افزایش مشارکت اقتصادی زنان

رئیس کانون زنان بازرگان تهران با بیان اینکه امروز زنان کشور با تفکر اسلامی خود در حال گسترش فرهنگ کار هستند، گفت: نرخ مشارکت اقتصادی بانوان در سال ۱۴۰۳، ۳ درصد افزایش پیدا کرده است.

مشارکت اقتصادی زنان ایران در سال‌های اخیر در مقایسه با دهه‌های گذشته در حال افزایش بوده است. زنان در ۵۰ سال اخیر توانسته‌اند در مراکز علمی، دانشگاه‌ها ومراکز دانش بنیان به ایفای نقش بپردازند. از طرف دیگر با فعالیت در بخش‌های مختلف اقتصادی بر حضور خود تاکید کنند. با این وجود همچنان حضور زنان در عرصه اقتصاد با مشکلات و برخی محدودیت‌ها مواجه است که باعث عدم حضور پر تعداد آن‌ها می‌شود. دلایل اصلی حضور زنان درعرصه های اقتصادی چیست؟

حضور زنان درعرصه اقتصاد افزایش پیدا کرد

سیده فاطمه مقیمی رئیس کانون زنان بازرگان تهران در رابطه با مشکلات موجود در این مسیر و حضور زنان در عرصه‌های اقتصادی اظهار کرد: طبق آمار‌های در دست، سال ۱۴۰۳ از ۳۲ میلیون زن واجد شرایط کار تنها ۴ میلیون نفر مشغول به کار بودند که فقط یک ششم از این جمعیت در حال کار هستند، با این وجود از ۳۲ میلیون مرد واجد شرایط کار ۲۰ میلیون مرد شاغل در کشور فعالیت می‌کنند.

وی افزود: میزان مشارکت اقتصادی زنان در ۱۵ سال گذشته در بازار کار ۱۴ درصد بوده و این آمار در بین مردان ۶۸ درصد است که امسال به ترتیب این رقم ۳ درصد و ۱۲ درصد بیشتر شده است.

مقیمی تصریح کرد: با روند افزایشی حضور مردان در بازار کار نمی‌توان گفت که بازار کار کساد است، از طرف دیگر به دلایل مختلف مشارکت زنان در بازار کار افزایش پیدا نمی‌کند، اما این موضوع به ناتوانی زنان اطلاق نمی‌شود بلکه حضور زنان فعال در جامعه به‌خصوص در بخش‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و علمی به مراتب افزایش پیدا کرده است.

زنان ۶۷ درصد از دانشجویان را تشکیل می‌دهند

رئیس کانون زنان بازرگان تهران خاطرنشان کرد: یکی از دلایل عدم افزایش زنان فعال در عرصه اقتصاد حضور دیرهنگام و خروج زودهنگام از بازار کار به دلیل محدودیت‌هایی است که اختلاف فاحش میزان فعالیت زنان و مردان را به دنبال دارد.

وی تاکید کرد: در سال‌های گذشته شاهد افزایش حضور زنان در دانشگاه‌ها بوده‌ایم، به طوری که در حال حاضر زنان ۶۷ درصد از دانشجویان را تشکیل می‌دهند که اغلب بعد از دریافت مدرک تحصیلی معتبر در بازار کار فعالیت می‌کنند که البته به دلیل افزایش تقاضا در بازار کار با چالش‌های زیادی مواجه می‌شوند.

فرهنگ‌سازی برای افزایش فعالیت‌ اقتصادی 

مقیمی بیان کرد: در شرایطی که زنان کشور مجبور می‌شوند با مدارک ارشد، دکترا و کارشناسی به‌عنوان یک کارشناس در مقاطع مختلف به فعالیت بپردازند، ارزش مدارک دانشگاهی و تحصیلات کمرنگ شده و زنان را دلسرد می‌کند.

رئیس کانون زنان بازرگان تهران در ادامه گفت: امروزه زنان با تفکر اسلامی خود به دنبال حضور بیشتر بانوان فعال، تحصیلکرده، نخبه و توسعه فرهنگ کار در بخش‌های مختلف اقتصاد هستند، به طوری که در این میان شاهد تربیت و فعالیت بانوان نخبه علمی، نخبه اقتصادی در عرصه مراکز علمی، دانشگاه‌ها و مراکز دانش بنیان و بازرگانان موفق هستیم.

عضویت ۲۷۰۰ زن در کانون زنان بازرگان

فاطمه خسروی، نائب رئیس هیات مدیره کانون زنان اتاق بازرگانی تهران نیز در مورد این موضوع گفت: در سال‌های اخیر حضور زنان در بخش‌های مختلف صنعت و فعالیت‌های دولتی افزایش پیدا کرده است و زنان کشورمان در بخش خصوصی و عرصه‌های حقیقی به فعالیت می‌پردازند.

وی تصریح کرد: اکنون در کانون زنان بازرگان ۲۷۰۰ زن فعالیت می‌کنند که روز به روز دستاورد آنها در عرصه‌های علمی، اجتماعی و اقتصادی شکوفا‌تر می‌شود.

آنا