوه و الگوی خود قرار داده‌ و باعث تغییرات اساسی در کشورهای خود شوند.

نگاه سطحی نگرانه‌ای که غرب نسبت به زن روا می‌دارد سبب شده تا هویت زن را به یک کالای مصرفی تقلیل دهد. این امر با صورت‌های مختلفی درحال وقوع در کشورهای غربی ‌و در نهایت کشورهای اسلامی چون عربستان سعودی درحال ترویج می‌باشد.

منتهای این دستورالعمل گم‌گشتگی هویتی است که جوامع انسانی به خصوص زنان را درگیر می‌کند. بر این اساس نیاز است تا زنان ایرانی در خط اول مبارزه با چنین رویکرد باطلی بایستند و از الگوی سوم زن به عنوان راهبرد تمدنی بهره بگیرند.

 زهرا سادات حسینی