گزارش خبری جهان‌بانو از نشست بین‌المللی امّ‌المقاومه؛

الگوی سوم زنان؛ از «رهروان ام‌ّالمقاومه» تا «تبلیغ مسجدمحور»

فعال بین‌الملل حوزه زنان: در الگوی سوم، باید زن به‌عنوان یک هویت انقلابی و ایمانی مورد توجه واقع شود، کسی که در عین انطباق با وظایف خانوادگی، نقش‌های اجتماعی خود را نیز ایفا می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهان‌بانو، نشست تخصصی رهروان ام‌ّالمقاومه طلاب و دانش‌آموختگان جامعه‌الزهرا استان تهران و ستاد بانوان مسجد‌محور استان تهران با موضوع بانوی الگوی سوم در جنگ وجودی حق و باطل، با حضور خانم دکتر شریعتمدار فعال بین‌الملل حوزه زنان و خانم دکتر معصومه شریفی معاون تبلیغی جامعه‌الزهرا (س)، در سالن شهید رشادی با حضور طلاب و دانش‌آموختگان جامعه‌الزهرا استان تهران برگزار شد.

در این نشست، خانم دکتر شریعتمدار با بررسی عمیق نقش بانو بنت‌الهدی صدر، بر اهمیت بازشناسی الگوی سوم زن در جامعه مدرن و مقابله با چالش‌های پیش‌روی زنان تأکید کرد.

شریعتمدار در ادامه به تبیین جایگاه بانو بنت‌الهدی صدر پرداخته و او را به ‌عنوان الگویی پیشرو در تربیت نسلی آگاه و مقاوم معرفی کرد. شریعتمدار بیان کرد که بنت‌الهدی صدر در ۵۰ سال گذشته، زن تراز الگوی سوم بوده و روش‌های وی در برخورد با نوجوانان و معلمین می‌تواند به ‌عنوان الگویی مؤثر در جامعه امروز مورد استفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به مقایسه زن شرقی و زن غربی، به نقد فضای اجتماعی پرداخت که به سوی زن ‌مردواره شدن پیش می‌رود. همچنین تأکید کرد که نقش‌های زیستی مردان همچون تأمین نفقه ضروری است، اما امروزه زنان تحت فشار اقتصادی قرار گرفته‌اند که به‌طور اشتباه کار‌نکردن را ضعف تلقی می‌کنند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حضرت خدیجه (س) گفت که ایشان در کنار پیامبر (ص) کارگزاران اقتصادی داشتند و لذا هیچ الزامی برای فعالیت اقتصادی زنان از منظر اسلامی وجود ندارد. شریعتمدار همچنین به انتقاد از کالایی‌شدن زن پرداخت و تاکید کرد که در الگوی سوم، باید زن به‌عنوان یک هویت انقلابی و ایمانی مورد توجه واقع شود، کسی که در عین انطباق با وظایف خانوادگی، نقش‌های اجتماعی خود را نیز ایفا می‌کند.

به باور وی، زنان غزه نمونه‌ای بارز از این الگو هستند که حتی در شرایط سخت اقتصادی و اجتماعی، توانسته‌اند خانواده‌های خود را بر پایه مقاومت و فرهنگ توحیدی بنا کنند. وی از بی‌اطلاعی جوانان از انقلاب و امام (ره) ابراز تأسف کرد و بر اهمیت پیوند نسل جدید با میراث انقلاب تأکید کرد.

شریعتمدار همچنین خواستار انقلاب در شیوه‌های تربیتی شد و اظهار داشت که شناخت درست صحنه و دشمن برای تربیت انسان ولایی ضروری است. او در پایان، توجه به نقش راهبردی جامعه‌سازی و شناخت جایگاه خود در این مسیر را به‌عنوان گامی اساسی در جهت رسیدن به الگوی سوم زن انقلابی و مقاوم برشمرد.

از دیگر سخنرانان نشست، سرکارخانم معصومه شریفی، معاون تبلیغی و امور فرهنگی جامعه‌الزهرا بود. وی با تاکید بر نقش کلیدی بانوان در جامعه و تهدیدات جدی جنگ نرم، بر اهمیت تبلیغ اسلامی و احیای فعالیت‌های مسجدمحور تاکید کرد.

خانم شریفی با اشاره به جایگاه بانوان که مرهون انقلاب اسلامی است، اظهار داشت که امام خمینی (ره) با دست خالی در برابر ظلم ایستادگی کرده و با اعتماد به مردم و ایمان به خدا توانستند مسیر درست را انتخاب و پیروی کنند. وی به نقل از امام (ره) گفت: «یاران من بچه‌هایی هستند که الان در گهواره‌اند»، اشاره‌ای است به نسل جوانی که آینده انقلاب را پیش خواهند برد.

در ادامه، شریفی به جنگ نرم دشمن اشاره کرد و گفت که این جنگ زنانه با هدف «آندلس‌‎سازی ایران» در جریان است.

وی تاکید کرد که محوریت جامعه ما زنان هستند، چرا که آنان تربیت‌کننده نیمی از جامعه‌اند. در این میان، هجمه رسانه‌ای به زنان و خانواده می‌تواند آسیب‌های جدی به جامعه وارد کند، چرا که رسانه‌های دشمن با شایعه‌سازی و دروغ‌پراکنی به دنبال تضعیف روحیه جامعه هستند.

معاون تبلیغی جامعه‌الزهرا بیان کرد که تبلیغ اسلامی باید متفاوت از تبلیغات دشمن باشد؛ تبلیغی که بر اساس دین و کلام الهی انجام شود، در حالی که دشمن به دنبال پروپاگاندا و تحقق اهداف خود با هر شیوه و وسیله‌ای است.

خانم شریفی با تأسی از فرمایشات مقام معظم رهبری، به نقد شعار «زن، زندگی، آزادی» پرداخت و خاطرنشان کرد که این شعار در واقع به آزادی مردان می‌انجامد و به کالا شدن زنان منجر می‌شود. وی تأکید کرد که غرب به دنبال از بین بردن نهاد خانواده است و از تبلیغ به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهداف خود استفاده می‌کند.

شریفی با اشاره به اهمیت مسجدمحوری در تبلیغات اسلامی، بر لزوم فعالیت بانوان مبلغه در مساجد تاکید کرد و گفت که باید بانوان در خط مقدم این جنگ فرهنگی باشند. شریفی با یادآوری تاریخ آندلس، نسبت به تکرار چنین رخدادی هشدار داد و تاکید کرد که تاریخ نباید تکرار شود.

در پایان، فعالیت‌های جامعه‌الزهرا(س)، از جمله طرح قرارگاه خانگی قرآن و احیای جلسات خانگی قرآنی معرفی شد و از بانوان مبلّغ درخواست شد فعالیت‌های خود را در سامانه مربوطه ثبت کنند. همچنین بر لزوم طراحی تشکیلات مسجد‌محور در رسانه‌های اسلامی تاکید شد تا با آموزش و بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود، در جنگ رسانه‌ای با دشمن مقاوم بمانیم.

گزارشگر: زهرا سعادت