نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
زهرا ظفری درخصوص افسردگی پس از زایمان، اظهار کرد: برخی از مادران بعد از تولد نوزاد، نوع شدید و طولانی مدتی از افسردگی به نام افسردگی پس از زایمان را تجربه میکنند علائم افسردگی پس زایمان، مشابه به علائم افسردگی در زمانهای دیگر است که شامل خلق و خوی پایین، نداشتن انرژی و علاقه برای انجام کارهای روازنه و سایر علایم دیگری است که به مدت حداقل دو هفته طول میکشد.
افسردگی پس از زایمان نشانه نقص، عدم علاقه به نوزاد یا ضعف شخصیتی نیست بلکه تنها یک عارضه ساده زایمان است.
این روانشناس خانواده با اشاره به اینکه تغییرات هورمونی یکی از علتهای افسردگی پس از زایمان است، افزود: پس از زایمان، سطح هورمونهای درونی مانند استروژن و پروژسترون در بدن مادران به طور قابل توجهی کاهش پیدا میکند، این تغییرات هورمونی میتوانند تأثیر قابل توجهی بر روی حالت روحی و احساسی زنان بعد از زایمان داشته باشند.
ظفری به عوامل روانشناختی اشاره و بیان کرد: تغییرات زیادی در زندگی یک زن پس از زایمان رخ میدهد، نقش جدید مادر بودن، تغییر در رابطه با همسر، خواب ناقص و استرسهای مرتبط با مراقبت از نوزاد عواملی هستند که میتوانند به افزایش احتمال ابتلا به افسردگی پس از زایمان کمک کنند.
محیط اجتماعی و پشتیبانی اجتماعی نیز میتوانند در بروز افسردگی پس از زایمان تأثیرگذار باشد، به عنوان مثال حمایت نکردن خانواده یا همسر، آشنایی نداشتن از انتظارات زنان در این دوره، دسترسی نداشتن به منابع پشتیبانی و راهنمایی مناسب و… همه میتوانند در افسردگی بعداززایمان نقش داشته باشند.
سابقه افسردگی پیش از زایمان میتواند احتمال بروز افسردگی پس از زایمان را بیشتر کند.
این روانشناس خانواده اضافه کرد: عوامل فیزیکی و مشکلات جسمانی پس از زایمان مانند خستگی مزمن، درد بعد از زایمان، کم خونی و… نیز میتوانند به افسردگی پس از زایمان مرتبط باشند.
ظفری گفت: افسردگی بعداززایمان یک وضعیت روانی است که برخی از زنان پس از زایمان تجربه میکنند، این وضعیت ممکن است با احساسات اضطراب، افسردگی، خستگی، عدم تمرکز و مشکلات خواب همراه باشد.
وی با اشاره به درمان افسردگی پس از زایمان، یادآور شد: مشاوره روانشناختی یا رواندرمانی با یک روانشناس متخصص میتواند به این افراد کمک کند تا با احساسات و مشکلاتی که پس از زایمان تجربه میکنید، مقابله کرده و راهحلهایی برای بهبود وضعیت خود پیدا کند، از طرفی حمایت از سوی خانواده، دوستان و افرادی که اطراف شخص هستند میتواند بسیار مفید باشد.
ظفری اشتراک گذاری تجربیات با مادران دیگر که افسردهای بعداززایمان را تجربه کردهاند، تغذیه سالم و ورزش و در نهایت درمان دارویی و استفاده از داروهای ضد افسردگی میتواند برای این افراد کمک کننده باشد.
این روانشناس خانواده با تاکید بر اینکه در صورت داشتن تاریخچه افسردگی پیش از زایمان، بیشترین ریسک برای افسردگی پس از زایمان وجود دارد، گفت: در این صورت افراد باید با پزشک خود در مورد گزینههای درمانی قبل و بعد از زایمان صحبت کنند.
ظفری خاطر نشان کرد: مهمترین نکته این است که در صورتی که مادران احساسات افسردگی و اضطراب شدید را تجربه کرده و این روند طولانی مدت شود، باید به پزشک مراجعه کرد زیرا افسردگی پس از زایمان یک موضوع جدی است و به درمان صحیح نیاز دارد.
ایسنا
گفتگوی جهانبانو با بانوان حاضر در مسیر مشایه
آشنایی با اولین موکب بین المللی زنانه
جملات کوتاه برای تشکر از بانوان خادم عراقی
چند توصیه برای مادران جهت در پیادهروی اربعین
به پاس ۱۰۰۰ روز خدمت
جریان مقاومت، جریانی است که باید همچنان خون تازه در آن دمیده شود
سختترین و سوزناکترین درد بشر، درد فراق است
مردم خوب میدانند چه کسی خدمتگزارشان است
یادبود بانوان آمل برای شهید رئیسی و شهدای خدمت