افزایش خطر سکته در مادرانی که سقط‌جنین می‌کنند

متخصص زنان و زایمان هشدار داد: سقط‌جنین می‌تواند به سکته قلبی و مغزی مادر منجر شود

فرناز مشیری، متخصص زنان و زایمان، درباره سقط‌جنین و عوارض بلندمدت آن برای بانوان اظهار داشت: سقط‌جنین به معنای پایان بارداری در هر مرحله‌ای است که زندگی نوزاد هنوز ادامه دارد. همچنین سقط یک عمل غیرقانونی و مخالف با اصول شرعی است و می‌تواند عوارض متعددی را برای مادر به همراه داشته باشد.

عوارض سقط‌جنین

وی افزود: از عوارض سقط‌جنین می‌توان به سکته مغزی یا قلبی ناشی از مصرف داروهای سقط اشاره کرد. یکی از عوارض غیرقابل‌جبران سقط، مرگ مادر است. همچنین سقط می‌تواند بیماری‌های زمینه‌ای مانند تشنج را نمایان کند. در برخی موارد، داروی سقط ممکن است با داروهای دیگر که بیمار مصرف می‌کند تداخل داشته باشد و مشکلاتی برای کبد، کلیه و قلب مادر ایجاد کند. یکی دیگر از عوارض سقط، کورتاژهای ناخواسته و تهاجمی است.

مشیری تصریح کرد: کورتاژ برای زنانی که بارداری اول را تجربه کرده و جنین را سقط کرده‌اند، به دلیل تهاجمی بودن، می‌تواند منجر به ناباروری شود و ممکن است دیگر نتوانند بچه‌دار شوند. همچنین بسیاری از افرادی که به کلینیک ما برای درمان ناباروری مراجعه می‌کنند، با بررسی‌های مختلف متوجه می‌شویم که مشکل ناباروری آن‌ها به دلیل سقط‌های قبلی است.

این متخصص زنان و زایمان خاطرنشان کرد: برخی از مادران برای سقط از قرص استفاده می‌کنند؛ اما پس از مدتی از تصمیم خود پشیمان شده و مصرف را ناگهانی قطع می‌کنند. در این موارد، جنین ممکن است زنده بماند؛ اما دچار نارسایی و معلولیت خواهد شد؛ زیرا داروی سقط بر روی بخش‌های مختلف جنین تأثیر گذاشته است.

سقط‌جنین و عواقب آن

مشیری ادامه داد: متأسفانه هزینه درمان بیماری‌هایی که مادر پس از سقط با آن‌ها مواجه می‌شود، بسیار بیشتر از هزینه‌ای است که برای تولد فرزندش باید پرداخت کند. همچنین بار روانی ناشی از سقط بر دوش خانواده سنگینی می‌کند. گاهی یک سقط که به نظر ساده می‌رسد، می‌تواند بنیان خانواده را متزلزل کند و مردی که خواهان فرزند است، به دلیل عدم بارداری مجدد همسرش ممکن است از او جدا شود. این مسائل از جمله نکات مهمی است که مادر باید هنگام تصمیم‌گیری برای سقط به آن‌ها توجه کند، زیرا ممکن است یک تصمیم عجولانه تأثیرات طولانی‌مدتی بر زندگی‌اش بگذارد.

وظیفه پزشک در این زمینه

این متخصص زنان و زایمان بیان کرد: وظیفه پزشک از نظر اخلاقی و حرفه‌ای این است که برای خانواده‌هایی که قصد سقط دارند، وقت بگذارد و با آن‌ها صحبت کرده و مشاوره دهد. گفت‌وگوی منطقی و علمی یک پزشک می‌تواند تأثیر مثبت روانی بر مادر داشته باشد و به خانواده نشان دهد که سقط‌جنین به خود و زندگی آن‌ها آسیب می‌زند و مشکلاتشان را حل نخواهد کرد.

وی افزود: بارها پیش‌آمده که افرادی برای سقط به مطب من مراجعه کرده‌اند و با مشاوره و گفتگو توانسته‌ام آن‌ها را از سقط منصرف کنم. زمانی که فرزندشان به دنیا آمده، پیام داده و از من تشکر کرده‌اند و ابراز خوشحالی کرده‌اند که فرزندشان را نگه داشته‌اند.

مهر