افزایش خطر اوتیسم نوزاد با رژیم غذایی در دوران بارداری

پژوهشی جدید نشان می‌دهد که رژیم غذایی مادر در دوران بارداری ممکن است خطر ابتلا به اختلالات رشدی مثل اختلال بیش فعالی و اوتیسم در کودکان را افزایش دهد.

یک پژوهش جدید نشان داده است که رژیم غذایی مادر در دوران بارداری ممکن است تاثیرات عمیقی بر سلامت رشد مغزی کودک بگذارد و خطر ابتلا به اختلالات رشدی مانند اوتیسم را افزایش دهد. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که پیروی از رژیم غذایی معمولی غربی که سرشار از قند، محصولات تصفیه شده و چربی است، ممکن است خطر ابتلا به این اختلالات را در جنین به میران قابل توجهی افزایش دهد.

پژوهشگران از دانشگاه کپنهاگ در دانمارک دریافتند که حتی پیروی جزئی از رژیم غذایی غربی با افزایش ۱۲۲ درصدی خطر ابتلا به اوتیسم و افزایش ۶۶ درصدی خطر اختلال بیش فعالی در کودک همراه است.

دکتر «دیوید هورنر» پژوهشگر ارشد این مطالعه گفت: «رژیم غذایی مادرانی که در دوران حاملگی مقادیر زیادی قند، مواد تصفیه شده و چربی‌ را مصرف می‌کنند، خطر ابتلا به اختلالات رشدی در فرزندشان را افزایش می‌دهد.»

در این پژوهش، محققان با بررسی رژیم غذایی مادران بیش از ۵۰۰ کودک نروژی مبتلا به اختلالات رشد، ارتباط بین تغذیه مادران باردار و ابتلا به اختلالات رشدی در فرزندانشان را مورد بررسی قرار دادند. نتایج نشان داد که رژیم غذایی غربی با افزایش ۵۳ درصدی خطر ابتلا به هر نوع اختلال رشدی ارتباط دارد.

همچنین پژوهشگران دریافتند که این ارتباط در سه ماهه نخست و دوم بارداری بیشترین تاثیر را می‌گذارد که نشان می‌دهد رشد مغز در این دوره به شدت تحت تاثیر تغذیه مادر قرار دارد. همچنین آن‌ها ۴۳ متابولیت خاص را مورد شناسایی قرار دادند که با رژیم غذایی غربی مرتبط است و می‌تواند به توضیح ارتباط بین رژیم غذایی مادر و اختلالات رشد عصبی کمک کند.

این نتایج نشان می‌دهد که اصلاح رژیم غذایی مادران در دوران حاملگی می‌تواند خطر ابتلا به اختلالات رشدی در کودکان را کاهش دهد و ممکن است به بازنگری در توصیه‌های غذایی فعلی برای زنان باردار نیاز باشد.

سلامت نیوز