مروری بر اقدامات دولت سیزدهم در زمینه اشتغال بانوان

معاون امور زنان و خانواده دولت سیزدهم: «توانمندسازی زنان سرپست خانوار»، «بیمه زنان سرپرست خانوار»، «کارآفرینی» و«ایجاد اشتغال مناسب» برای زنان از اولویت‌های نخست دولت سیزدهم به شمار می‌رود.

سال  ۱۴۰۰ برای نخستین بار دولت رییسی از  طرح ملی کسب و کارهای پایدار خانواده محور رونمایی کرد، در این طرح زنان کارآفرین، اشتغال زنان سرپرست خانوار را از صفر تا صد پشتیبانی می‌کردند تا زنان سرپرست خانوار به اشتغال پایدار برسند.

در خصوص تحت پوشش بیمه قرار گرفتن مادران،بیمه زنان خانه‌دار نیز برای زنان روستایی دارای سه فرزند محقق شد و در حال حاضر مادران خانه‌دار روستایی دارای سه فرزند تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفته‌اند.

همچنین تدوین « نظام واره شغلی زنان» و «خانه مولد» از تعابیر و اقدامات انجام شده این دولت می‌باشد که طبق آن؛ نظام واره شغلی زنان مربوط  به دوره سنی ۲۰ تا ۴۰ سالگی زنان می‌شود تا شرایط اشتغال برای زنان شاغل به نحوی باشد که به لحاظ نوع کار، ساعات کاری، دورکاری یا حضوری بودن وضعیت راحتی داشته باشند.

خانه مولد» نیز شرایطی است که اگر بستر تداوم شغل در منزل فراهم است زنان در منزل مشغول کار باشند تا در عین حالی که به اشتغال می‌پردازند در انجام وظایف مادری نیز راحت باشند.

مرخصی زایمان در دولت سیزدهم به ۹ ماه افزایش یافت و علیرغم اینکه مهر ۱۴۰۰ بخشنامه‌ای برای حضور تمام وقت کارمندان ابلاغ شد اما دولت سیزدهم در مورد زنان دارای فرزند دبستانی و زیر شش سال و بعدها فقط زنان دارای فرزند زیر شش سال نیز استثناء قائل شد و دورکاری این زنان منوط به موافقت مدیران ادارات ادامه یافت.

ایسنا