تحلیل خبر؛

اهمیت شاخص امنیت زنان برای توسعه و پیشرفت کشورها

گزارش انیستیتوی جورج تاون سرنخ کلان و مهمی را به مردمان نجیب و مظلوم خاورمیانه اعطا نمود، گزارشی که سرنخ روشنی از چرایی رویکردهای خصمانه آمریکا علیه خاورمیانه بود.

خبراصلی:

«انیستیتوی زنان، صلح و امنیت جورج تاون با نام اختصاری GIWPS در آذر ماه سال گذشته گزارشی از شاخص امنیت زنان در جوامع کشورهای مختلف جهان ارائه نمود. این شاخص‌ها علیرغم آنکه مطابق با معیار برابری جنسیتی در تمام ساحات زندگی زنان و مردان بود اما از شاخص امنیت زنان نیز سخن می‌گفت. بازه زمانی مورد بررسی در این گزارش از۲۰۱۷ تا ۲۰۲۳ میلادی بود که در این گزارش زنان در کشورهای جوب غربی آسیا، خاورمیانه مظلوم و شمال آفریقا بیشترین رشد در رابطه با شاخص‌های مذکور و امنیت وصلح را دارا بودند. این رشد بیشتر از نقاط دیگر جهان بوده است.»

تحلیل خبر:

فارغ از آنکه واژه‌ی توسعه واژه‌ای است که محل بحث اندیشمندان اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است اگر آن را معادل رشد و شکوفایی متصور شویم؛ می‌توانیم به لایه‌های عمیقی از گزارش ارائه شده توسط انیستیتوی صلح جورج تاون دست یابیم.

در این گزارش که توسعه را رشد کشورها در نظر گرفته است شاخص‌های موردنظر موسسه مورد بررسی قرار گرفته است. کمترین رشد متعلق به کشورهای آفریقای جنوبی و جنوب آمریکای جنوبی بوده است.

اگرچه در این گزارش کلامی در رابطه با موقعیت زنان در کشورهای اروپایی و حتی ایالات متحده آمریکا به میان نیامده است اما می‌توان حدس زد که آمار این کشورها به نسبت کشورهای مذکور و مناطق مذکور خوب نبوده است که اشاراتی کوتاه و گذرا نداشته است.

در گزارش تفصیلی البته نام استرالیا، دانمارک و سوئد دیده می‌شود که در زمره کشورهایی با امتیاز بالا در شاخص‌های صلح، امنیت و عدالت قرار دارند اما کماکان قابل توجه است که نامی از ایالات متحده آمریکا، انگلیس و فرانسه در این میان نیست! علت تاکید بر این سه کشور آن است که این سه متولیان خاص تاسیس و پیگیری شاخص‌های توسعه کشورها و تقسیم کننده ملل به جهان اول، جهان دوم و جهان سومی بوده‌اند.

اگرچه کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا در شاخص‌های امنیت برای زنان، با رشد چشم‌گیری معرفی شده‌اند اما هیچ اشاره‌ای به التهابات خاورمیانه در این برهه زمانی نشده است. التهاباتی که از سوی داعش و رژیم تروریستی صهیونیستی به کشورهای خاورمیانه تحمیل شد!

از سوی دیگر شاید بتوان این اتهام را متوجه آمریکا و هم‌پیمانانش نمود که از ترس آنکه کشورهای خاورمیانه تبدیل به رقیبان بلامنازع او در آینده نشوند با تحمیل گروه‌های تروریستی مجهز به سلاح‌های آمریکایی خاورمیانه را دچار جنگ و ناامنی می‌نماید.

طبیعی است که در جنگ انسانها برای دفاع از حق اولیه خود؛ یعنی حق حیات و بقای کشورشان تلاش می‌کنند. در این شرایط کمتر کسی به فکر شکوفایی ظرفیت‌های علمی- پژوهشی- عمرانی و حتی کشاورزی است و زنان نیز کمتر فرصت مشارکت در سطوح کلان علمی- پژوهشی و عملیاتی را پیدا می‌کنند.

شاید این گزارش انیستیتوی جورج تاون سرنخ کلان و مهمی را به مردمان نجیب و مظلوم خاورمیانه اعطا نمود که در مدتی کوتاه این انیستیتو فعالیت خود را متوقف نمود! انیستیتوی زنان و صلح جورج تاون یک انیستیتوی آمریکایی است که اغلب در فعالیت‌هایش بهای ویژه‌ای به عناصر گروهک‌های جنگ‌طلب علیه کشورهای خاورمیانه را در رسانه‌ها اعطا می‌کند. این گزارش سرنخی روشن از چرایی رویکردهای خصمانه آمریکا علیه خاورمیانه بود و جالب آنکه توسط این انیستیتو منتشر شد.

صغری عاشوری