الگوسازی ایران در قانون‌گذاری حوزه زنان در پارلمان عراق

مدیر گروه زنان و خانواده دفتر فرهنگ و آموزش مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: تدوین قانون در هر کشوری باید براساس شرایط اجتماعی و فرهنگی آن کشور تدوین شود، اما رسیدن به نقطه مشترک گفتمانی در حوزه زنان و خانواده بین دو کشور ایران و عراق با نظام ارزشی مشترک می‌تواند الگویی نوین از تعالی خانواده و زنان را نشان دهد.

ریحانه رحمانی پور به درخواست نماینده و رئیس کمیسیون زنان و خانواده مجلس عراق، برای ارائه فرآیند حکمرانی و قانون‌گذاری در حوزه زنان و خانواده و تجارب قانون گذاری جمهوری اسلامی ایران در این حوزه در پارلمان این کشور حضور پیدا کردند.

رحمانی پور در جلسات مختلف که در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و پارلمان عراق برگزار شد، علاوه بر مرور فرآیند حکمرانی و قانون گذاری به تبیین اسناد بالادستی و سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان و خانواده پرداخته و چشم انداز جمهوری اسلامی در حوزه زنان و خانواده را ارائه الگویی از خانواده و تعالی زن در بستر خانواده و اجتماع عنوان کردند که با الگوی رایج در رویکرد غربی مبتنی بر مدرنیته و رویکرد شرقی مبتنی بر تحجر متفاوت است.

وی در ادامه به ارائه قوانین جمهوری اسلامی ایران در حوزه زنان و انواع حمایت‌های موجود مانند کاهش ساعت کاری زنان شاغل در شرایط خاص، انجام حمایت‌های ویژه از مادران شاغل و مادران خانه‌دار در قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» و انواع حمایت‌های فرهنگی و اقتصادی از خانواده پرداخت.

رحمانی پور خاطرنشان کرد: تدوین قانون در هر کشوری باید براساس شرایط اجتماعی و فرهنگی آن کشور تدوین شود، اما رسیدن به نقطه مشترک گفتمانی در حوزه زنان و خانواده بین دو کشور ایران و عراق با نظام ارزشی مشترک می‌تواند الگویی نوین از تعالی خانواده و زنان را نشان دهد.

وی تصریح کرد: مرکز پژوهش‌های مجلس آمادگی لازم برای همکاری با پارلمان عراق در راستای تنظیم قانون خانواده و حمایت از زنان در بستر خانواده را دارد.

روابط عمومی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی