نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مشاغل خانگی یکی از زیرمجموعههای مهم حوزه کارآفرینی و تولید محسوب میشود که زنان بیشتر افراد فعال در آن را تشکیل میدهند.
کارشناسان معتقدند مواردی مانند عدم نیاز به دریافت تسهیلات کلان، کاهش هزینههای بهرهبرداری و ایجاد خوداشتغالی بین اعضای خانواده از ویژگیها و مزایای ایجاد مشاغل خانگی است.
طبق گزارشها مشاغل خانگی به راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال در سراسر جهان تبدیل شده است و شرایط و قابلیت انجام این نوع کسبوکار در محیطهای غیر رسمی و خانه مزیتهای بسیاری برای علاقمندان و صاحبان این نوع از مشاغل داشته است.
همچنین مشاغل خانگی از نظر ایجاد شغل و نوآوری در تولید و عرضه کالا و خدمات تنوع زیادی دارد و این مساله باعث شده تا روز به روز تعداد علاقمندان این مدل از کسب و کار افزایش پیدا کند.
سال گذشته مبلغ اعتبارات مشاغل خانگی، ۴۰۰۰ میلیارد تومان بود که افزایش ۳۳ درصدی در مقایسه با سال ۱۴۰۱ داشت. بانک مرکزی در نیمه دوم سال گذشته مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد تومان دیگر با هدف تقویت کسب و کارهای خانگی در اختیار وزارت کار قرار داد تا کل اعتبار مشاغل خانگی به ۵۰۰۰ میلیارد تومان برسد. این در حالی بود که تسهیلات مشاغل خانگی در سال ۱۳۹۹ در کل ۲۰۰ میلیارد تومان بود.
مرداد ماه سال جاری معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت که برای امسال مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در حوزه مشاغل خانگی ابلاغ شده است که به زودی پرداخت می شود.
براساس آخرین اخبار این اعتبار تخصیص یافته و پرداخت آن از دو ماه قبل به متقاضیان راهاندازی مشاغل خانگی شروع شده است.
اردیبهشت ماه نیز بانک مرکزی از توزیع مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه کسب و کارهای خانگی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و با صدور ابلاغیه به ۱۰ بانک کشور سهمیه سالانه این بانکها را برای توزیع اعلام کرد.
در بخشنامه بانک مرکزی با توجه به مفاد ماده ۱۸ قانون ساماندهی و حمایت از کسب و کارهای خانگی، سهمیه بانکها برای اعطای تسهیلات از محل منابع جاری قرضالحسنه و پسانداز در سال جاری براساس جدول پیوست مشخص شده است.
براساس این بخشنامه مقرر شده است توزیع استانی تسهیلات مذکور توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال شود. بانک مرکزی همچنین از بانکها خواسته علاوه بر اقدام لازم درخصوص سهمیه ابلاغی، عملکرد تسهیلات مذکور را در مقاطع سه ماهه به بانک مرکزی ارسال کنند.
در همین راستا محمود کریمی بیرانوند، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار چندی قبل اختصاص مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به کسب و کارهای خانگی را مورد تایید قرار داد و گفت: اگرچه پرداخت تسهیلات کسب و کارهای خانگی با تاخیر ابلاغ شده است، اما پرداخت این منابع از ۲ ماه قبل در حال انجام است که البته به نظر میرسد عملکرد پایین برخی بانکها در روند پرداخت تسهیلات تاثیرگذار بوده است.
بر همین اساس در روزهای اخیر بانک مرکزی با صدور ابلاغیهای ۱۰ بانک سپه، رفاه کارگران، ملت، ملی، صادرات، قرض الحسنه، مهر ایران، پست بانک، توسعه تعاون، رسالت و تجارت را به پرداخت تسهیلات مذکور طبق قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی موظف کرده و با پیگیری موضوع از سوی مراجع ذیصلاح تاکید کرده است که این بانکها مراتب را به قید فوریت به همه واحدهای تحت پوشش ابلاغ و علاوه بر تسریع و تسهیل در پرداخت تسهیلات مذکور بر حسن اجرای آن اعمال نظارت کنند.
در حال حاضر متقاضیان ایجاد مشاغل خانگی میتوانند در رشتههای مصوب کسب و کارهای خانگی در رشتههای کشاورزی، تولیدات گیاهی، صنایع تبدیلی و تکمیلی، شیلات، امور تولیدات دامی، فرهنگی و هنری و صنایع دستی به فعالیت بپردازند.
به منظور تسهیل صدور مجوز کسب و کارهای خانگی رشتههای مشاغل خانگی به دو گروه مجوز محور و ثبت محور تقسیم شدهاند که در سامانه مذکور برای عموم مردم قابل مشاهده است.
متقاضیان استفاده از تسهیلات کسب و کارهای خانگی برای ثبتنام و استفاده از تسهیلات مشاغل خانگی میتوانند به سامانه https://smkh.mcls.gov.Ir مراجعه کنند.
ایسنا
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت